Sprawdź, czy w klubie lub na ulicy jest monitoring i zażądaj (Policja sama powinna to zrobić !) zabezpieczenia nagrań z monitoringu.
Wersja do druku
W piątek 8.XI.2013 w Warszawie w okolicach PKP Powiśle zaginął:
obiektyw Canon EF 24mm f/1.4L II USM
nr seryjny: 04669291
Uczciwego znalazcę proszę o kontakt pod nr telefonu: 787181865
Przewidziana jest nagroda.
Edytowano:
powyższe informacje nieaktualne, użytkownik odzyskał sprzęt (wpisane przez administratora, na prośbę użytkownika)
W Katowicach skradziono:
aparat canon 50D nr ser. 2460805265 - body z paskiem, bez kabli, płyt z softem
obiektyw canon 50 mm 1.4 USM serial 45101191 z osłoną ("doniczką")
obiektyw canon 10-22 mm USM serial 49500632
obiektyw canon 17-55 mm 2.8 IS USM serial 54102910 na obiektywie nakręcony jest filtr z widocznymi śladami po kleju na szybce
obiektyw canon 70-200 4L serial 383221 - brak pokrowca i osłony przecisłonecznej
lampa błyskowa canon 430 EX II serial 588827
cały sprzęt był w torbie Canon Deluxe Gadget Bag 10EG koloru czarno-oliwkowego, z torby wyjęte część przegródek.
Oczywiście puste pudełka mi zostały.
Gdyby ktoś natknął się na próbę sprzedaży takiego sprzętu proszę o kontakt pod nr. 605 55 59 53 lub z Policją
Cześć, przepraszam, że jest to ogłoszenie kopiuj-wklej, ale sprawa jest poważna: 10.12.2013 włamano się do mojego mieszkania w Krakowie i skradziono mi:
macbooka pro o numerze seryjnym : C2VGMLADDV13,
aparat Canon 5D mark II o numerze seryjnym (21)2931529490
wraz z obiektywem Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM o numerze seryjnym (21)03955186.
Bardzo proszę o pomoc w razie posiadania jakichś informacji. Aparat miał cechę charakterystyczną: ślad po uderzeniu widoczny na deklu klapki karty CF i dolnej pokrywie. Obiektyw był bez tulipana, aparat bez ładowarki. Jeśli ktoś z was ma pomysł, gdzie go szukać i jak to robić z głową, proszę o informację. Z góry dziękuję.
Wczoraj 18.12.13 ktos wlamal sie do mojego domu w Holandii o godzinie 18.45. Caly moj sprzet zostal skradziony. Jesli ktos cos wie, albo znajdzie w internecie to czy moglby to mi zglosic? Bardzo prosze o pomoc!
To co zostalo zkradzione:
Walizka: Lowepro X200 z jednym dyzm i jednym malym przedzialem
Canon 50d no.1630708003 z Canon battery grip Canon BG-E2n (aparat ma male wgniecenia po lewej stronie, spadl na ziemie)
Nikon D50 no. bedzie pozniej podany, aparat mial Hama battery grip
Panasonic FZ-8 Silver no. bedzie podany pozniej
Canon 600mm F/4 L IS type I no.20008 z orginalnym lens coat (pod lens coat uszkodzenia na oslonie przeciwslonecznej)
Canon teleconverter 2.0 type III no.4410B005[AA](E)
Nikkor 18-55mm F/3.5-5.6G no. bedzie podany pozniej
Tamron 70-300mm F/4-5.6 DI LD Macro no. bedzie podany pozniej
2x Sandisk Extreme III 16GB card
Hama cardreader
Lacie 320GB dysk twardy
2x orginalne baterie Canon BP-511a
2x nie orginalne baterie voor canon 50D
Gitzo monopod GM5541 ser.5 6x G-Lock Carbon no. G1001.100
Overige:
plecak dakine brazowy
playstation 3 bez kontrolera
2x zegarki armani, jeden brazowy z dwiema rysami po lewej stronie, 3 albo 4 dziurka na brazowym pasku byla duzo wieksza od pozostalych, drugi zegarek czarny
Zlote piersciaki, naszyjniki, bransoletki etc...
