-
Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Żona jest w porządku...
@Heldbaum cudza zawsze... :mrgreen:
-
fajny ten zamek, podoba mi sie to nieostre w rogach. Szkotland?
-
Szkotland Szkotland... Aye! :mrgreen: Tylko że to ubiegłoroczna zima. W tym roku jeszcze śniegu nie było :cry:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Żona jest w porządku...
1440
Solidne i klimatyczne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
No to inne ale też przy -16 stopni na dworze co rzutuje na kolor skóry :).
Proszę się nie nabijać bo to moja żona. Jak zobaczy to każe mi w cholerę sprzedać szkło.
Załącznik 7304
to anioł, nie żona...
:mrgreen:
-
3 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
to anioł, nie żona...
:mrgreen:
Ależ oczywiście. Nikt w to nie wątpi :mrgreen:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Szkotland Szkotland... Aye! :mrgreen: Tylko że to ubiegłoroczna zima. W tym roku jeszcze śniegu nie było :cry:
No to trochę zimy od Kolegi forumowego. Z przedwczoraj.
nr 1444
Załącznik 7321
-
Dziękuję. No ja mam ciągle zeszłoroczną...
1445
https://i.imgur.com/A7KJ7Qa.jpg
-
3 załącznik(ów)
-
za kolory przepraszam. mam tylko darktable'a i wszelkie pogloski o jego podobienstwie do LR... have been greatly exaggerated :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
za kolory przepraszam. mam tylko darktable'a i wszelkie pogloski o jego podobienstwie do LR... have been greatly exaggerated :)
uff, jestem fanem Twoich zdjęć i pomyślałem .. że to u Ciebie jakiś nowy objaw Covida
jp
-
1 załącznik(ów)
Przy okazji witam jako świeży posiadacz Canona, przed którym broniłem się przez wiele lat
Załącznik 7330
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adimg19
Przy okazji witam jako świeży posiadacz Canona, przed którym broniłem się przez wiele lat
Można wiedzieć, co Ci odbiło? :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Można wiedzieć, co Ci odbiło? :mrgreen:
Planowałem zmienić mojego, używanego od 3 lat, Sony A7II na wersję III, ale po premierze IV jakoś nie było widać, żeby miał stanieć, a pojawiła się świetna oferta na EOS R (nowe body wyszło poniżej 5tyś), wiec postanowiłem dać w końcu szansę Canonowi. Przed Sony przez 8 lat miałem Nikony.
Zawsze podobał mi się obrazek z Canonów. W przypadku Sony musiałem dużo grzebać w LR, żeby wyciągnąć satysfakcjonujące kolory. Przekonałem się, że w przypadku Canona już prosto z puszki dostaje się bardzo ładne kolory, czasem wystarczą tylko delikatne korekty. W zasadzie pod każdym możliwym względem, przejście na R-kę było na plus (trochę boli brak stabilizowanej matrycy). Świetna ergonomia, ekran i wizjer, bardzo dobry AF. Brakuje mi tylko szkła pokroju Tamrona 28-75 FE, bo za swoją cenę było genialne. Mam nadzieję, że pojawi się wersja RF, bo ze względu na brak środków nie mogę sobie pozwolić na Canona 24-105 f4 RF - obecnie korzystam z kitowej wersji f4-7.1, do tego Canon 17-40 i Sigma 100-400 przez adapter i 50ka 1.8 RF
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adimg19
Planowałem zmienić mojego, używanego od 3 lat, Sony A7II na wersję III, ale po premierze IV jakoś nie było widać, żeby miał stanieć, a pojawiła się świetna oferta na EOS R (nowe body wyszło poniżej 5tyś), wiec postanowiłem dać w końcu szansę Canonowi. Przed Sony przez 8 lat miałem Nikony.
Zawsze podobał mi się obrazek z Canonów. W przypadku Sony musiałem dużo grzebać w LR, żeby wyciągnąć satysfakcjonujące kolory. Przekonałem się, że w przypadku Canona już prosto z puszki dostaje się bardzo ładne kolory, czasem wystarczą tylko delikatne korekty. W zasadzie pod każdym możliwym względem, przejście na R-kę było na plus (trochę boli brak stabilizowanej matrycy). Świetna ergonomia, ekran i wizjer, bardzo dobry AF. Brakuje mi tylko szkła pokroju Tamrona 28-75 FE, bo za swoją cenę było genialne. Mam nadzieję, że pojawi się wersja RF, bo ze względu na brak środków nie mogę sobie pozwolić na Canona 24-105 f4 RF - obecnie korzystam z kitowej wersji f4-7.1, do tego Canon 17-40 i Sigma 100-400 przez adapter i 50ka 1.8 RF
A tak to rozumiem :D Kolory i menu aparatu Canon ma super, a pogadać to sobie można o całej reszcie ;)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
@adimg19 RF24-105L wyjątkowo się udał Canonowi. Tyle że ostatnio nieładnie zdrożał.
