-
err 99
ja tez miałem err 99 w 40d, oddany w ten poniedzialek do serwisu, na gwarancji (ok 7-8 tys zdjec). pytanie, bo to prawdopodobnie bedzie migawka, czy jak oni to naprawią to w przysżlosci tez sie mozna spodziewać takich częstych błedów na 40d? bo po komentarzach widze ze sporo tego jest.
-
mi ostatnio wyskoczył err99 gdy miałem podpięty do trabanta (300d) tokinę 12-24 i czy uzywałem jej z długim czasem czy z krótkim to bład i bład .. choć czasem po znianie trybu nie było błedu.. - ale chyba od wilgoci to się działo.. choć nie wiem teraz odpukać jest ok.
-
ostatnio często pojawia mi się error99, kiedy na automacie ma włączyć mi się lampa.. cos jakby ją blokuje, nie chce się otworzyć.. co moze być tego przyczyną?
-
..to co u mnie. ten sam problem.
Mój aparacik odesłałem do FotoIT, oni na Żytnią. Zobaczymy, co z tego będzie. I kiedy. Wiadomo powszechnie, że naprawy płatne mają priorytet :)
Też od razu nieś sprzęt do serwisu.
Radek
-
u mnie to mam nadzieje że error wyskoczył od wilgoci
minęło już 20 dni
pare tysięcy fotek i narazie spokój
oby tak dalej :D
-
ale nie da się ukryć, że coś dużo tych "err" na 40-tkach wyskakuje - chyba najbardziej erroropodatna edycja ze wszystkich cyfrowych EOS-ów. Może wystąpimy jako forum do Canona z prośbą o skomentowanie sytuacji ??
-
ja popieram, przydałby sie komentarz canona
-
Ad. prosba do C o komentarz w sprawie 'czestego err99 w 40D' - jestem za :)
(aczkolwiek C pewnikiem stwierdzi, ze nie ma problemu ]:->)
-
vide moich wcześniejszych postów - zadzwoniłem na Żytnią; technik powiedział mi, że po objawach widzi, że rzecz w wymianie migawki.
A uważacie, że uszkodzona migawka może przykrywać tło od góry, gdy używam lampy? Ma to wpływ? Bo aż tak się nie znam...
-
A czy ktyoś się spotkał aby mu err99 wyskakiwał w przypadku próbu robienia na przymkniętej przysłonie??
bo mi w Tokinie 12-24 chyba ten bład dlatego wyskakuje.. jak ją przymykam.. sprawdzałem narazie tlyko na 300D
tylko ze dziwne bo jak przymkne ją i wcisne podgląd GO to nic się nie dzieje ani się nie przymyka ani nie wyskakuje err99 a chyba powinien wyskoczyć jeśłi to przysłona..
wiecie moze gdzie jest jakiś serwiś tokiny u nas?