Odp: AI i fotografia zawodowa
Problem nie tyczy tylko fotografii i samej AI. Jest ogólna zapaść w tzw kontnencie, w filmie, literaturze, czy muzyce. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że to z braku narkotyków. Kiedyś artysta zapuszczał się w granice niedostępne dla przeciętnych ludzi. Balansował na krawędzi. Dzisiaj liczy się jeuż nawet nie kasa a popularność i rozpoznawalność. Ludzie zamienili LSD na LCD i CPU. Jeszcze trochę a natura podmieni węgiel na krzem i będzie po ptakach. Przynajmniej dla nas.
Zrobiłem sobie przypis na stronie autorskiej, że żadna fotografia nie została stworzona przy pomocy AI - tak, żeby się wypisać z tego klubu - i z przyjemnością obserwuję ten cudowny kolaps.
Cytat:
Zamieszczone przez
KEEK
Zrobiłem sobie przypis na stronie autorskiej, że żadna fotografia nie została stworzona przy pomocy AI
Mi np. trudno o taką deklarację. Jak widzę co wyprawia AF w moim R5, jak działa IS+IBIS, a w LR komendy Remove i Denoise to muszę się pogodzić, że ileś roboty zrobiła AI :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Mi np. trudno o taką deklarację. Jak widzę co wyprawia AF w moim R5, jak działa IS+IBIS, a w LR komendy Remove i Denoise to muszę się pogodzić, że ileś roboty zrobiła AI :oops:
Dobra uwaga! :D
Fakt. Ja ostrość kręcę ręcznie, stabilizacji nie mam, a LR to 6.14.
To nie kwestia narkotyków, ich jest raczej więcej, a na pewno są mocniejsze. To wszechwładny szmal.
Zauważyliście co jest najważniejszym parametrem przy opisie, recenzji filmu? Nie treść, nie wartość artystyczna lub intelektualna. Szmal wydany na produkcję, zarobek w tygodniu otwarcia i zarobek w ogóle. Najważniejsze, żeby aktor zabijał w ilościach hurtowych i zap..rd.lał samochodem, koniecznie pod prąd.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
To nie kwestia narkotyków, ich jest raczej więcej, a na pewno są mocniejsze...
Może więc to kwestia "jakie" narkotyki. Nie wiem co jest dzisiaj "na topie", ale piosenek typu "White Rabbit" to dawno nie słyszałem :D
Cytat:
Zamieszczone przez
KEEK
Może więc to kwestia "jakie" narkotyki. Nie wiem co jest dzisiaj "na topie", ale piosenek typu "White Rabbit" to dawno nie słyszałem :D
A w tym wykonaniu słyszałeś? https://www.youtube.com/watch?v=LeHlvXvG6vA
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
A w tym wykonaniu słyszałeś?
Wyglądają jakby czytali dużo bajek dla dzieci, ale nigdy nie brali narkotyków - przynajmniej psychodelików.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Ale to jest tylko "przy wsparciu AI" i to jest OK - to nie jest "stworzona przez AI" co nie jest ok.
Mozesz dac deklarację, że nic z tej fotografii nie jest AIowe w oparciu o prompt ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
To nie kwestia narkotyków, ich jest raczej więcej, a na pewno są mocniejsze. To wszechwładny szmal.
Zauważyliście co jest najważniejszym parametrem przy opisie, recenzji filmu? Nie treść, nie wartość artystyczna lub intelektualna. Szmal wydany na produkcję, zarobek w tygodniu otwarcia i zarobek w ogóle. Najważniejsze, żeby aktor zabijał w ilościach hurtowych i zap..rd.lał samochodem, koniecznie pod prąd.
Nie to sie liczy dzis w kinie akcji czy przygodowym [emoji12]obecnie liczy sie forsowanie jednego przekazu i robią to do upadlego mimo katastrofalnych wyników, jak u Disneya [emoji854]ale pojawiaja sie co jakis pstryczki w nos ze mozna zrobic za duzo mniej i zarobic duzo wiecej [emoji16]