Pozdrawiam
Sebastian Hinca
I want to present my new Canon 600mm lens by hincasebastian, on Flickr
jeśli kolega sebah zakłada że sprzęt wypłynie na polskim rynku to proponuje dodać wpis tu [SSSF] Spis Skradzionego Sprzętu Fotograficznego jeśli na świecie to może jeszcze tu Stolen Camera Finder - find your photos, find your camera
A ja TAK, TAK trzymam wszystkie pudełka i instrukcje i dowody zakupu, tak jak 99% użytkowników drogich zabawek.
Na pewno sprzętu foto(a nie miksera czy lutownicy)
Posiadając w/w nie miałem najmniejszego problemu ze sprzedażą.
Złodziejstwo nie ma wiedzy,nie zna sprzętu,nie ma dowodu zakupu,nie ma opakowań i nie umie opisać sprzętu,
dlatego posługuje się ogólnikami i telefonami na kartę.
W noc sylwestrową w Warszawie na Pradze Południe w okolicy Ronda Wiatraczna skradziono mi aparat fotograficzny Canon 50d z obiektywem
Canon EF 24-70 f/2.8L USM nr: 03289871 i lampą YongNuo YN-560 II Nr: 54090418. Jeśli chodzi o nr seryjny aparatu to mam tylko pudełko na którym jest kilka nr załączam zdjęcie może ktoś podpowie który to bo nie jest jasno oznaczone.
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...71&oe=52C7F1CA
Gdyby ktoś coś słyszał o sprzedaży czy cokolwiek to proszę o kontakt telefoniczny 509501821lub mailowy olsssi03@gmail.com.
Bardzo proszę także o udostępnienie dalej informacji może jakimś cudem ktoś coś słyszał widział itp...
Z góry dziękuję bardzo za pomoc!
Aleksandra Rogulska
Dziś przed południem w Krakowie na giełdzie RTV przy ulicy Balickiej skradziono z samochodu torbę typu Kabura z sprzętem fotograficznym w ktorej znajdowało sie
body
Nikon D80 ( nr seryjne w poszukiwaniu )
obiektywy
Nikkor 18 - 70
pentacon 50 f 1,8 z adapterem odwrotnego mocowania i przejsciowka m42 / nikon
pentacon 135 f 2,8 z zewnątrz mocno zdewastowany przeróbka mocowania
filtr polaryzacyjny marumi 72 mm
srebrne pierscienie posrednie M42
stopka do głowicy kulowej
wężyk do wyzwalania migawki
Zaginął Canon 60D,
Poznań, 22. marca, 21:30-22:00, tramwaj na trasie Politechnika - Most Teatralny,
nr seryjny: 1280613140
Skradziono koleżance we Wrocławiu - Canon EOS 600D plus obiektyw 18-55 mm plus kable etc., bez pamięci w środku, nr seryjny: 263076182823
Jakby co kontakt do mnie tu.
Skradziono w Małopolsce aparat fotograficzny Canon 5d mk3 Numery Seryjne: 063024019905 oraz obiektyw Canon 24-70mm f/2.8 L o numerze seryjnym: 2235928. Obiektyw ma charakterystyczne pęknięcie szkiełka na podziałkach ogniskowej.
Nagroda dla uczciwego znalazcy. Wszelkie uczciwe osoby, które mają lub miały kontakt z opisanym sprzętem proszone są o kontakt tel. 513 305 306.
Czy ktoś przypadkiem ''zgubił" torbe ze sprzętem?
