15.BEZ3MANKI i Przyjaciele - "Sto lat!"
Robione w 1 dzień, w dodatku po imprezie :D
Wersja do druku
15.BEZ3MANKI i Przyjaciele - "Sto lat!"
Robione w 1 dzień, w dodatku po imprezie :D
Moim skromnym zdaniem jest to najlepsza wasza produkcja jak do tej pory. Zawiera emocje, melodia "stolat" ciekawa i pomysł z łączeniem różnych twarzy też fajny, chociaż podział na 3 już mi się nie podobał. Jakieś tam problemy z synchro są bo chyba co niektórzy trochę tekstu pozapominali, ale bardzo bym się cieszył jak bym takie wideo dostał na 18.
Koniec słodzenia. A propos teasera parkour. Kucza ma rację imho. Organoleptycznie mi też wydaje się ta "muzyka" za głośna. Kto jak kto ale Ty, umysł ścisły tego forum powinien wiedzieć, że takie podawanie w dB to sobie można w ... . Twój 2 kontrargument również zupełnie do mnie nie trafia. Get rede get rede to każdy nawija, jak pomysłu na tekst nie ma. Jeżeli ta "muzyka" Twoim zdaniem pasuje, to bez urazy ale chyba nie masz poczucia rytmu. Nie lepiej było wziąć muzyczną klasykę takich filmików, czyli np. clubbed to death albo lux aeterna? Ewentualnie coś podobnego, a nie takie... coś. Kadry też kiepskawo. Na youtubie jest masa filmików gorszych jakościowo ale chociaż przynajmniej lepiej pokazują ten sport. Pozdrawiam.
Kłopoty z synchro są bo to są dość długie ujęcia, a śpiewający mieli tak na oko po 5-10 dubli (mało jak na taką ilość tekstu + dodatkowo pokazywanie + dodatkowo zdarzały się moje pomyłki z ostrością/tempem panningu/etc), aczkolwiek ostatnia nawijka pokazuje, że można zaśpiewać całość równo i z bardzo ciekawą jak dla mnie linią melodyczną :D
Dzielenie powinno być nakręcone z trochę lepszym światłem niż kuchenna lampa, i na trochę lepszym tle niż żółta ściana, i z bardziej rygorystycznie ustawionymi osobami i z nakazem jak najmniejszego poruszania całą głową (możnaby ładniej te części ze sobą dopasować i niepotrzebne byłyby może czarne paski nawet).
Muzyka została albo tak kijowo przygotowana przez samego autora muzyki, albo skaszaniona przy kompresji do formatu z którego skorzystał montażysta (nie ingeruję zarówno w dobór muzyki, jak i w źródło jej pochodzenia, być może powinienem bo też mi się aż tak super nie podoba). Może winą jest to sławetne "spłaszczanie" dynamiki utworu o którym ostatnio tak głośno. Źle argumentujesz, bo "mój ścisły umysł" powie ci, że na wykresie audio nie ma obciętych szczytów fal = nie jest za głośno. Ale już moja naturalna percepcja może ci powiedzieć, że faktycznie możecie odczuwać taki efekt, bo też go odczuwam, lecz nie uważam go za jakiś kardynalny błąd.
Nie, nie lepiej było wziąć klasyczną muzykę takich filmików, bo już mi się nią żygać chce, jak 50ty raz oglądam film nie zmontowany pod muzykę, tylko z wrzuconą muzyką, "bo to klasyka takich filmików". Na youtubie jest masa filmików z kolesiami na światowym poziomie i realizowana przez okres dłuższy niż 1h (z powodu zbyt ciasnej uprzęży GoPro na klacie, Adi nie doleciał tam gdzie miał, nabawił się kontuzji kostki i musieliśmy odłożyć nagrywkę na kiedy indziej). Z resztą, w tytule jest jak byk : Teaser.i logicznie podchodząc do tej definicji, w teaserze nie powinny być zawarte najlepsze momenty planowanego filmu, bo to już nie zachęta, jeżeli wszystko jest już pokazane.Cytat:
Zamieszczone przez Słownik slangu Zbigniewa Parzycha
Obiecuję dobry film parkourowy, w swoim czasie.
I dobry film łyżworolkowy, o którego powstaniu zadecydowliśmy dzisiaj, wraz z jednym z pierwszych riderów w PL (śmiga od 1994).
A na razie montujemy filmy z :
Baniek Mydlanych w Poznaniu
Dubstepów
Warsaw Negotiation Round
Stay tuned!
na kiedy przewidziany filmik z eskulapu ? :D
Dostałem info, że nawet zaczął się montować :p
no no :) mam nadzieje ze nie przyjdzie nam dlugo czekac.
i ze produkcja dotrzyma poziomu tej z kill da chill :D
pozdro
Oho - chyba będzie nowa produkcja - o ile dobrze poznaję kręci się tam pewien kamerzysta ;)
http://www.youtube.com/watch?v=CVvN6...layer_embedded
Będzie, będzie, ale nie z kuźni BEZ3MANKI, tylko z Poznań, I Love You dla miasta.
jak tam ida prace nad filmem z dubow ;) ?
