Czy tylko ja nie widzę tych zdjęć?Cytat:
Zamieszczone przez sebcio80
(404:
Not Found
The requested URL /aAfkjfp01fo1i-9148/loc150/80a_08.jpg was not found on this server.)
Wersja do druku
Czy tylko ja nie widzę tych zdjęć?Cytat:
(404:
Not Found
The requested URL /aAfkjfp01fo1i-9148/loc150/80a_08.jpg was not found on this server.)
ja tez nie widze
Zastanawiam się czy fotografujący sport "profi" powinien się podpisywac pod zdjęciem: w końcu najczęściej sprzęt dała mu firma; miejsce też nie on kupił a co do wyboru....no waląc 8 czy więcej klatek/sek na pewno miał swój potęzny udział w tym pod czym później się podpisał.A nie jest tak że poinien pokazac co potrafi on a nie sprzęt?Jakoś dziwnie mi wychodzi że przy pomocy superjasnego superzooma supersprzętem KAżDY z was robiąc 500(?) klatek z seseji - zrobi cóś niezwykłego...Nieprawdaż?
Prawdaż.Cytat:
Zamieszczone przez hekselman
W dodatku nie on wybiera zdjęcia z tych serii, tylko ktoś za niego.
Już o tym było - niedługo może będą instalowane szybkie kamery automaty. Kto wtedy będzie autorem zdjęcia?
Sony Inc. :mrgreen:
.. wiem wiem.. precz z Sony :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez hekselman
heh, nie wiesz co piszesz, oczywiscie mozesz pochawalic sie fotkami z kosza?
to ze w fotografi sportowej sprzet jest wazny to jest fakt, ale nie wszystko zalezy od niego,
zreszta sprzet jest wazny tez w kazdej innej dziedzinie ale Wy tego nie odczuwacie. np zrob portret i sprobuj go sprzedac na bilbord! upss niestety.. sredni format sie klania ...
akcja rzutowa pod koszek trwa jakies mniej niz pol sekundy i dodatku nie wiesz jak przebiegnie
proponuje wpasc na meczyk i poprobowac porobic foki bez serii, dlugo kadrujac, myslac i analizujac kadr, powodzenia! ;-)
jeszcze raz podaje zdjecia przy 3 fps, niestety najciekawsze ujecie ucielko bezpowrotnie, a takich w meczu bylo JEDNO wiec nie ma czasu na ponowna probe!
Bzdura.Cytat:
Do standardowego billboardu (4x3m) spokojnie wystarczy 16Mpx z 1Ds2. I to przy założeniu, że zdjęcie zajmuje całą powierzchnię billboardu, a to się rzadko zdarza. A jakbyś chciał na billboardzie umieścić portret tak jak piszesz (np. projektując billboard wyborczy), to spokojnie wystarczy zdjęcie z 10D.
25dpi na billboardzie to "świat i ludzie", więc policz sobie ile Mpx potrzebujesz.
Cytat:
Zamieszczone przez Angmar
no, to wszystko jasne, sprzet jest malo wazny a 1Ds kazdy moze kupic w kazdej chwili :-)
zreszta jak ktos uwaza ze aparata jest nie wazny a fotograf to niech wezmie kompakt na mecz i pojdzie robic zdjecia ;-)
Bzdurą było wyjeżdżanie ze średnim formatem do billboardów - taką teorię wysnułeś, to właśnie zacytowałem i do tego sie odniosłem.
Nie pisałem nic o tym, że "sprzęt jest mało ważny a 1Ds każdy może kupić w każdej chwili", więc daruj sobie.
POpieram angmara - billboardy spokojnie się robi z małego obrazka analogowego.
adamek tyle ze maly obrazek analogowy ma o wiele lepsza jakosc od 8 mpix z takiego 20D np, sporo lepsza jakosc
Z cała pewnością szczelnosc nie ma wpływu na refleks a szybkoszczelnosc tym bardziej :DCytat:
Ale szczelność to nie wszystkie korpusy mają... a szybkoszczelność?
To ja nie wiem.
Fakt, może niektóre się szybciej uszczelniają :D:D:D
I te są przeznaczone dla płetwonurków :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
moj ma wolnoprzemakalnosc niestety :-)
A mnie znowu pysk piecze od Rose Wine :P
to popij siwuchą :-) ... mysle ze temat sie wyeksploatowal juz po pierwszych 10 postach wiec teraz mozna pociagnac offtop alkocholowy ;-)
Śiwuchą nie teges bo mi nawet IS w 100-400 nie pomoże :D
jak juz sie podeprzesz brzuchem i broda o glebe to da sie fotke zrobic... ale kadrowanie na lcd :-)
To może przeżuć się na "wodę życia"Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Załącznik 681
Chivas mi nie wchodzi - jak już to Jim Beam :D
Moim zdaniem Jack Daniel's jest zdecydowanie lepszy.:-)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
A bije wszystkie na głowę Glenfiddich - prawdziwa single malt ze Speyside