77 rewelka:)
Wersja do druku
77 rewelka:)
77 bardzo ładne :)
78,79 zwierzaki niekompletne:
jeden bez ogona,drugi bez tyłu.
Ja wolę zwierza w całości :D .
zysk, za słabo się wpatrujesz ;) ogon jest tylko zlewa się z tylną łapą ;)
To trzeba zacząć pluszowym robić ;)
Boggie, mógłbys przynajmniej tego kocura pastą do butów przetrzeć,bo jakiś siwawy ,z resztą taki jak ja :mrgreen:
A możesz napisać co poprawiać - będę za kilka tygodni powtarzał zdjęcia w tym miejscu także każda krytyka się przyda. Następnym razem spróbuję doświetlać lekko lampą, dziś niestety okazało się że akumulatorki padły. Dosyć ciemno jest pod tymi wszystkimi roślinami, dodatkowo w weekend tłum ludzi, którzy się przypatrują i uważają, że będą niezłym tłem do zdjęcia ;) Może w tygodniu mi się uda.
Zdjęcia sprzed miesiąca. Próba zrobienia w domu domowego studia bez statywu i ogólnie sprzętu. Statyw zrobiony ze stolika i krzesła, wykorzystane lustro na drzwiach szafy oraz prześcieradło rozwieszone pod kątem do rozpraszania światła. Z braku modelek/i pozowałem sam (trudno się wbić w GO, al to już inna historia). Przepalenie zamierzone, dól zdjęć - prześcieradło się układało nie tak jak trzeba, dodatkowo było trudno idealnie ułożyć aparat, także ręce wyszły... jak wyszły.
80.
81.
No żeby kogoś namówić do zdjęć trzeba zrobić "portfolio ze studia", a psy nie chciały współpracować ;)
zysk, zawsze możesz porobić za modela ;)
Dobrze że winieta przyciemniła zdjęcia :)
pozdrawiam
No, to mam dodatkowy powód, dla którego nie gram w gry... Nie znoszę takiego klimatu. Nota bene, jakby to był prawdziwy MP 40 i pani trzymając go tak jak na 74 ściągnęła spust, to mogłaby nie przeżyć.
Zdjęcia psów (69-71, 77) super!
Na 68 wyglądasz nieporównywalnie lepiej, niż na 80 i 81.
wszystko ok, ale oczy na Twoich zdjęciach wyglądają okropnie. zombie jakieś. za mocno rozświetlasz tęczówki. imho.
krakał również praktycznie nie gram a o trzymaniu broni nie mam zielonego pojęcia. Pod tym względem zdałem się na osoby które są maniakami. Sam nie potrafię tego ocenić.
68 światło zastane, z którym lepiej mi się pracuje niż z lampą. Lampy się uczę, to były praktycznie pierwsze próby w domu, na pewno mam sporo do nauki.
p0m, nie da się ukryć, że przy oczach kombinuję. Na 100% powiększeniu też wyglądają jak zombie?
MP 40 trzeba trzymać także za gniazdo magazynka (nie za sam mag, bo się szczęki mogą pogiąć i się peem zatnie; nie trzyma się też za nasadę lufy, bo się nagrzewa przy strzelaniu), inaczej odrzut i podrzut przy strzelaniu (a strzela się serią!) spowoduje, że nie opanujesz broni i... sam możesz oberwać. Zdjąć palec ze spustu wcale nie jest łatwo, jak się wydaje - gdy się kurczowo ściska chwyt ponad cztero i pół kilogramowego kloca, trzymając go przed sobą w wyciągniętej ręce... Teoretycznie powinno się chwytać drugą ręką za przednią dolną część osłony komory zamkowej, tą zaokrągloną, zaraz za gniazdem magazynka; w oryginale ten element był robiony z ebonitu. Tyle że chwytanie za to nie dawało dostatecznie pewnego trzymania i w praktyce chwytano za gniazdo magazynka, bo pozwalało to na najlepsze i najpewniejsze kontrolowanie broni podczas strzelania. Ale to detal i nie twoja wina, tylko modelki albo kogoś, kto zaplanował "fabułę" sesji.
