Jeżeli mam być szczery to w gotowych plikach jpg (te same motywy robione tym samym szkłem) to ja praktycznej i zauważalnej różnicy nie widzę. Jak wgram program do RAW-ów to się pobawię, ale rewolucji się nie spodziewam.
Wersja do druku
Krótki review 40D
http://www.bobatkins.com/photography..._review_1.html
Ja po 2 dniach posiadania nowej puszki coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że warto było zamienić 30 na 40D.
Nowa matryca mi się podoba. MZ daje mniej "cyfrowy" obraz niż poprzednik.
Przy umiejętnym posługiwaniu się Picture Style, jakość JPG jest bardzo dobra ku uciesze tych, którzy niekoniecznie lubią post procesing . To na pewno jest zaletą.
Hightlight Tone Priority - /szczegóły w światłach/ to jest to! Bardzo przydatne w wielu sytuacjach (najbardziej ucieszy fotografów ślubnych)
Jeśli w/w link już pojawiał się, to mi wybaczcie, nie przeczytałem wszystkich wątków:(
Pozdrawiam
Witam
no i mam, kupiłem 40D i BG-E2N
po podłączeniu gripu do puszki okazało sie że to raczej na dłużej :)
pokrętło chyba się zużyło tu jest coś o tym
400D był lepiej spasowany ze swoim gripem
co prawda nigdy nie odłączałem gripu ale taka możliwość raczej jest przydatna
Pytanie -
w sieci, na stronach ang, w tych samych sklepach sa rozroznione zestawy
eos 40d body battery kit
eos 40d body
roznica ok 80E
czy tylko pierwsze body ma baterie w zestawie? jak to jest...
udało mi się znaleźć
oficjalny
Manual
Witam!
Sprawdzał może już ktoś z posiadaczy jakość tego nowego AF. Nie ukrywam że jest to dla mnie główny powód zmiany 30D@40D. Chodzi mi o servo na bocznych punktach i dokładność głównego. Zaznaczam że czytałem testy w sieci jednak zależy mi na Waszej opinii.
Dziękuję
A mnie interesuje... porównanie 40D z 400D.
Ciekaw jestem czy rzeczywiście matryca jest lepsza czy to tylko marketingowy bełkot. Jeśli ktoś ma obie puszki, to fajnie byłoby zobaczyć coś z obu np. na ISO 800 i ISO 1600.