Ja mam Micro200 i bez problemu sie tam miesci body z gripem i jakims szklem :) Ale... co w tym dziwnego? (nie napisales jakie body - ha!)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wersja do druku
Ja mam Micro200 i bez problemu sie tam miesci body z gripem i jakims szklem :) Ale... co w tym dziwnego? (nie napisales jakie body - ha!)Cytat:
No wlasnie wybierajac sobie prezent opieralem sie na Twojej opinii, w ktorej pisales ze nie do konca jestes zadowolony z tej 200 AW i dlatego moj wybor padl na 300tke. Z poczatku wydaje sie troche duza ale po wpakowaniu sprzetu (ktorego notabene nie mam za duzo) okazalo sie ze jest akurat.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Osobiscie najbardziej zalezalo mi na tym AW gdyz na wykopach czesto trzeba pracowac w deszczu pyle itp i meczylo mnie ciagle myslenie o tym czy moj sprzet wlasnie nie moknie.
No cóż, przy pudełkach Easyjeta w Genewie jest napis: "It fits in - it flies" albo jakoś tak. I tej wersji się będę trzymał :)Cytat:
Zamieszczone przez sal
A jeśli kiedyś rzeczywiście powiedzą mi j.w. - no cóż, zawsze przed wylotem jestem mentalnie przygotowany na to, że po prostu odwrócę się na pięcie i opuszczę terminal :( Sorry, ale z taką kupą żelastwa ryzykował nie będę.
Ty również nie napisałeś :) A różnica jest...Cytat:
Zamieszczone przez sal
W moim przypadku 200 AW ma pewien mankament. Otóż zmieszczenie 2 wybranych szkieł z tej czwórki: 17-40, 100-400, 70-200, 28-70 z założonymi (odwrotnie) osłonami przeciwsłonecznymi oznacza de facto rezygnację z jednej przegródki. Te osłony są cholernie duże...Cytat:
Zamieszczone przez McKane
To akurat o niczym nie swiadczy. Na Okeciu tez pelno jest takich 'skrzynek' drucianych z podobnymi napisami. A przed Embraerem wszyscy grzecznie odstawiaja torby typu 'cabinet' na wozek. Ale jesli sprawdzisz, ze Easyjet nie ma malych samolotow i tylko nim bedziesz latal - to mysle, ze mozesz spokojnie zabierac :) Co do body - wchodzilo mi bez problemu 300D z gripem, wiec mysle ze i 20-ka z gripem wejdzie.Cytat:
hmm a czym różni sie seria NOVA od Reporter? Chodzi o same torby. Bo różnica cen jest bardzo duza... A w sumie nie wiem za co płace np. te 100 zł więcej ?
Hmm, nie sądzę żeby normalna linia lotnicza pozwoliła sobie na postawienie skrzynek z takim napisem, a następnie wyrzucała bagaże pasażerów mieszczące się w limicie, "bo samolot nie taki". W najgorszym wypadku można ustalić mniejszy limit - byle wszystko miało ręce i nogi. No, ale ja nie latam LOTem... :-/Cytat:
Zamieszczone przez sal
No to Cie rozczaruje. Tak maja wszyscy, ktorzy maja w swojej flocie Embraery 145. I jest to norma (wozek przed samolotem).Cytat:
Dodam swoje 3 grosze...
W moim Lowepro 3AW mieszczą się:
- D30 z gripem i podpiętym obiektywem 28-135 z osłoną (można go odpiąć, bo i tak "stoi" idealnie pod dekielkiem na body)
- Sigma 100/2.8 macro z osłoną i Canon 50/1.8 nad Sigmą
- Sigma 70-300 z osłoną
- lampa 420EX
- kilka polarów, zapasowe baterie i inne drobiazgi.
- oryginalna ładowarka (ponieważ jest duża to wymienię ją chyba na jednokomorową i wtedy wejdzie jeszcze databank).
Oczywiście przegródki poukładałem zupełnie inaczej niż we wzorze Lowepro (i jeszcze jedna mała przegródka została zapasowa :) )
dzieki skrzat!! Przekonałeś mnie do tej torby. A gdzie i za ile kupowałeś?