Rdzeń już zmontowany, teraz już tylko czekamy, aż Eskulap będzie miał czas nas do siebie wpuścić, żebyśmy mogli nakręcić intro, później pewnie ze 2 dni dopieszczania kolorystycznego i precyzyjnego i release.
Długo wyczekiwany :
16.LubiszTo! Live Music DUBSTEP
Mi się podoba - filmowcy zaraz coś ci wyciągną. Jedno co można stwierdzić nie tylko po twoich(waszych) filmach to to że lustro średnio nadaje się do filmowania tak dynamicznych i nieprzewidywalnych scen. Czekam na następne produkcje.
Jak dla mnie świetne ;)
powiem chłopaki że z clipu na klip coraz bardziej się rozwijacie podoba mi się to bo w każdym filmiku widać coś nowego inny pomysł i to najważniejsze ;)
Pozdrawiam
No właśnie nie wiem, czy uda nam się wymyślić coś nowego na kolejne dubstepy :) Znaczy się pomysły ze dwa są, ale nie wiem, czy faktycznie wyjdzie film lepszy niż ten, bo szybko tak grubej imprezy w Pzn nie będzie ^^
Micles, obejrzałem bez dźwięku (dźwięk z reguły sporo dodaje) i w pełni profeska :), szacuneczek :). Wróżę z fusów wielką karierę :)
Przez to można 2 razy obejrzeć :)
Często jest dobra muza i lekki gniot.
Bez muzy łatwiej odróżnić dobre/złe :mrgreen:
Tu przy wyciszonych głośnikach czuć bit i IMO o to chodzi :D
MEGA !!!...filmiki z dubstepów sa MEGA !!! chetnie bym sie wybrał na taka imprezke ale u mnie nie robia takich a dubstep ostatnio mnie wciągnał :)
Ja bym tylko zwrócił uwagę na takie drobnostki jak to że dziewczyna przy barze teoretycznie nalewa piwo a w rzeczywistosci ma pusty kubek :) a i jeszcze bym jakoś poruszył te loga na początku w rytm muzyki, myślę, że fajny efekt by to dało :)
A tak całościowo to mega fajnie :D
Backstage nowej produkcji : http://www.youtube.com/watch?v=bubk4ivktlM
Ostatnie zdanie na „ filmie” podsumowuje całokształt „treści” jak byś zamiast dźwięku wiatru w mikrofon dał ścieżkę z muzyką to by było lepiej. Ostatni film to już porażka a w zasadzie klapa od klapsa oczywiście filmowego. Początek niezły, zachęca do oglądania. Barmanka z dredami ma to coś co wciąga widza w akcję. Ale akcja ciągnie się jak makaron przy „muzyce” z ZX Spectrum plus lub wczesnej Amigi. Wiesz fajnie bo się rusza ale totalnie bez pomysłu.
Dub fajny, sprytnie zrobiony, trochę może za długi.
Szkoda tylko, że cmos z RS jest kompletnie do bani przy błyskowym świetle.
Noo, niestety. A oświetleniowcy wprost upodobali sobie to strobo. Ale i tak dobrze, że jak do nich raz poszedłem i pokazałem jak to widać na LCD i poprosiłem, żeby zaprzestali, to jakieś 20min nie błyskało :)
Live Music DUBSTEP kozak! Za dlugie ale kozak!
Kolejny długo wyczekiwany (nie tylko BEZ3MANKI ma lenia co do montażu :D):
17. Thousands of lanterns
I dwa making ofy :
http://youtu.be/DGYg36cdHM8?hd=1
http://youtu.be/8PHmz6VHDa0?hd=1
W montażowni leży około 6 materiałów, większość już zmontowana, czeka na final touch i grading, także szykujcie się na tydzień premier :D
co tu dużo mówić świetna robota .... pięknie to wyglądało tyle lampionów to chyba w wawie nie puściliśmy :D ... albo będąc na miejscu nie widać było tego efektu ... super naprawdę ...
One Love już widziałem dzisiaj na fejsie :D
bardzo przyjemnie i fajnie zrobione :) aż żałuję, że dzień przed tym wyjechałem z Poznania :/
Komu mało było po obejrzeniu ostatnich dubstepów, zapraszam do przebrnięcia przez 17minutowy long-edit z tegóż koncertu :
18. LubiszTo! Live Music DUBSTEP Long Edit
Mógłbyś napisać jakie kawałki użyłeś przy 18tce?:) Będę wdzięczny
Zapytam montażystę / sprawdzę w projekcie jak wrócę z Woodstocku :)
Lista podkładów dorzucona w komentarzu na YT.