Przedmioty użytkownika jasiewicz775 - Fotografia - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dziwnie to wszystko wygląda, szybkie aukcje, same szkla + body i torba, 0 papierow, pudelek, ladowrek itd... za body + 85tka za 7.5tys... moze ktos pozna cos swojego
Facet ma nabite komentarze po kilka od tych samych osób. A konto na Alllegro ma od kilku dni. Nie ma pojęcia co sprzedaje i robi to za bezcen ( "z kitowym 85"?). Żadna z jego poprzednich aukcji nie dotyczyła sprzętu fotograficznego. Brawo za czujność!
P.S.
Fa fejsie widziałem Twoje ogłoszenie ;)
Generalnie to ktos inny wrzucil na fejsa ja tylko tu przerzucilem :D
dodam że gość za body 5d3 + C85 1.8 i torbę chce 7500 zł - jak dla mnie jest duże prawdopodobieństwo że coś jest nie tak
2 obiektywy już sprzedał 24-70 f2.8 OBIEKTYW CANON 24-70 f2.8 L (4157836482) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i 50 f1.8 II CANON OBIEKTYW 50mm (4157575788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Skradziono w dniu 24.04.2014r. Aparat nex-3 w Kaliszu (zdjęcie z pudełka -nr seryjny) pod linkiem http://www.cyberfoto.pl/sony/118269-...3-czerwony.htm
Aparat koloru czerwonego bez ładowarki i kabla do komputera -2 obiektywy (E 16mm F2.8 i E 18-55mm F3.5-5.6 OSS), pokrowiec sony LCS-U10 oraz lampa błyskowa.
Jeśli komuś trafi się okazja zakupu takiego aparatu -proszę o kontakt: e.jakubek@wp.pl
Skradziono aparat Canon eos 1Ds III o numerze seryjnym 621521 , aparat miał charakterystyczne odbicie lakieru na plakietce 1DS. Ktoś podszył się pod kuriera i odebrał aparat, który był wystawiony na sprzedaż.
Aparat trafił prawdopodobnie do województwa zachodniopomorskiego.
jeśli ktokolwiek wiedziałby coś na jego temat proszę o kontakt.
Współczuję.
Sam nie sprawdzam nigdy kurierów, którzy odbierają paczkę.
Możesz napisać coś więcej, jak to się odbyło? Czy podejrzewasz jak ktoś wszedł w posiadanie informacji o tym, że można paczkę odebrać w odpowiednim miejscu i czasie? Wydaje się, że taką informację powinien mieć tylko kupujący i firma kurierska ...
Przemasl1985: mozesz rozwinac watek jak to wygladalo? kurier byl jakos ubrany jak pracownik firmy? jakie auto? jak z odbiorem, jakies dokumenty?
pytam zeby sie wystrzec podobnych sytuacji
pewnie odbyło się tak jak tu Wykop.pl - Zobacz: Kurierzy oszuści - proszę o pomoc wykopowe CSI od jakiegoś czasu nowy sposób na oszukanie człowieka
Wysłał "za pobraniem" do kogoś kto podesłał zamówionego własnego lewego kuriera... i zapewne mówił, iż ma z nimi podpisaną umowę i inne podprogowe dyrdymały.
Stary numer. Tylko ciężko odmówić na taki układ, skoro widzimy już banana ze szczęścia, przecież już prawie sprzedaliśmy, zaraz kasa... itd.
to jaka pewnosc, ze kurier , ktory przyjezdza po paczke to nie jakis lewak ?!
wydaję mi się że jedynie wysyłający/sprzedający może zamówić kuriera z opcją pobrania kasy za paczkę (tak jest na pewno w sendit)
przykre
Pobranie to zło. Tylko odbiór osobisty albo przedpłata.
Przemasl1985, chcesz nam tu powiedzieć, że oddałeś (albo ktoś oddał) sprzęt o wartości dobrych kilku tysięcy złotych "za pobraniem"? Nie chcę być złośliwy, ale... :v
Skradziono sprzęt w Pubie Seabass (Poznań)
Canon 40D 1520805314
17-55 f/2.8 44904372
Dziwne, że torbę i lampę zostawili?
