no wlasnie o to chodzi ;-)Cytat:
Zamieszczone przez kami74
a portret bardzo sympatyczny:smile:
Wersja do druku
no wlasnie o to chodzi ;-)Cytat:
a portret bardzo sympatyczny:smile:
jesli chodzi o "portecik córy w b&w" szkoda ze ruszone i przepalone tło :)
Przapalenie uzyskane w postprocesie a poruszenie, cóż przy tzw "decisive moments" czasami rączka dygnie. Ale cenie Twoje uwagi knifer bo technika to jest to co musze zdecydowanie poprawić. pozdrawiam
szkoda ze nie udało Ci sie złapac Diabła :evil: :)
Diabła nie. ale krzyż postawiony na głowie już tak;) pozdr
gdzie udało Ci sie znaleźć takie mroczne miejesce ;) - podoba mi sie klimacik.
Mazury. A konkretnie przy drodze z Rucianego do Mikołajek
Miej umiar w psuciu a byloby lepsze. Nawet na CRT wyglada na za ostre (oczy), brwi tez podjechane chyba... ciekawe jak na LCD ;)
Aha... pięści niezbyt mi tu pasuja, jesli juz dlonie w portretach to raczej z palcami.
Piesci to do obydwu. Psucie to porownanie miedzy obydwoma.Cytat:
1.bardzo przyjemne świetliste - ale chyba faktycznie przesadziłeś z PS
2. to podoba mi sie najbardziej - bardzo dobre :)
3. ciekawe tylko trochę tło mi przeszkadza
Poza tym zwróc uwage w 1 i 3 na dłonie - w 1 sa lekko przepalone i sprawiają wrażenie ciężkości kompozycji, w 3 dłoń wygląda jak wklejona - pojawił sie cień na około i jest bardzo jasna, ale IMO seria udana :) Pozdrawiam
Dzięki. Problem z dłońmi jest taki, że twarz była makeup'owana a dłoń (błędy poczatkujacego :) ) juz nie i róznica w odcieniu skóry była dośc spora.
Cóż ja Ci tam będę pisać, oglądam wszystko, przyznaję, że najbardziej interesują mnie ludzie. Córa - fajny moment, zdjęcie przykuwa wzrok. Żona - a mi się podobają te zdjęcia z pięsciami, coś w sobie mają, może pokazują zdecydowany charakter? Sama sobie takie zrobię jak wypłoszę rodzinkę z domu a mąż mi naprawi wężyk spustowy :). Tylko jeszcze cerę sobie wygładzę metodą Dominique :).
Jakie to światło? Czemu zdjęcia wymagały PSa?
Niestety, żadnych rad technicznych nie udzielę bo się nie znam :(.
Światło, he, he. Lampka biurkowa z softboxem z pudełka po butach wyklejonego alu folią, jedna blenda z samochodowej osłony przeciwsłonecznej a druga z kalendarza, no i pozyczona 580tka wycelowana w sufit. PS głownie do wygładzenia właśnie cery metodą Kelby'ego oraz małe poprawki kontrastu czy ostrości. Dzięki za komentarz Reno a jak pstrykniesz sobie autoportet to wrzucaj, wrzucaj ;)
Pierwsze zmagania z fotkami sportowymi.
1.
2.
3.
4. A kto to tak ładnie kibicuje ?
5.Raz z jednej...
6. ...raz z drugiej
7. Finałowa walka Chinek była zacięta, ale...
8. ...dla mnie i tak hmkmm....:mrgreen: "moralnymi" :mrgreen: wygranymi były Brazylijki (Na zdjęciu Leila Barros)
9. Kazik miał podobne zdanie ;)
ostrosc, kolory itp - nie ma sie do czego przyczepic, ale balagan w kadrach duuzy:)
Pomijając szowinistyczne komentarze ;), podoba mi się 6 i 8.
Wyrzuc 12 szybko bo bieda straszna (nie o jakosc ale tresc) i psuje ciaglosc ogladania!
Zamieniłem kolejność, teraz OK ?
Bardzo ładne kolory, fotki fajne.
