na Głodówce...
Wersja do druku
na Głodówce...
autoportret...
jakieś tam pagórki...
tatrzańskie planowanie...
oglądnąłem całą galerie, przepiękne zdjęcia gór, dobra robota :)
Ciemniak
niespełnione marzenia...
extra widoczki :)
ale ... dlaczego na 159 lewa/góra straciła kolor, i w ogóle z przejściem kolorów na niebie jest coś nie tak :( chyba przesadziłeś z korektą w PSie - szkoda :(
tak, czy inaczej czekam na kolejne widoczki :)
Czerwone Wierchy...
Giewont...
Tomanowy...
nieodmiennie - rewelacyjne widoki..
jak ja ci zazdraszczam takiej lokalizacji, foty mniód...
ładne, zero mgiełki, co jest zmorą focących Tatry
fajnie (z dużym smakiem) operowanei szerokim kątem
Kurczę, a właśnie chciałam się brać za wywoływanie swoich zdjęć z ostatniego wypadu w Tatry... Po tych Twoich mam ochotę wszystko wrzucić do kosza, super są!
Złej baletnicy ..., itd ;-)
Cokin czy podróba ważne żeby unikać stosowania tych kolorowych, bo z najfajniejszego zdjęcia potrafią zrobić kiczora aż miło :mrgreen:
Co do fot szambonur-a (żeby nie było że sobie tu trolluję ;-) ) powiem krótko: podobają mi się. Ograniczyłbym może co nieco obróbkę, bo miejscami widać lekką nienaturalność barw.
Szambonur, sorry za offtop ;-)
Wiesz... moja sigma [rip] nie była demonem ostrego obrazka, ale przy szarych połówkach za 20zł to w ogóle jakaś papka wyszła.
PS. I kolory są lekko wyjechane (swoją drogą dopiero na zewn monitorze, na lapie tego tak nie widać ;-)), ale załóż pomarańczowe przeciwsłoneczne okulary, będziesz miał podobnie -- osobiście bardzo lubię tak patrzeć na świat :)
Giewont świetny. Jestem ciekaw surowego JPGa. :D
Proszę Cię bardzo:
http://img836.imageshack.us/img836/3000/img6073po.jpg (536KB)
Da się tak to po prostu z rawa wyciągnąć, czy trzeba ps?
No tak myślałam, że nie da się po prostu wywołać.
Trudno, hdrów mi się kleić nie chce, ostatnio ograniczam się do tego co mi Bibble Pro zaoferuje ;-)
Twardy Grzbiet...
wymiatasz, bez kitu :)
Najpiękniejsze Tatry to rude Tatry:rolleyes:Aż czuć tę trawę prażącą się w jesiennym słońcu:rolleyes:
co by nie było, że tylko po górach chodzę...
nie ma to jak trawa "prażona" w jesiennym słońcu (i jej woń).
Dałem sie nabrać na ładne Tatry (bez szarego zakopiańskiego syfu), a tu trawa i HDRy...
nie zawiodłeś - liczy się, efekt
szacun!
Ładnie kolorowo, ale czy czasami nie przostrzone?
Pocztówka z wakacji... (Zatoka Gdańska)
Jestes przekonany co do tego statku w centrum kadru? Mi to jakoś nie leży...
wole góry :)
Ta pierwsza woda lepsza ;-)
Pięć Stawów...
nie wdając się w szczegóły 190 extra :)
rewelka ! :)
jak księżyc z dniem się żegnał...
Szambonurze, pisz krótko gdzie stałeś robiąc zdjęcia, np. "Ze Szpiglasowej w kierunku Wołoszyna", lub coś podobnego.
Bo wtedy oprócz wrażeń artystycznych wniesiesz element poznawczy. Bawiąc będziesz uczył ;)
Oglądam sobie po cichu Twoją galerię i podziwiam bez słów.
Da się w lipcu chodzić po górach? Bo do tej pory bywałem tylko we wrześniu i czerwcu, ale w przyszłe wakacje tylko lipiec/sierpień możliwy.
ostatnie zdjęcia z Tatr Zachodnich - naprawdę bardzo dobre. Lepsze od moich w każdym razie ;-) , bo też byłem w listopadzie w na Czerwonych Wierchach.
ps. zazdroszczę obróbki, ja tak nie potrafię i nie mam na to czasu ;-)
golek
Świetne. Chociaż wydaje mi się, że nieba powinno być nieco więcej.Cytat:
na Głodówce...
Witam
Ładne te zdjęcia, przyjemnie się ogląda :)
Przypominają mi się czasy studenckie, gdy co roku chociaż na krótki wypad w górki się wybierałem.
Co by nie mówić, może nie największe, ale ładne te Tatry.
Pozdrawiam
Smok
Bardzo ładne zdjęcia, kompozycyjne, kolorystycznie, ale na ostatnim niestety za bardzo widoczna obróbka.Szczególnie na II planie.
Obrazek oglądam na kalibrowalnym Eizo CG222W, problem jest na 2 planie w kolorach ciemno niebieskich i granatowych zaraz za górami szaro-brązowo-zielonymi (z czerwonymi szczytami) gdzie wyraźnie widać artefakty, na 3 planie jasno-niebieski kolor nie widać już tego.