Rozumiem.
Fanboy :lol:
Wersja do druku
Też nam Winda, pracuję na kilku kompach, mam porównanie. Crazy, nie narzekasz powiadasz. Wywołaj jedno zlecenie czy wydarzenie na Macu, po prostu zrób to dla siebie, nie pożałujesz. Tak, Mac ma swoje ograniczenia (np. zapomnij o grze w nowe tytuły), ale w odróżnieniu od Windowsa nie ma najmniejszych problemów w zarządzaniu barwą - zdjęcie wygląda tak samo w PS, w podglądzie czy dowolnej apce, lącznie z pracą 2-monitorową. Windows "potrafi" to samo zdjęcie na dwóch monitorach wyświetlać inaczej. No i konfiguracja nawet podstawowa zapewnia płynną i komfortową pracę, czego o PC powiedzieć nie można. Nazywajcie to fanboystwem, jak tam chcecie. Nie bez powodu np. Guru obróbki Scott Kelby pracuje na Macu, podobnie jak Bryan Peterson.
A, byłbym zapomniał - pierwszy Photoshop wyszedł tylko na Maca, kolejne wersje robiono także na PC. Także tego.
Sent from my iPad using Tapatalk
Nie zapomnij, że procesory Intel na których mac chodzi tak płynnie, były używane w pecetach, a dopiero bardzo późno w tej grze zaadoptowao do nich system Apple.:mrgreen:
No i nie żartuj z tymi pierwszymi wersjami fotoszopa z lat 80... to była zabawka.
Pracowałem na Applach i wiem jakie one szybkie bywają w podstawowej konfiguracji...:mad: nie narzekam na brak płynności w Windows, natomiast kulawego zarządzania barwą w Windows nie da się ukryć.
--- Kolejny post ---
Ja wstawiłem sobie taki:
http://www.amazon.com/gp/product/B00...ilpage_o08_s00
No i działa. Już bym dzisiaj mniejszego nie kupował, bo wystarczajaco tani.
Jest nowsza wersja MX200.
Powiem tak, mając win8 pro i7 16gb ramu i dysk talerzowy nie odczuwam zupełnie wymiany na jabłko tym bardziej płacąc za to 3 razy więcej. Co do kolorów w windzie masz rację reszta to tylko upodobania i preferencje. A zapomniałem dodać, spróbuj sam rozbudować dzisiejszego maca :-D
Mam macbooka pro z yosimite czy jak to sie tam pisze i jakos tej stabilnosci skaly nie widze.
Scott Kelby chyba uzywa Nikona? Jesli wiec wyznacznikiem jakosci sprzetu jest to czego on uzywa to powinnismy pozbyc sie Canonow.
Scott teraz lize dupe Canonowi, wg niego matryca z 7d2 to najlepsza matryca aps-c, taki z niego guru.
Do mnie nigdy nie trafiał argument, że jak jakiś guru używa tego lub tamtego sprzętu, to ten sprzęt jest debest.
Dr Dre używa słuchawek od Beats Audio.
Beats Audio są najlepsze [emoji38]