Żytnia a naprawa gwarancyjna :(
Witam,
chciałbym się dowiedzieć jak to jest z naprawami gwarancyjnymi w serwisie na Żytniej. Z informacji na stronie wynika, że naprawiają w ciągu 14 dni. Czy jest na to jakaś ustawa, paragraf itd.? Co jeśli nie zmieszczą się z naprawą w tym terminie? Ponad dwa tygodnie temu wysłałem im słoik do naprawy - dzwoniłem już 4 razy w tym czasie, prosiłem, żeby zdążyli z naprawą do 12.04 (mieli ponad 2tyg.) za każdym razem słyszałem, że nie ma problemu, że technik zaraz się tym zajmie i następnego dnia szkiełko do mnie wyjedzie. I ta sama śpiewka już 3 razy - w ostatnią środę stwierdzili, że na bank dzisiaj będę je miał. Nie mogłem dzisiaj do nich zadzwonić ale byłem pewien, że w końcu obiektyw dotrze. Ale nie dotarł. Nie ukrywam, że bardzo mnie to zirytowało, bo specjalnie ustanowiłem dyżur w domu w celu odebrania szkła od kuriera. No i to że nie mam szkła już ponad 2tyg. też mi podnosi ciśnienie zwłaszcza, że jutro byłoby mi potrzebne...
Pozdrawiam,
D.C.
pomocy 300d i brak zasilania
witam mam 300d i była naprawiana migawka na żytniej po odbiorze aparacik chodził i zrobił około 200 fotek ale, gdy naładowałem baterie która już padała i włożyłem ją zpowrotem aparat stracił życie tz. zachowuje się tak jakby tej baterii niemiał. sprawdzałem z innymi bateriami i również nic czy ktoś wie co to może być?? i co jest nietak?? prosze pomóc