Mnie tam rybka te 3 minuty.
Jest 35-ciu, może i być 36-ciu.
Wersja do druku
Może jednak ktoś jest przeciwny? Jeśli o mnie chodzi to ja wyrażam aprobatę. Proszę się dopisać.
Doliczyłem już użytkownika rog jako 36, chyba, że masz na myśli następną osobę.
01. Sergiusz
02. Zaitsev
03. Dindek
04. Smile
05. ElSor
06. Kolaj
07. zieli33
08. michael_key
09. trzeszcz6
10. Ernest
11. SWD
12. tomekqrrr
13. patyn
14. hudant
15. barman_pl
16. brs
17. Mellan
18. Goomis
19. Pank
20. Parteq
21. KarolJ
22. polm
23. ppawcio
24. micles
25. eminesia
26. Janusz Body
27. TP
28. hanyzewski
29. AMMarshall
30. e.3
31. model
32. januszP.
33. kmleon
34. 4kwiatek
35. katharsis
36. rog
To przyjmijmy, że lista ostatecznie jest zamknięta.
Uff, bo już sie zaczynało jak w battlu ślubnym...
Dziękuję. :)
Hi...
I teraz się okaże że 14 przyśle zdjęcia ;). Dobra - pora się wziąść za robotę :) (to znaczy - za zdjęcia :)..
Pozdrawiam...
Chyba sie ciesze ze nie biore udziału w tym szale ,)
Wiesz, i tak zostałeś potraktowany niezwykle łagodnie.
http://canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11
To może tak "do równego", 50. Albo po informatycznemu, do 64.
Czyli sugerujesz zgodnie z regulaminem system:
Cyt. "[...]
9.Ankieta trwa 1 tydzień. W przypadku battle dwuetapowych (maksymalny rozmiar ankiety to 10 pozycji). Najpierw publikowana są ankiety eliminacyjne, trwające 4 dni a po nich ankieta finałowa, kończąca się po 3 dniach od założenia.[...]?
Mam sympatię do ładnych liczb :), nawet większą niż do kanciastych dziesiątek. Coś wspominałeś o grze sprawiedliwej, a 36 bardzo ładnie się w tym kontekście kojarzy i pasuje do północy trzynastego w piątek. Trzyma klimat, a przecież się bawimy.
36, to porządna ładna liczba, podzielna na 4 równe ankiety po okrągłe 9.
Sądząc po wieloosobowych battlach jakie tu bywały, nawet bardziej prawdopodobne są okrągłe 3 ankiety, bo jakoś nie wierzę żeby w takiej grupie nie znalazło się te 6-9 osób, które zdjęcia nie przyśle bądź przyśle nieregulaminowe.
Bądźmy konsekwentni i trzymajmy się pierwotnych ustaleń.
Miejmy umiar i nie dmuchajmy tej listy do 64 uczestników po 64 zdjęć, bo to jak dla mnie traci sens...
W battlach do których jest tak wielu chętnych nigdy nie zdarza się aby zdjęcia przysłali wszyscy, którzy się zgłosili. W rekordowych bitwach startowało około 30 osób.
A chciałem się dopisać jako zero, ale stwierdziłem, że to by było nadużycie :P
Ale problemy listy za nami i teraz można spokojnie powalczyć o dobre zdjęcie. Mnie od razu na starcie plany się nieco pokrzyżowały.
Sergiusz, twardzym trzeba być nie miętkim.
Nie tylko Tobie sie od razu na starcie pokrzyżowały. Mi też i to 8 godzin po zamknieciu listy. Ale zdjęcie przysle na pewno.
Już od soboty powinienem robić rozpoznanie walką a tu nic. Nie mniej wydarzyło się coś bardzo pozytywnego a eksplozja nastąpi 5 IX. Aby nie robić OT wieczorem wyślę info na PW.
Ja pytam formalnie czy może to zrobić jak ma bana? Nie chodzi o samo wysłanie zdjęcia a o udział.
zapewne nie moze ...
Ban (czasowy) oznacza zawieszenie konta a więc i zawieszenie w prawach użytkownika forum. Regulamin tego nie precyzuje ale moja interpretacja jest taka że zawieszony użytkownik nie powinien mieć prawa stratować w battlach.
Przepraszam, źle popatrzyłem w daty. Micles będzie "na wakacjach" do 11.09.2010 a nie jak podałem do 19.09.2010. Ale to i tak dwa dni po ustalonym terminie.
chwila spokoju bedzie.....
co do "brania" kogos w zamian - jesli trzymac sie ogolnie przyjetych zasad
to jesli ktos sie zapisal a nie bedzie mogl brac udzialu, to bedzie o 1 osobe
mnie w battlu i tyle.. takie moje zdanie
a co do udzialu miclesa - jesli ban oznacza utrate praw forumowicza to moja
interpretacja jest ideantyczna jak macgyvera
To może ja napiszę podanie o udzielenie miclesowi dyspensy na te dwa dni aby mógł wziąć udział w konkursie lub zaproponuję przesunięcie daty o dwa dni?
