Kosztował trochę więcej, pamiętaj o podatku do zapłacenia :lol:
--- Kolejny post ---
Pula nie jest podobno a wynika z regulaminu, gdzie słyszałeś że wszyscy dostaną zwrot, u baby na targu ?
Wersja do druku
Chcę zgłosić 430 ex II i zatanawiam się gdzie niby jest numer seryjny na opakowaniu? Na palniku jest zupełnie inny...
No wiec stało się... kupiłem 17-40L i dostałem maila o pozytywnej weryfikacji i wygranej.
Ale nie o to chodzi. Przy kupnie porozmawiałem ze sprzedawcą o praktyce podwyższania cen przy okazji cashbacku.
Otrzymałem informacje że zna temat, tylko że ceny nie podnosi sklep tylko hurtownia z której mają towar i sklepy nie mają tu nic do powiedzenia.
Dowiedziałem się też że sklepy też czasami podnoszą cenę, jeśli wiedzą że np. jakiś obiektyw jest praktycznie niedostępny,
a dany sklep go ma na stanie.
Witam
Czy ktoś zgłaszał 430 ex II?
Gdzie jest numer seryjny na opakowaniu??
Ja wysłałem wczoraj wycięty okd kreskowy i dopisałem osobno numer seryjny z lampy...
Kupiłem sobie Canona 40, 10 dni po wysłaniu kodu dostałem informację o pozytywnym rozpatrzeniu. 799-200zł= 600zł :)
Witam Wszystkich,
sorki,ale jeszcze nie doczytałem do końca i nie mogę się powstrzymać.
Taki regulamin promocji,kesz beka,czy jak go zwał, to wg mnie byc moze,prawdopodobnie,ale wcale niekoniecznie,zwykłe draństwo.Ale, co ja ta wiem.
Może znajdzie się na forum jakis wykształciuch i przeczyta ze zrozumieniem promocje niemiecką i poinformuje nas jak tam sie sprawy mają.
Pozdrawiam
jacek
--- Kolejny post ---
strajk konsumencki wystarczy
--- Kolejny post ---
Ja tez chciałbym to wiedzieć :-))
ale sobie postów nabije!
Cena już za takie szkiełko przyzwoita :p tylko pstrykać
Zwrot za 430 ex uznany, podobno były jakieś niejasności z centralą co do numeru EAN na opakowaniach lampy.
Te mityczne centrale :) Gdzie bym nie pracował, z kim bym nie rozmawiał, czy też np. brał kredyt, załatwiał sprawę itp. - zawsze jest jakaś "centrala" i tam są "wyjaśniane niejasności" :) Czyli "nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi".
Taka centrala to nawet z fotografią dużo wspólnego ma - fotograf tez lubi "wyjaśniać niejasności" :) Np. takim jasnym szkiełkiem lub Adobe LR :P
[QUOTE=mysiaty;1164682]Witam Wszystkich,
Taki regulamin promocji,kesz beka,czy jak go zwał, to wg mnie byc moze,prawdopodobnie,ale wcale niekoniecznie,zwykłe draństwo.Ale, co ja ta wiem.
Może znajdzie się na forum jakis wykształciuch i przeczyta ze zrozumieniem promocje niemiecką i poinformuje nas jak tam sie sprawy mają.
Służę koledze.
Otóż na stronie Canon Deutschland - Canon Cash Back jest informacja tylko o tym , że po przesłąniu "Kopie der Rechnung und den ausgeschnittenen EAN-Codes per Post zusammen mit der Registrierungsbestätigung ein" czyli "kopii rachunku wraz z wyciętym kodem oraz potwierdzeniem rejestracji"
"Innerhalb von drei Wochen nach Posteingang der vollständigen Unterlagen sowie der erfolgreichen Prüfung erhalten Sie einen Scheck in Höhe des jeweiligen CashBack Betrages" czyli "w ciągu trzech tygodni po dostarczeniu przesyłki z kompletnymi załącznikami i pozytywnej weryfikacji otrzymacie państwo czek na kwotę danej wartości CashBack".
Tak więc nie ma ani słowa o "Szczęśliwych wygranych" lub "wybrańcach" lub "kto pierwszy - ten lepszy.
