Bylem tam chyba 3 lata temu, az serce boli ze takie miejsce niszczeje.
Wersja do druku
I z tego co słyszałem, zostanie zniszczone doszczętnie, bo ruiny budynków przeszkadzają Japończykom z Bridgestona, którzy mają nieopodal fabrykę...
Także pośpiech wskazany :)
a to popełnione na Hydriewierke...
1.
P.S. mam nadzieje, ze kazdy sie "pochwali" ;]
Koledzy chyba pstrykali pod hdra - pokażecie?
Mi się strażnice podobały
Z tego co widze, to jedynie ja zrobilem hdr'y (nie wiem jak reszta ekipy - nie chca sie pochwalic zdjeciami chyba) ;)
Fotka autorstwa maquinista to jpg z podkreconym kontrastem i rozjasnieniem aye?
początki photoshopa i zabawa z raw'ami. kontrast troszkę podciągnięty, troszkę wyciągnięte ciemne miejsca i zmiana na czarno-białe.
Też coś z krzywej reality 17 mm ;)
fajne te 17mm na FF ;] no i perspektywa nie ma co...
Nie to żebym poganiał czy cóś ale proszę o jakiś termin spotkanie. Kolega jeden proponował wały - pasuje - a może zacząć gdzieś bliżej stoczni gdzie może jakiś statek będzie ;p hmm... Jakiś termin i miejsce poproszę bo podobało mi się i wyniosłem naukę...
a był ktoś na flash day w starej zajezdni ?
mialem sie nie odzywac bo nie bylem ;] niestety praca mi wypadla tej soboty...
ale cos tu tak cicho na tym naszym sz-kim poscie...
kurcze, czemu ja to przegapiłem :/
Mieliście przewodnika? Pamięta ktoś jak tam trafić na tyle by to przekazać (mi)? :D
A ja zawsze się dowiaduje o imprezie po imprezie... ;/ ech...
Poza tym kolega Tasia nas pogania z kolejnym spotkaniem. Może jakieś spotkanie w niedalekiej przyszłości? Ten lub następny tydzień?
maquinista oszalałeś? w taką pogodę? :D
Może w cieplejsze dni marca? ;)
Dzisiaj pada deszcz ze śniegiemi, a jutro może słoneczko ładnie świeć. Taka mała propozycja.
Jacek.eM a kiedy chcesz jechać do polic?
Na pewno trzeba tam jeszcze wiosna się wybrać - będzie bajecznie ;-)
Jako że ten wątek czytają przede wszystkim ludzie z okolic Szczecina, pozwolę sobie na lekki OT.
Przymierzam się do uruchomienia studia ( amatorskiego ) i szukam osób które byłyby zainteresowane jego współtworzeniem. O ile znajdzie się osoba zainteresowana takim przedsięwzięciem proszę o kontakt na PW , lub GG 4944689.
Pogoda się robi coraz lepsza. Dzisiaj było tylko małe gradobicie przez 5 minut :mrgreen:
Może jakiś plenerek?
Zdecydowanie na TAK
Jak najbardziej :D
No to niech ktoś rzuci termin. Mnie pasuje każdy dzień.
Niech ktoś zaproponuje tematykę to i termin się znajdzie.
Może stocznię obfocimy....
Więc jakieś propozycje - ostatnio była stara fabryka - może z racji wiosny itp to może jakaś łąka, lasek - blisko jakiś barek :-)
Na Zatoń chyba ciut za wcześnie. Dolina Odry to samo. Może "miasto wieczorem" :) - można pojeździć. Ze cztery osoby mogę zabrać do swojego auta. Bagażnik duży. Czasem się zacina, zwłaszcza jak w środku jest kilka plecaków ze sprzętem foto :mrgreen:
No to "tematy"
1. Miasto wieczorem.
2. Kołbacz, Klęskowo, Bukowe
3. Stocznia - z przepustkami będzie bardzo ciężko. Z zezwoleniem na fotografowanie jeszcze gorzej.
4. Port - j.w.
5. Luzik - czyli zobaczymy co wyjdzie. Zwykle nic nie wychodzi :-) i zostaje poszwędanie się po starówce.
6. Port jachtowy w Dąbiu (jeszcze dwa dni temu było trochę lodu) albo przystań HOM w Dąbiu albo port w Trzebieży - rybacy nie gonią choć nie wiem jak zareagują na watahę. Zwykle dwie osoby są "ostrożnie akceptowane".
