Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Doskonale cię rozumiem pawelo1 ale pocieszajace jest to, że przez te wszystkie lata tylko raz sie wpakowałem w taką lipną transakcję. Oszuści nie mają sumienia i trzeba na to brać poprawkę.
Z drugiej jednak strony czasem coś sie uda kupić dobrze, choc wygląda z pozoru tak sobie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Doskonale cię rozumiem pawelo1 ale pocieszajace jest to, że przez te wszystkie lata tylko raz sie wpakowałem w taką lipną transakcję. Oszuści nie mają sumienia i trzeba na to brać poprawkę.
Z drugiej jednak strony czasem coś sie uda kupić dobrze, choc wygląda z pozoru tak sobie :)
Ano nic sie na to nie poradzi, trzeba poprostu na każdym kroku być czujnym. Bolek02 widzisz jaki jest obiektyw w aukcji pisze: stan igła, użyty kilka razy hehe widać to właśnie po zdjęciach gdzie na pierścieniu do zmiany ogniskowej jest nalot biały ehhhhhh
Dla mnie sprzedający to krętacz ponieważ tak jak wspomniałeś nalot na gumie mówi sam za siebie.To szkło pracowało i to nie mało.
Zdjęcie nie odpowiada opisowi....Można mieć i 500 pozytywnych komentarzy i właśnie w ten sposób uśpić czujność innych tak więc komentarze to nie jest wyznacznik.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubi78
Dla mnie sprzedający to krętacz ponieważ tak jak wspomniałeś nalot na gumie mówi sam za siebie.To szkło pracowało i to nie mało.
Zdjęcie nie odpowiada opisowi....Można mieć i 500 pozytywnych komentarzy i właśnie w ten sposób uśpić czujność innych tak więc komentarze to nie jest wyznacznik.
zdjęcie zrobione w Slough?!?
tam w 1989 kupiłem swojego pierwszego peceta :)
a może po prostu gwizdnięte z eBay'a?
Cytat:
Zamieszczone przez
johan
CANON EF 70-200 f/2.8L IS II USM ig
Na "real foto" Canon EF 70-200mm f/4LIS a aukcja 70-200mm f/2.8 LIS II.
To już kolejna aukcja, w której sprzedający chyba nie wie co sprzedaje.
Może to znowu podstawione osoby.......
Licytacja zakończona, a więc był przekręcik...
Cytat:
Zamieszczone przez
johan
Licytacja zakończona, a więc był przekręcik...
mówiłem że zakończą aukcje albo zablokują go tylko liczyłem że już wczoraj to nastąpi a nie dzisiaj:) dlatego zgłosiłem krętacza bo samo allegro jak się nie zgłosi czy opisze sytuacje to nie wpadnie na to, ale dziwne że nie zablokowali jak to zawsze robili do tej pory tylko zakończyli aukcje bo niezgodność niestety jest produktu z przedstawionym opisem ehhh
Ciekawa oferta z bardzo starego konta.
Umawiając się na odbiór osobisty ewentualnie stracisz tylko trochę czasu.
Dla mnie z podejrzanie niską ceną jest ta oferta.
niska? przecież to mark II
Hmm ten mark iii z Rybnika, postaram sie umowic.