Robisz fajne zdjęcia. I mamy coś wspólnego - przeczytałem cały wątek i wiem, że obaj lubimy boczne drogi :)
krakał odpowiedź wyczerpująca, przekażę dziewczynie pozującej. Ja tylko raz w życiu trzymałem pistolet podczas czyszczenia na PO ;)
Uff, muszę uważać, mam kolejną pozytywną nauczkę ;)
83 jest fajne (fajna), no...podoba się.
jak na pierwsze zdjęcia koncertowe bardzo ładnie, doświetlone i kolorowe mi osobiście tak ładnie nie wyszło jak się zebrałem na taką imprezę :)
Podobają mi się te fotki koncertowe, choć kapela wygląda na mocno statyczną. ;) ale jakościowo super, dużo światła miałeś :)
2banan mi zdjęcia ze sceny wyszły najlepiej, z ludźmi bawiącymi się pod sceną było już gorzej. Domcia statyczna aż tak bardzo nie była, chociaż miejsca nie mieli za dużo na szaleństwa ;) Światła na scenie było pod dostatkiem, za to pod sceną sztuczny dym i kolorowe światła sprawiały, że AF mi wariował, o WB nie wspomnę. Dobrze że część osób miała białe części garderoby ;)
Fajne te zdjęcia koncertowe.
Szczególnie 83., jest zrobione w dobrym momencie i fajnie naświetlone. Wokalistka bardzo ładna, patrzy się w obiektyw i jeszcze puszcza oczko - rewelacja. Zupełnie jakby dla Ciebie pozowała. Tylko obciąłeś jej dłoń :P Ja bym to skadrował tak żeby uciąć rękę kawałek za łokciem, a nad głową i obok końcówki mikrofonu zostawić tylko minimum tła. I plakat gotowy.
87. też fajne ale też przydałoby się kadrowanie moim zdaniem. W sumie to ja bym poobcinał boki z każdego oprócz ostatniego. Ostatnie za to mogłoby być troszeczkę szersze żeby całą gitarę złapać.
piwko dzięki za uwagi. Rzeczywiście ta dłoń ucięta, przekadrowałem tak jak poradziłeś i chyba bardziej mi się podoba. Wokalistka piękna, mam jeszcze parę jej zdjęć, na wszystkich wygląda zjawiskowo ;)
Na 90. bardziej przyciąga uwagę postać drugoplanowa. Trochę się to niefortunnie ułożyło. Dobrze, że mała głębia ostrości to widać, że Pan jest dalej a nie tuż za Panią ;)
Hmm, to na 90 u mnie się wydaje, że wokalista jest mocno w tle, chociaż może by się przydało jeszcze pokombinować i drugi plan przyciemnić.
Koncertowo:
83 -mnie sie nie podoba ten skurcz-jest nienaturalny,nie ma tam błysku oka a zalotnie: powinno być
pozostałe zdjęcia raczej na nie: dzioby zatknięte mikrofonami oraz sylwetki przeszywane laserami (chyba obcych)
84: najlepsze ,najciekawsze
Niektóre fotki mozna by kadrować :
87 po cholerke stercza tam dwa patyki do microfonów za plecami ?
83. jaki skurcz, dla mnie bardzo zalotne puszczenie oka - odbieram sympatycznie
87. gdybym skadrował inaczej musiałbym obciąć ręce, a tego nie chciałem. Żeby zrobić większe zbliżenie robiąc stałką musiałbym wejść na scenę. Mi te statywy nie przeszkadzają - to w końcu jest scena.
Sylwetki nie poprzecinane laserami tylko takie światło było.
90-możesz śmiało ciachnąć pana w trzecim rzędzie, wtedy ładna panią przesuniesz w mocny punkt. Zbliżysz się do kwadratu, ale zyskasz na poprawności. Pionu nie jestem pewien, przysłoniłem zdjęcie kopertą i telefonem i... no nie wiem. Ale mistrz trzeciego planu do wycięcia. Natomiast jakość jest rewelka:)
92 i 93 wtrącenia nie do uniknięcia tym bardziej jak spotkany przypadkiem dzięcioł, poza tym ładnie trafiony
No zupełnie przypadkiem. Usłyszałem że coś stuka po drzewie i zacząłem się rozglądać. 70-200 to za mało żeby dobrze złapać , także cropy spore, do tego na dźwięk migawki i mojego "skradania się" zwiewał :)
Na 200 musiałbyś bliżej podejść, a to nie zawsze się udaje. Chociaż miałem takie sytuacje z mysikrólikami, że byłem może 1,5 metra od nich. Do lasu dobre 300 to minimum. I w miarę jasne.
Bierz częściej, dziecku to się bardzo podoba.
cały set mi się podoba
jednak z kwiatków bardziej 94, widać całego tulipana
a na 95 nieco przeszkadzają te z przodu rozmyte, przynajmniej ja to tak widzę
98/99. No ładnie się w żółte wpasował;) Szkoda, że trochę się schował, bo 99 mi się podoba.:D
Faktycznie coś dłuższego by się zdało na takie zabawy niż 200.;)