Pozdrawiam
W tamtym roku skorzystałem, w tym może też coś wezmę. Bardzo fajna akcja.
Jestem nowy na forum, tak więc witam wszystkich na początek :)
Mam zapytanie odnośnie programu CashBack. Zakupiłem Canona 60D + 18-135mm IS i muszę wysłać kody drogą pocztową. Na pudle są dwa osobne białe pola z kodami.
1. kod Body No, Numer Seryjny, Numer Seryjny Obiektywu
2. Kod EAN (i drugi raz podany Body No)
Wyciąć to w całości czy wystarczy wersja nr 2. ?
@Jurak, ja bym wybrał opcje 1. Dzisiaj przyszykowałem sobie list, który jutro wyślę, zobaczymy co z tego będzie, mam nadzieję, że się uda. :)
Cześć, na jaki adres mam wysłać pocztą te wycięte kody?? Kupiłem obiektyw 100mm makro.
Robert
Spokojnie, nie krzycz:). Napisałem wyżej, że już mam. Dzięki.
Robert
Myślicie, że ma sens jeszcze kupować sprzęt, którego dotyczy promocja i liczyć na cashback ?
Dzis widzialem ze zmienili regulamin, zwiekszyly ilosci na niektore produkty :)
Widzę w regulaminie, że wysokość kwoty, którą dostaniemy w promocji, trochę obniżyła poprzeczkę od 14 czerwca. :P Wniosek wysłany w poniedziałek, czekam na odpowiedź. :)
No to chyba spróbuję. Przymierzam się do 17-40, po odliczeniu vatu oraz cashbacku wyjdzie tyle co używka na allegro. Dopytam jeszcze jak wygląda sprawa kwoty cashback 410zł - od tego trzeba jeszcze odjąć vat ? Więc tak na prawdę otrzymam przelewem 315zł ?
Trochę offtop (mam nadzieję, że mnie admin nie zbanuje:P) : kombinuję z szerokim kątem pod 5d jak koń pod górę, chyba już z pół tego forum przeszukałem. Co wybrać : Sigma 12-24 (używki po 1500zł), wspomniany 17-40, samyang 14, tokina 12-24 lub coś innego ?
Zastosowanie : Krajobrazy (więc podejrzewam, że im szerszy kąt tym lepiej), rzadko reportaż, panoramy cylindryczne. Pod sferyczne poluję na zenitara 16, ale to w drugiej kolejności. Żadnego innego spacerzooma nie mam. A tak w ogóle to na razie nie mam nawet aparatu :) Dzięki za porady!
ps. jeśli już to w jakim sklepie kupować tego 17-40 żeby zaakceptowali cashback? Tylko te co na stronie wypisane ?
swishu Stoję przed podobnym wyborem, szerokie uwa do 5D classic. Najwięcej + i głosów za jest za tą elką 17-40, jest jeszcze tańszy canon 20-35 usm.
A ja mam pytanie, czy ktoś już dostał zwrot pieniędzy na konto?
§ 5. Premia Pieniężna
7. Uczestnik otrzymuje powiadomienie o przyznaniu Premii Pieniężnej na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym, w terminie do 7 (siedmiu) dni roboczych od pozytywnej weryfikacji zgłoszenia udziału w Promocji dokonanego przez tego Uczestnika.
Taką dostałem.
8. Premie Pieniężne wypłacane są przez Organizatora niezwłocznie po pozytywnej weryfikacji, o której mowa w ust. 7, nie później jednak niż do 31 sierpnia 2013 r.
Chciałem podkreślić wyraz "niezwłocznie" u mnie mija już prawie miesiąc, ale są tacy co wcześniej z promocji skorzystali.
@ swishu - zgodnie z Regulaminem sprzęt ma być z polskiej dystrybucji, nieważane w jakim sklepie kupisz.
@ McLaren - podobnie jak u Ciebie dostałem potwierdzenie, kasy jeszcze nie ma.
Trochę się pospieszyłem... Bo właśnie dzisiaj pieniążki są na koncie.
Wycinek pudełka mam im przesłać od razu po zarejestrowaniu się, czy dopier jak mnie zweryfikują i przyznają zwrot?