Załącznik 7345
-
Gustowne zasłonki :mrgreen:
1452.
https://i.imgur.com/RKVxZV0.jpg
-
5 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
A optyka?
-
1 załącznik(ów)
eosR+EF400mm 5.6
Załącznik 7358
-
1 załącznik(ów)
-
To Twój? Czy to jest ten... Kot Brytyjski? Chciałem mieć kiedyś takiego, ale okazało się, że mnie nie stać... Ceny zaczynają się od £1,200 za kocięta.
-
Tak, to Brytyjka, niebieska, vel niebieska wywłoka. Pod tą ksywą znana w różnych fotograficznych miejscach w sieci. Ale 14 lat temu ceny tych sierściuchów były ciut mniejsze.
-
1 załącznik(ów)
-
3 załącznik(ów)
Załącznik 7361
--- Kolejny post ---
Załącznik 7362
--- Kolejny post ---
Załącznik 7363
-
Bardzo ładne,kowalik w szczególności
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
Bardzo ładne,kowalik w szczególności
Dziękuję! Twoje też niczego sobie :D. Ale jak się podoba kowalik, to wstawię jeszcze jednego- z kleszczem przy oku gratis ;)
Załącznik 7364
Załącznik 7365
-
-
2 załącznik(ów)
-
2 załącznik(ów)
Załącznik 7371
--- Kolejny post ---
Załącznik 7372
-
Wszystkie bardzo ładne8-)co to za ptaszek na zdjęciu #1465-6 ?
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
Wszystkie bardzo ładne8-)co to za ptaszek na zdjęciu #1465-6 ?
To jest krętogłów, należy do dzięciołowatych i jest wielkości szpaka, a może nawet trochę mniejszy. Ja go sobie nazywam latającą jaszczurką ;)
--- Kolejny post ---
Dzięciołek, najmniejszy dzięciołowaty. Jak dotąd spotkałem go tylko raz.
Załącznik 7373
Załącznik 7374
-
Jak byłem mały, czyli jakieś 40 lat temu, mieliśmy w domu kalendarz z ptakami polskimi. Ślad po nim zaginął i oczywiście nie mam pojęcia, kto był autorem zdjęć, ale same ptaki pamiętam bardzo dobrze. I to były zdjęcia robione mniej więcej w takim stylu, jak te Twoje. Snif... Wzruszyłem się...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Jak byłem mały, czyli jakieś 40 lat temu, mieliśmy w domu kalendarz z ptakami polskimi. Ślad po nim zaginął i oczywiście nie mam pojęcia, kto był autorem zdjęć, ale same ptaki pamiętam bardzo dobrze. I to były zdjęcia robione mniej więcej w takim stylu, jak te Twoje. Snif... Wzruszyłem się...
Naprawdę mi się zrobiło miło po przeczytaniu Twojego wpisu :D
-
1 załącznik(ów)
Drobna zmiana ;)
Załącznik 7379
-
2 załącznik(ów)
Chyba najbardziej obfotografowane miejsce w Trójmieście :)
Załącznik 7380
Załącznik 7381
-
Też chcę taką matrycę w aparacie. 717 gigapikseli. I centrum obliczeniowe do obrobienia jednego RAW-a :D Powiększajcie do woli... https://hyper-resolution.org/view.ht...-um_2019-12-21
-
I dysk wielkości stodoły, żeby to archiwizować.
-
Ale ile by to zakupowych problemów rozwiązało! Kupujesz jeden, szerokokątny obiektyw, robisz panoramę Zakopanego z Gubałówki - a jak potrzebujesz makro, to powiększasz i masz muchę s...jącą na ławce na Krupówkach :mrgreen:
-
Jeszcze tylko kolega atsf wrzuci nam odpowiednią tabelkę i wszystko bzyka.
-
1 załącznik(ów)
#1474 "Już tylko killer, o sobie tylko tyle..."
Załącznik 7383
-
Wygląda jakby urwał łapę niedźwiedziowi z Krupówek.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Kiepsko rysujący obiektyw miał ten... no? jak mu tam? Rembrandt?, bo w widoku 100% mydło i powidło. Spękania emulsji na odbitce się nie liczą :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Kiepsko rysujący obiektyw miał ten... no? jak mu tam? Rembrandt?, bo w widoku 100% mydło i powidło. Spękania emulsji na odbitce się nie liczą :mrgreen:
To jest wina labu, nie obiektywu. Kiepsko wywołali... :mrgreen:
-
1 załącznik(ów)