A gdzie bedzie o sonda? O ile w ogóle teraz będzie?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Edit: MatusP mnie wyprzedził.
Wersja do druku
A gdzie bedzie o sonda? O ile w ogóle teraz będzie?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Edit: MatusP mnie wyprzedził.
Widzę, że większość czeka z niecierpliwością :)
Na forum jest tylko jeden mod, ostatnią aktywność wykazał o 23:52, na PW na razie nie odpisał. Czekam na kogoś, kto wystawi. Sonda pewnie pójdzie do battle-cage'a. Dam tu linka jak tylko się pojawi.
No niestety Mac zniknął na dobre więc idziemy spać :D
Potwierdzam powyższe.
Sonde może wystawić dowolny użytkownik. "Fotografie Miesiąca" wystawia dla przykładu Parteq, który nie jest modem. Ja tylko przyklejam i odklejam wątki
Ja nie dałem rady niestety, choć pomysł nadal chcę zrealizować i może po prostu wrzucę tu później poza konkursem. Nowy temat bardzo ciekawy - mam tylko jedno pytanie, może być dyptyk, czy musi być jedno zdjęcie?
Trzeba było zapytać na PW, bo teraz jak pojawi się dyptyk, to będzie wiadomo, że to twój. Nie, nie może być dyptyku, bo to psuje całą zabawę poszukiwania jednego zdjęcia ze wszystkimi potrzebnymi informacjami, by było adekwatne do tematu.
Dzięki Tomaszu!
Nędza straszna, nie zagłosowałem na nic...
Zapytałbyś na PW, odpisałbym tu i byłby micles syty i mate00sh cały. Ale i tak wykluczyłbym dyptyk. Ma być kreatywnie, a nie na łatwiznę dwa zdjęcia z kontrastem i tyle :P
Moje foty :
01_1.
01_2.
01_3.
01_4.
01_5.
Micles, zazdroszczę Ci ilości wolnego czasu:D
Jestem w szoku, że wszyscy potraktowali tak dosłownie ten temat. Szkoda..
W tym problem, że ja te pierwsze cztery zdjęcia zrobiłem jakieś 20min od wyjścia z domu (jechałem tramwajem szukając właśnie takich ścian z trzema kolorami/etc), stałem tam może ze 20-30min żeby dobrze trafić w płeć, krok, położenie, ostrość i panning (:D), a tego ostatniego to już trochę dłużej szukałem, bo sobie łaziłem po mieście ze 2h i dopiero na to trafiłem. Później 10-20min czekania na odpowiednią osobę i fota jest. Czasu nie potrzeba na prawdę wiele...
1 u Ciebie chyba najfajniejsza. A jeszcze się spytam, jaka obróbka jest dopuszczalna, czy bez ograniczeń?
Im zwyczajniej, tym lepiej :D Chodzi o dobry pomysł na fotę. Jeżeli jakiś środek obróbki jest konieczny do przekazania twojej wizji, to go zastosuj.
No przy tym temacie mam tyle pomysłów, że ciężko będzie wybrać jedną fote. Ale podejrzewam że wpadłem na to samo co inni.
Micles popraw nazwę JPG na następny temat!
ahh czy to tak trudno trzymać się zasad, żeby później było mniej roboty? :-P
Oj micles, micles, jak zwykle mędrkujesz a o streetphoto masz pojęcie raczej marne. Pooglądaj sobie galerie specjalistów, np tych facetów:
http://www.mattstuart.com/
http://www.piotrkoszczynski.com/galeria.php
http://www.seconds2real.com/
http://www.in-public.com/
a potem zastanów się w spokoju nad swoimi fotami :-|
Kawę na ławę poproszę, bo galerie obejrzałem i wniosków nie mogę skonstruować. Zwyczajnie = bez HDRów, domalowywania tekstur, fakeGO i innych tego typu bajerów.
Jak ktoś narzeka na zbyt dosłowne potraktowanie tematu to niech wrzuci swój niedosłowny pomysł:) Wszyscy się czegoś nauczymy (a od tego ten wątek chyba jest).
Liczyłem na mniej dosłowne potraktowanie tematu. A jeżeli już dosłowne to chociaż z wykorzystaniem światła (kolorowego), koloru skóry etc.
Będzie następna edycja, to będziecie mogli się wykazać mniej dosłownymi traktowaniami tematów ile dusza zapragnie.
Ustawiane :D
nie ustawiane.. uliczna fotografia to umiejetne patrzenie, przewidywanie sytuacji, wyciaganie wnioskow oraz lud szczescia .. Tobie micles te trzy pierwsze rzeczy nie groza, a samo szczescie nie wystarczy, pomimo ze zwykle sprzyja glupim lub poczatkujacym ;)
Wiem, wiem, tak sobie żartowałem.
Powracając do tematu : jak wam zdjęcia idą?
Pomysł jest. Z czasem gorzej. Ale mam nadzieję, że zdążę:)
Niestety choroba i dzisiejsza pogoda pokrzyżowała mi plany. Miałem kilka pomysłów ale od wtorku leżę w łóżku i nie wyrobie się niestety ze zrobieniem zdjęcia. Mam nadzieje że uda mi się zrobić zdjęcie w następnym tygodniu, to pokażę poza ankietą.
Krzysiek27 to może wymyśl coś co możesz zrealizować w domu? pzdr :)
Ja niestety i tym razem odpadam, nie dam rady nic zrobić a nie mam zamiaru wrzucać żadnej szuflady bo nie o to chodzi w tej zabawie. Obiecuję poprawę na przyszły tydzień.
Ja już swoje wysłałem, tak trochę na ostatnią chwilę, ale jestem zadowolony z efektu :D pozdrawiam i czekam na sonde i oczywiście na zdjęcia reszty i temat na nasyępny tydzień :)
Ja mam pomysł już w miarę konkretny, ale nie dałem rady zrealizować.
W sumie nawet o tym nie myślałem, ale zrobiłem przed chwilą jedno zdjęcie. Niestety nie jest za bardzo na temat, ale nie dam rady wymyślić nic lepszego. I tak postaram się w tygodniu zrobić zdjęcie, na które miałem pomysł i wrzucić tutaj. Zaraz wysyłam. Ciekaw jestem kolejnego tematu, bo na razie są całkiem fajne :)
Jak na razie dostałem foty od :
zmaku
trzeszcz6
MatusP
airhead
Brakuje sześciu. Macie jeszcze 4h.
Tematy marne, efekty mierne to i frekwencja kiepska. Może wypada pomyśleć nad zmianą dowódcy?
Ja też już wysłałem. Daj znać Micles jak dojdzie.
Co z nowym tematem?
Pewnie będzie o 0:00 Jak skończy się termin 2 assignmentu.
jednak mam szansę wygrać... walkoverem reszty :)
Dlatego też wysłałem, zawsze jakieś punkty wpadną :D
hie, hie, zobaczymy za 70 dni :P
tak na poważnie - można by już nową sondę zamieścić, bo bym opublikował tamte foty na blogu
to i ja się dopiszę, jeśli można ?