Odp: 7d mk2 zaprezentowany
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Na DxO Canon odstaje od reszty dosc znaczaco jesli chodzi o DR i wyciaganie z cieni.
Czy chlopaki z C maja jeszcze duzo do zrobienia - tak. Czy to dyskwfalifikuje caly system - nie.
Nie mogłem się powstrzymać by nie odpowiedzieć :twisted:
Inżynierowie Canona mają spooore zaległości do odrobienia. Finansiści też muszą odrobić zaległą lekcję. W ciągu ostatnich 7 lat Sony zainwestowało w rozwój matryc:
-497 mln $ w 2007 Sony invests $493M to expand image sensor fab: Nikon FX SLR (DF, D1-D4, D600-D800) Talk Forum: Digital Photography Review
-997 mln $ w 2012 Sony investing $997 million investment in CMOS sensor production: Sony Alpha SLR/SLT A-mount Talk Forum: Digital Photography Review
-345 mln $ od 2014 iPhone Camera Supplier Sony Investing $345 Million to Boost Image Sensor Production - MacRumors Forums
Co daje łącznie 1,839,000,000 $
Zdominowali rynek matryc w smartfonach i highendowych DSLR. Aktualnie z ich matrych korzystają wszyscy liczący się w cyfrowym świecie i oferują swe topowe produkty z matrycami Sony. Kilka przykładów:
Apple iPhone
Hasselblad
Pentax
Mamiya
Phase One
Motorola
Samsung
LG
Huawei
Panasonic
Nikon
i oczywiście Sony. W dodatku rozwijają matryce wysokiej czułości i wprowadzili zakrzywione.
Canon natomiast twierdzi,że jest najlepszy na świecie:
"-So in your opinion your sensors are currently the best on the market?
-Yes. In the EOS 7D Mark II for example the sensor we've used is improved compared to the previous generation, especially at high ISO and in shadows. There's less noise." [Masaya Maeda - Managing Director and Chief Executive, Image Communication Products Operations at Canon]
i w dalszym ciągu będzie stosował swoje matryce za które będziemy bulić jak za najnowsze technologie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
Do kotletow jak na rezie ludzkosc nic lepszgo nie wymylila jak c5mk3 .
szybki , dobra jakosc obrazu , nie za drogi i dostatecznie duzy co swiadczy ze jest pro.. ;-)
Wymyśliła....D750. Mimo,że amatorski to lepszy do takich zastosowań i o 25% tańszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Na wysokim ISO 7d2 i d7100 są praktycznie identyczne.
Tylko,że na tym wysokim ISO zgodnie z teorią obrońców Canona Canon powinien dominować. A wyniki są identyczne przy 2x wyższej cenie produktu (1800$ vs 950$)!
Oczywiście nie dyskwalifikuje to systemu jako całości bo dostępne obiektywy go bronią.
1/Myślę,że wypożyczenie tego body do testów w Polsce ,to pobożne życzenie.
Jeżeli mieszkasz w zachodniej częsci Europy-będzie łatwiej.
2/Dlaczego nie w markecie ? 5D3 kupiłem w markecie z taka sama cena jak w sklepach internetowych,a zaletą tego zakupu było
natychmiastowe sprawdzenie
3/ do PS2 -wiesz,że nie ma ,mowiłem o sposobie zdobywania informacji,
bo "marketowe" osobiste testy sa do bani,przecież jakiś promil fotek zrobimy w warunkach podobnych marketowym.
4/ do PS4 : to jest najlepsze
jest taki dobry ,ze kupiłbyś w ciemno ,ale nie kupisz :roll:
Jaja sobie robisz,ale masz prawo .
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
jest taki dobry ,ze kupiłbyś w ciemno ,ale nie kupisz :roll:
Jaja sobie robisz,ale masz prawo .
Staram się nie robić jaj. Po prostu moje plany nie przewidują zakupu lustrzanki Canona ani w tym ani w przyszłym roku.
Cytat:
Zamieszczone przez
BartasPL
Tylko,że na tym wysokim ISO zgodnie z teorią obrońców Canona Canon powinien dominować. A wyniki są identyczne przy 2x wyższej cenie produktu (1800$ vs 950$)!
Jest jeszcze 70d do wyboru.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Jest jeszcze 70d do wyboru.
Ten kierunek wybrałem: z 7DII na 70D.Na szczeście jest trochę czasu dowyboru i zmiany zdania ,
zanim ten grubas w czerwonym uniformie wyrzuci wybór z worka :lol: .
Zdjęcia przykładowe z Fotopolis sa trochę nie na temat.
7DII dedykowany do sportu i szybkich ujęc ,a na samplach statyczne budowle i szmatki.
takie fotki można zrobić byle czym.
Nie o takie sample chodzi ,jesli mam wydać tyle ile kosztuje 7DII.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
7DII dedykowany do sportu i szybkich ujęc ,a na samplach statyczne budowle i szmatki.
takie fotki można zrobić byle czym.
Szmatki szmatkami, ale ISO wygląda dla mnie bardzo dobrze, poczekam parę miesięcy i jeśli nie będzie problemów z AF, chlapaniem na matrycę itp. to biorę. :)
dla mnie te sample wygladaja tragicznie... zmiana 7d1 na mk2 to dreptanie w miejscu
Cytat:
Zamieszczone przez
BartasPL
Wymyśliła....D750. Mimo,że amatorski to lepszy do takich zastosowań i o 25% tańszy.
Wolne żarty. Szanujacy się kotleciarz profesjonalista z kukułka, odchylanym ekranem, wifi, lukami w magnezianym pancerzu, bez karty CF i z max. migawka 1/4000? To by była kompromitacja. :roll::lol:
Na wysokim ISO n7100 dorównuje każdy nowszy Rebel, więc nie trzeba płacić za szybka serię, pancerna obudowę, i wypasiony AF, bo za te ficzery jest ta cena, a nie za dorównanie czysto amatorskiemu Nikonowi w szumach.
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
dla mnie te sample wygladaja tragicznie... zmiana 7d1 na mk2 to dreptanie w miejscu
Konkretnie co wygląda tragicznie? Ja się nie znam, ale przejrzałem kilka sampli i jest ok, szczególnie jeśli chodzi o szum na wysokim ISO.