To może inaczej, przedyskutuje to z innymi modami i zobaczymy.
Gdy ktos traci prawo jazdy z powodu ilosci punktow, nikt nie wnika za jakie wykroczenia zostaly one przyznane - szlaban jest na prowadzenie pojazdow.
Nawet jesli osobnik A jezdzil z przepisowa predkoscia i nigdy nie przejechal na czerwonym swietle, a punkty uzbieral tylko i wylacznie za jazde na wlaczonych swiatlach przeciwmgielnych, to i tak w ogolnym rozliczeniu jest tak samo traktowany jak osobnik B, ktory nagminnie lamie przepisy i wpadl jadac o 67km/h zbyt szybko w terenie zabudowanym, dodatkowo wyprzedzal ciurkiem na przejsciu i skrzyzowaniu przekraczajac podwojna ciagla, a do tego w tym samym czasie korzystal z telefonu komorkowego i nie mial zapietych pasow. Dzialania obu skutkuja tym samym - zakazem uczestniczenia w ruchu drogowym jako kierowca.
W przypadku forum szlaban jest na uczestniczenie w jego zyciu, a to moim zdaniem wyklucza branie udzialu miedzy innymi w "potyczkach".
Jak wyżej, poza tym jakiekolwiek udzielanie dyspensy tworzy precedens i każdy następny wlezie na głowę "skoro jemu pozwoliliście to i mi też".
Ja nie neguje ani nie kwestionuje bana miclesa. Nygus nagrabił sobie to ma to na co zasłużył. Nie będę się odnosił do prawa o ruchu drogowym bo według mnie to trochę mija się z celem. Nie proszę o zniesienie kary ale o skrócenie jej o dwa dni. Takie zwolnienie warunkowe a w przypadku ponownego złamania prawa podwójny wymiar kary. Resocjalizacja jest chyba równie ważna jak i sama kara. Może banita to doceni i całemu forum wyjdzie to na zdrowie? A precedens w tym przypadku będzie trzymał w szachu samego zainteresowanego i przypominał aby się chwilę zastanowił zanim ponownie złamie regulamin.
Teoretycznie masz rację, ale w praktyce rzadko który policjant wlepia mandat za jazdę na światłach przeciwmgielnych. Nawiązując do regulaminu Tego forum, czasem mam wrażenie, że jego "policjanci" wlepiają mandaty, posłużę się metaforą motoryzacyjną - za brak użycia kierunkowskazu przy wjeździe do garażu na własnej działce. Żeby nie było niedomówień - nie mam nic do modów i na potrzeby Tego forum "będę używał kierunkowskazów przy wjeździe do garażu na własnej działce" ;)
"Młody jest, a jak młody to głupi" - jakiś cytat mi się przypomniał, ale nie mam niestety zbyt dobrej pamięci, więc nie przytoczę skąd...
Rozumiem modów - nie powinno być pobłażania, za nieregulaminowe zachowanie.
ALE - mam rozwiązanie.
Micles wcale nie był jakoś bardzo chętny do udziału w tym bettle'u. Wnioskuję więc, że zrobił to np z sympatii do Sergiusza ;-) czy jakiegoś innego powodu... W związku z jego wykluczeniem z "życia forum" cieszy się pewnie, że nie będzie musiał brać udziału w tej "farsie" i w tym czasie obrobi sobie w spokoju kolejny ślub, czy jakąś tam inną sesję. Myślę, że większą karą dla niego, byłoby jednak zmuszenie go do uczestnictwa w tym battle'u niż jego wykluczenie lub np danie ultimatm: wygrasz - zostajesz, przegrasz - odpadasz z forum... Ale to tylko mój punkt widzenia...
Jak widać koledzy moderatorzy podzielają moje zdanie. Tak więc 09.09.2010 micles nie może wziąć udziału w battlu.
W mordę misia! Czytajcie uważnie regulamin i nie wysyłajcie ( tylko ja wiem o kogo chodzi ) zdjęć na moją skrzynkę tylko na adres podany w regulaminie battla.
Posłałem :)
(to nie na mnie Sergiusz psioczy)
Poszły łodzie po wodzie a konie po betonie. Wysłałem.
Do chwili obecnej na battla przysłanych zostało 12 zdjęć.
Wszystkich autorów proszę o sprawdzenie czy:
- przysłali odpowiedni link i czy link ten działa
- czy zdjęcie zostało pozbawione exif-a
Przy wyrywkowym przejrzeniu nadesłanych zdjęć znalazłem kilka błędów.
Posłałam.
Exifa usunąłem, zmieniłem nazwę pliku na tytuł battla, podałem link do ustawki i zamieściłem dwa linki do zdjęcia i jutro jeszcze sprawdzę czy działają. W temacie podałem tytuł wątku a we wiadomości nick z Forum.