Bardzo fajne fotki, dobre ujecia, przyjemna kolorystka. IMO kawał dobrej roboty :)
Podrawiam
IMO ta jedna troche odstaje (figura :mrgreen: , strojem :D i uroda :roll: ) stad tez pomysl aby ekspediowac pania ale ... moze choc na poczatek kolezanke (aby nie psula dobrego smaku na koncu?). Zreszta fotki bardzo przyjemne w odbiorze wiec sie obronia.
pozdrawiam,
a mi sie nie podobaja ;-) tzn tak zostawil bym 3, 5, 8, 10, chc mi troche brakuje dynamiki w tych zdjeciach, pilka powinna byc w kazdym kadrze.. no i tak jak rysiaczek ... balagan ;-)
No wkońcu jakas krytyka ;) Co do piłki w kadrze zgadzam się w 100%, cóż następnym razem może bedzie lepiej, dynamika ? hmm... chyba jakaś tam jest, bałagan można usunąć tylko GO a z odległości z jakiej fociłem nawet na "pełnej dzurze" GO jest jaka jest. Dzięki za opinie
wygląda jak sprzed 20 lat... takie orwo wołane u fotografa ;)
Ładne te zdjęcia :)
Bardzo mi się podoba ten portret w B&W z poprzedniej strony.
Siatkarki też miłe dla oka :)
Dzieciak fajny tylko troche ciemno i i dół kadru troche niezbyt :/ Ale potencjał jest spory.
megawir jest fajny :) wszystkie a fajne..m,oże kiedyś tż będę robił fajne fotki...
Aż zapachniało kawą, nabrałem na nią ochoty, jednak już za późna pora. ;)
Najlepsze drugie, później pierwsze. Niezły pomysł.
Kami, ładnie, kawowo, fajne kadry i w sumie to dlaczego się nie dziwisz, że nic Ci nie przyznali?
Portrecik ucięłabym tuż poniżej rąk, poza tym śliczny. Więcej portretów!
Bo ja skromny jestem ;) A poważnie to są chyba zbyt oczywiste i banalne. Chociaż taki jeden wyróżniony tryptyk w tym konkursie to hmm...:???: no ale ja się nie znam a po za tym na stronie fotopolis bardzo małe te zdjęcia, może w normalnej wielkości widać ich wartość
Chciałbym mieć więcej. Jak bedę mial to wrzucę.Cytat:
Więcej portretów!
Dzięki Reno za opinie, na Ciebie zawsze moge liczyć. Pozdrawiam
Ha - liczyć można, chociaż ekspertem, niestety, nie jestem. Ciekawe czy jest gdzieś jakiś serwis, który profesjonalnie, za jakieś (skromne) pieniądze opiniuje zdjęcia i udziela rad?
fajne fotki... szczególnie nr2 się podoba..
He,he 2jka wciąga. Dzięki za opinie.
2jka bardzo fajny pomysł + kadr. Jedyne do czego sie mogłbym przyczepic to balans bieli :)
Dla mnie 2 bardzo fajna :)
Panna śliczna, widzę dużo emocji na twarzy. Nie wiem czy to najlepsze ujęcie bo rączka trochę dziwnie wygląda z tej perspektywy. I trochę odrywają wzrok te plamki w tle.
Modelka chętnie pozuje? No to czekam na kolejne fotki :) .
YYYyyy, jak z kita, to podoba, co ma się nie podobać :).
Ale czemu one tak świecą? Wiem, wiem, łatwo powiedzieć dziecku, żeby się ustawiło na innym tle ;).
Super minka! A gdyby tak zacieśnić kadr do samej twarzy? Problematyczna rączka by w ogóle przestała istnieć na zdjęciu...
Zastanawiam się też jak było w kolorze...?
tu mina z rodzaju " bez kija nie podchodź"...:lol:
co do kadru to trochę moim zdaniem zbyt dużó prawej - jakoś tak źle mi się to rozkłada. O oswietleniu to zapenw inni się wypowiedzą fachowo?
Tak z ciekawości - ile w tym zdjęciu jest PS?
Ile Psa ? Troszkę gładzenia, troszke desaturacji troszkę korekty kontrastu i troszke wyostrzania, kadr nie zmieniony. Światełko to wiemn, ze troche płaskie ale cóz wszystko przedemną ;)
[QUOTE=kami74;223739]Ile Psa ? Troszkę gładzenia, troszke desaturacji troszkę korekty kontrastu i troszke wyostrzania, kadr nie zmieniony. QUOTE]
Czyli wszystkiego po trochu;) Co dokładnie masz na myśli pisząc "gładzenie", a wyostrzanie to po prostu USM i tyle? czy jakoś specjalnie?