Odp: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO
Dzięki, nie znalazłem wcześniej tego watku. Mój problem jest nieco inny -- w ogóle lista obiektywów sie nie pojawia. (Tabela jest pusta) I nie mam tego akurat przeszkadzajacego programu zainstalowanego.
Niestety reinstalowanie DPP czy to z dysku czy ze strony Canona nie pomaga.
To może inny program-tools do sieci coś blokuje.
Canon DPP umieszcza pliki DLO w katalogu
...\Canon\Digital Photo Professional\bin
Pliki np. do 40/2.8 to 1033.bin
do 50/1.4 to 1017.bin
Mają pomiędzy 1 a 4 MB.
Może Ci na maila wyślę na próbę, tylko nie wiem czy coś to da, bo skoro nie widzisz listy szkieł to nie wiem czy Tune będziesz miał widoczne.
Jakie masz szkło? Pobiorę Ci plik bin'a do niego i zobaczysz na swoich rawach.
Ściagnałem te pliki .bin z innego komputera z XP do komputera z WIn7. Również przerobiłem ścieżki do nich w odpowiednich plikach w ProgramData/Canon...
W rezultacie DLO działa i wszystkie obiektywy sa na yes. Czyli niby problem z głowy, ale irytuje mnie, że nadal nie da się połaczyć z serwerem Canona przez ten komputer z Win7.
W nowym DPP (3.13.20.0) dodano DLO dla kilku szkiełek, w tym 135/2.0 i 300/4 IS wraz z konwerterami.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
W nowym DPP (3.13.20.0) dodano DLO dla kilku szkiełek, w tym 135/2.0 i 300/4 IS wraz z konwerterami.
Witaj,
Skąd można pobrać nową wersję DPP ? Google niestety nie pomaga :(
pzdr
pobralem Eos Digital Solution Disk Software 28.2A for Windows z canon usa dla 70d, ale pewnie blizej tez gdzies leży...
pięknie dziękuję, nowa wersja już u mnie działa :)
teraz czekam tylko kiedy dodadzą EF 100/2 i 200/2.8
pozdrawiam
Jest już DPP 3.31.45. Jeśli chodzi o DLO, to są dodane wszystkie kity (18-55 i 55-250).
P.S. Z tą wersją DPP były niezłe jaja. Pojawiła się parę dni temu, ściągnąłem i zainstalowałem. I rzeczywiście w help'ie obok Canon EOS M pojawia się tajemniczy EOS M2. Wczoraj/ dzisiaj Canon zdjął tę wersję ze wszystkich serwerów i wstawił ponownie. Podejrzewam, że usunęli wzmianki o M2. Jak ktoś zainstaluje, proszę sprawdzić.
kity tak, ale tylko STM
--- Kolejny post ---
kity tak, ale tylko STM
--- Kolejny post ---
tylko do kitów STM