7. Dworzec Główny - z naciskiem na zasikany tunel ;-)
8. Zatoń - wyjazd całodzienny
9. Wieża Bismarcka - hmmmm... dawno tam nie byłem. Nie wiem czy da się wejść.
10. Konie. W Wielgowie w "szkółce" skakania (trzeba by się dowiedzieć kiedy ćwiczą - da się zrobić).
Wystarczy? :-)
Dla mnie wszystko jedno i tak muszę dojechać więc... wszystko mi pasuje bo każdy temat jest dla mnie nowy.
Czekamy na wypowiedzi kolegów i może starszyzna wypowie się na temat terminu :-)
Jeśli można chętnie się dołączę do spotkania, ze swoją puszką :)
Tylko problem w kwestii dojazdu po za miasto bym miał, mianowicie do prawka na autko jeszcze koło 6 miesięcy brak :)
Pojedziemy busem ;-)
Jak coś to ja się piszę ;)
Miasto wieczorem - jak najbardziej. Pytanie jaki rejon?
Port jachtowy w Dąbiu - brzmi dość ciekawie.
Dworzec Główny - jak się nie mylę obowiązuje zakaz fotografowania na terenie całego obiektu :)
Co jest fajnego w miasteczku Zatoń że warto pojechać tam na cały dzień?
Wieża Bismarcka... hmmm... obiekt na kilka minut, chyba że dało by radę wspiąć się na samą górę wieży :P Będzie ktoś chętny???
Słyszał ktoś o Przelewicach i znajdującym się tam Ogrodzie Dendrologicznym???
Przelewice - fajne miejsce, byłem tam z moją modelką :) Ale trzeba jeszcze poczekać..jak wegetacja ruszy to polecam
Nooooo.... Zatoń Dolna to miasteczkiem raczej ciężko nazwać. Cztery chałupy na kzryż, kościółek i cmentarzyk z kilkoma (naprawdę kilkoma) grobami no i najbardziej obfotografowane miejsce w okolicach Szczecina. :)
http://turystyka.gazeta.pl/Turystyka...9,4911571.html
http://mapy.eholiday.pl/mapa-zaton_d...a-gryfino.html
http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,45103,3513525.html
chyba nie ma tam miejsca gdzie nie stałby ktoś z aparatem :-)
Widze, że zainteresowanie łolbrzymie. :mrgreen:
No masakra po prostu :-)
Chyba realny termin to będzie maj.
29.03 będzie plener z tych cyklicznych comiesięcznych.
Witam
Temat "miasto wieczorem" wydaje się być całkiem dobry i chyba najłatwiej się będzie zorganizować. Żeby temat ruszyć konkretniej to proponuje ten piątek (20.03) na plener.
Witam,
dobrze że tutaj zajrzałem po długiej nieobecności. Też ostatnio chodzi mi po głowie jakis plener.
Myślę, że na początek Szczecin wieczorem a podczas pleneru może pojawią sie jakieś pomysły na następne ciekawsze miejsca (choć Szczecin to pojęcie bardzo szerokie-miałem na myśli centrum, okolice dworca).
mnie osobiście pasuje niedziela 22.03. Jest ktoś chętny ???
a moze by tak obskoczyc okolice wiskordu? znajdzie sie cos zarowno z industriala jak i krajobraz kolo odry, tyle ze najlepiej jak sie zacznie robic zielono to bedzie fajny kontrast miedzy natura a ruinami?
Ja oczywiście jestem za i wolałbym spotkania raczej z rana niż z wieczora z racji dojazdu.
Ja także się piszę, może następny weekend, sobota ??? Wiskord jak najbardziej....
Z rana było by super. 10:00-11:00
Na teren Wiskordu nie ma problemu z wejściem?
jest... przez brame cie nie wpuszcza, jest straznik i mowi ze nie wolno... ja wchodzilem przez plot... jest dogodne ku temu miejsce... jak bylem to "pieski" byly zamkniete... chyba ich nie spuszczaja ;]
Więc biorąc pod uwagę taką ilość osób jaka była na ostatnim plenerze w Policach (11 osób) jakie są szanse na spokojne zwiedzanie tego miejsca?