Ja dziś także dostałem przelew 330zł za Canona 60D. Zgłoszenie wysyłałem 7 maja, akceptacja była 16maja.
U mnie też był przelew za 60d i 430EX
do mnie także dzisiaj przyszedł przelewik (kupowałem jakoś w maju)
u mnie tez juz kaska jest za 24-70 L II :D
Ja również potwierdzam, kasa za 24-70L II pojawiła się na koncie.
A ja widzę na stronie poczty polskiej, że dopiero doszedł dzisiaj list do Krakowa, a wysłałem priorytetem w poniedziałek, ah ta poczta, mam nadzieję, że Canon zweryfikuje pozytywnie moje zgłoszenie, bo przydała by się kaska. :P
a powiedzcie mi, czy kwoty zwrotu jakie otrzymaliście były takie same jak w reklamie tzn. w regulaminie :) ?
nie później jednak niż do 31 sierpnia 2013 r.
Witam.
Potwierdzam ze wczoraj miałem 4 zwroty na zakupy które zrobiłem na kwoty zgodnie z regulaminem. Chodź wczoraj wcześniej wysłałem do nich zapytanie o status przelewów.
Kupiłem szkło w redcoon.pl i dostałem akurat z niemieckiej dystrybucji (niemieckie napisy, brak naklejki Canon Polska) Uff, trochę strachu było, ale przeszło :) Kolejne 4 stówki do przodu jak by nie było :) Poprzednie zakupy były z cyfrowych.pl, więc tam nie było wątpliwości.
Właśnie dostałem wiadomość o pozytywnym zweryfikowaniu mojego podania. Cieszę się i mam nadzieję, że szybko dostanę pieniążki. :P
Ja też dostałem, ale z tego co tu widzę trzeba z miesiąc poczekac na przelew.
Potwierdzam, dzisiaj dostałem zwrot cashbacku na konto o godzinie 11:00:p
@ketras
Ja tam dłużej już nie czekałem i kupione :) Od czytania na forach, recenzji, tabelek, wykresów itd itp rozbolała mnie głowa. A może sigma12-24, a może tamron17-35, a może, a moze...buee..
Uznałem po co kombinować skoro 17-40 to powinno być względnie dobre, szerokie szło pod 5d i już. A jak się nie będzie spisywać to sprzedam :)
Sorry za offtop: Powiedzcie mi tylko czy jest jakaś metoda by stwierdzić, że moja sztuka 17-40 działa poprawnie w sensie technicznym ? Jakaś specjalna kombinacja mm oraz f by ujawniła swoje wady? Bo po wycięciu kodu z pudełka i zarejestrowaniu raczej ciężko będzie mi w sklepie ją wymienić :) Dzięki za cenne porady!
I to jest własnie ****a bandyckie , bo w polskim regulaminie jest napisane jednoznacznie, że towar ma pochodzic z polskiej dystrybucji(podobnie jest u niemczurów,że trza byc mieszkańcem De,lub coś w tym rodzaju). a nie ****a z niemieckiej,czy jakiejkolwiek innej.
Cieszę się razem ze wszystkimi, którzy dostali zwrot kasy, ale bardzo proszę o zwrócenie uwagi na sposób przeprowadzenia akcji reklamowej prowadzonej przez canona i na oficjalny regulamin.
Jeżeli Wam to odpowiada, to w każdej innej sytuacji życiowej, jak czegoś nie doczytacie w umowie lub kogoś z Was, zgodnie z prawem, jakis ****, oszuka, to morda w kubeł i nie protestować, nie żalić się na forach, po prostu , spierdalać.Mogę oficjalnie uzywać wulgaryzmów, bo mam na to stosowne papiery. bo jestem lekko po*******ony.
Pozdrawiam serdecznie ludzi z pasją i życzę wielkiej radości z każdego cykniętego zdjęcia.
jacek
--- Kolejny post ---
A, chciałem jeszcze napisać, ze Koleżanki i Koledzy, biorący udział w takiej akcji canona, psują rynek i wpływa to na ceny , i.t.p. i i.t.d. , w przyszłości. Amen lub Enter, w zależności od orientacji.
Pozdrawiam
jacek