Witam,
spotkało i mnie
okradzione zostało całe mieszkanie a wraz z różnymi rzeczami i sprzęt fotograficzny, podaje listę, bez seryjnych numerów, które pospisywane również zginęły podczas włamu razem z torba na laptopa i lapkiem (mały czerwony dell 10" z wyszczerbionym rogiem obudowy)
canon 5d mkII + grip zamiennik, + aku canon i photix + CF 2x 8 gb 1x 2 gb, przebieg około 70-90.000
samyang 14mm 2,8
canon 24 mm 1,4 mkI (lekko uszkodzony gwint od mocowanie filtrów) założony murumi ochronny- ciężko się odkręca
canon 50 mm 1,4 ser: (21) 55104895
canon 135 mm 2 (lekko wyszczerbiony ring od mocowania filtrów)
canon 70-200 mm 4
canon 430 exII
wyzwalacze yangnuo 622c x2
część sprzętu w pomarańczowej torbie crumpler (uszkodzone jedno mocowanie paska)
Miejsce włamu Łódź Bałuty. Jak by ktoś widział podobne rzeczy na różnych tablicach czy allegr... w super okazjach to wdzięczny byłbym za każdy kontakt, zwłaszcza, że była to próba ukradzenia dokładnie wszystkiego co było w domu i sporo się udało wynieść włamywaczom.
numer seryjny body "wyciągnij" z exif
Dzis w Poznaniu, na odcinku ulic Marcelinska/Polna zgubione zostalo etui z kartami pamieci. Oczywiscie w tym przypadku nie chodzi zupelnie o wartosc kart, a o to co, na nich bylo. Jechalem do domu, zeby zgrac je na dysk... Od momentu, w ktorym zorientowalem sie, ze nie mam etui minela maksymalnie minuta, ale przejazd trasa spowrotem i poszukiwanie nie daly rezultatow. W miedzyczasie zdazylem juz dostac mandat od strazy miejskiej za plakatowanie. Jezeli ktokolwiek z was, lub waszych znajomych znalazc karty pamieci, bardzo prosze o kontakt (tel. 790 511 522)
li
08.08.2014 r. w Szczecinie, została skradziona lustrzanka Canon wraz z obiektywem i kartą pamięci 16 GB.
Aparat: Canon EOS 550D
Obiektyw: Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Shot at 42 mm
Numer seryjny: 0732351000
Skradziono.
Canon EOS 7d
numer seryjny 3781504825
Nowy, przebieg ok 3000 zdjęć, body + obiektyw Sigma 18-22 mm i filtr marumi UV, akumulator canon LP-E6 i ładowarka
Warszawa
jak mi się dobrze wydaję, obiektyw jest do nabycia w okazyjnej cenie !!! na allegro u sprzedającego MarekVulkan
Okazja Canon EF 24-70 f2.8 L USM Gratis UV i wys. (4537589466) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
No to tetaz po nitce do klebka. :-)
3,5 tysiącea okazyjne...
A Numer się zgadza, że już CBA wysyłacie.
Jedna rzecz jest dobra w islamie, ostry nóż i nie ma problemu.
Super ;) gdyby tak wszystkich udało się wyłapać.
A gdy człowiek nieświadomie to sprzedaje, kupił teraz odsprzedaje z zyskiem. Będzie miał gorąco.
Nie będzie miał problemu jak kupił to nieświadomie. Ale powie od kogo kupił.
Problemu nie, ale ciśnienie mu skoczy.
to handlarz nie złodziej
źle zainwestował
kupił tu pieknie widać nr. seryjny na foto 2 Canon EF 24-70mm f/2.8L USM (4534436260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie mają w ogóle obciachu z wystawianiem gorącego towaru w sieci. Nóż się w kieszeni sam otwiera.
Idąc dalej tym tropem - nie "zgubił" ktoś ostatnio 5d ?
Canon EOS 5D Mark III (4534861280) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.