A tymczasem :
19. Ślub - Iwona i Dawid
.
Jak sobie to oglądnąłem to pomyślałem że taki czterominutowy filmik jest o jakieś 2000% lepszy od większości 2-godzinnego chłamu oddawanego przez kamerzystów weselnych :)
Taaaak?! Nie gaadaj. :)
A dodatkowo robimy jeszcze 20-40min edit reportażowy, z większą ilością ciekawych setek, 1:1 najważniejszych momentów (jeżeli para zdecydowała się na >1 operatora), śmiesznych zabaw oczepinowych.
Myślę, że powoli mentalność polskiego klienta ślubnego video zaczyna się przestawiać na poprawny tor myślenia.
Aczkolwiek ostatnio w necie znalazłem jeszcze ciekawszą propozycję, i jakbym za rok miał brać ślub, to byłbym w niezłym dylemacie co wziąć : MPStudios-style, czy wpaskifilm-style (cały czas drzemie we mnie słabość do prawdziwego dokumentu ;) )
jeszcze troche Ci widze brakuje do ferajny ze stillmotion, wiele kadrow jest jakis takich wymuszonych jak dla mnie, wkurzajace te szybkie przeloty przez tlum ludzi
to jest takie wooow jak sie oglada po raz pierwszy lub drugi, ale pozniej robi nudne
do tego brudy produkcyjne - czyli twoje odbicie w lustrze
probuj bo bez tego nikt sie nic nie nauczy, ale proponowalbym lepsze kadry, bardziej naturalnie, wiecej emocji niz latania wszedzie ze steadycamem
Micuś jakiego masz stedikama ? :D
Jest w opisie większości filmów na kanale, Glidecam HD-2000.Heh. Bardziej fotografuję jak filmowiec (57 zdjęć w serii - dla was dużo, dla mnie max 1,5 min na filmie ;) )
@mishaqq - ferajna ze stillmotion to zupełnie inna liga. I finansowa, i manpower'owa, i sprzętowa, i doświadczeniowa. Nie zamierzam ich gonić, oświadczam wszem i wobec ;)
Film spoko. Mam tylko uwagi do ujęć ze stedicama - są za szybkie i poprowadzone w jednej płaszczyźnie (na jednym poziomie) co powoduje że są po prostu nudne - np ujęcie wokół fontanny z 2:00 m. Kolejne ujęcie w tłumie gości podobnie - takie rzucanie stedicamu z lewa na prawo powinno być w dużo wolniejszym tempie bo takie prowadzenie może i pasuje do ujęć tańca ale do statecznej chwili jaką są pogaduchy gości na patio już nie bardzo. Generalnie idziesz w dobrym kierunku.
Co do fontanny to się nie zgodzę, bo i tak ciągnie się w nieskończoność, ale kolejne dwa - owszem, za szybko. Dopiero kształtuję sobie wyczucie w tych sprawach - kiedyś to był statyw i koniec, ani pół kroku z kamerą, a teraaaz :)
Moim zdaniem ujęcia ze stedicama są fajne jak w początkowej fazie ującia jest jakiś element będący odniesieniem przestrzennym a następnie przejście do głównego motywu ujęcia. Ujęcie wokół fontanny widziałbym rozpoczynająć je z obiektywem skierowanym na trawę lub w dół na murek wokół fontanny i późniejsze wejście na temat główny z wyprostowaniem stedicama do pionu. Mój kolega kaemrun z którym robię sporo kotletów robi to tak: http://www.cvs.szczecin.pl/ - galeria śluby - plener Dorota i łukasz - ujęcia na kładce albo w lesie.
Takie tam na wojnie ;)
fot. Jarosław Pruss/Gazeta Pomorska
Twoje filmy podobają mi się zdecydowanie bardziej niż zdjęcia
śmigałes na rolkach z 5'tka na glidecamie? :-D
Problem?
Od jakichś zamierzchłych czasów jeżdżę na rolkach (z 8 lat spokojnie będzie) a wcześniej jeszcze na łyżwach. Dodatkowo od ostatnich 2 lat intensywniej - po 30km dziennie + maratony rolkarskie, ...
No generalnie obycie się z fizyką jazdy mam już na tyle duże, że dodatkowe (ile to tam jest - 3? 5?) kg mi nie robi.
Widzialem zica na schodach parku jak wracalem do chaty :]
Film robiony turboszybko - 1h jeżdżenia, 9min materiału (!) na aparacie, 3h montażu, 1h gradingu. Szybko, bo na konkurs z terminem do dzisiaj. W sumie to możnaby go traktować jako Trailer :)
22. Freeride - Zico