taką miałem "dziwną" wizję kolorów tym razem.
169.
Wersja do druku
taką miałem "dziwną" wizję kolorów tym razem.
169.
:-D Dobre.
witam po dłuższej przerwie!
170.
171.
172.
173.
174.
175
176.
177.
178.
Co myślicie o tych fotach?
173,174 i 178 jest jak dla mnie naj :] fajnie uchwycone słońce
dzięki!
4 jest bardzo udane, najbardziej mi do gustu przypadło. Niemniej gdyby było w kadrze więcej tych wysokich traw, być byłoby pewnie lepiej - to one tak na prawdę grają pierwsze skrzypce w zdjęciu, bo ładnie kontrastują z kolorem nieba. 7 fajne ale coś jest nie tak z niebem nad horyzontem, albo w moim monitorze się tak mieni.
4?:) dawno to było, ciągle się uczę...
179.
180.
181.
zezon czas zacząć.
182.
183.
182 i 183 mają coś w sobie i mi się podobają (ze względu na plastykę), ale dla ludzi od makro byłoby nie do zaakceptowania ze wzgędu na za małą GO. Pewnie ktoś coś podpowie. z poprzedniej serii 174 jest najlepsze. 177 - ma dramatycznie za duży kontrast (u mnie na monitorze).
dzięki:)
mam zamiar pobawić się właśnie w takie "inne" makro - pstrykane na pełnej dziurze...z blikami i bokehem... inspiruje mnie twórczość Magdy Wasiczek (jeszcze mi daleko :) ).
184.
Szkoda że nie ma exifów :)
świetne zdjęcia, inspirujące ;)
dzięki!:)
185.
i jeszcze z to:
186.
większość nie ostra.kilka się podoba,a reszta do kosza
Fotki mają klimat i plastykę trzymaj tak dalej pozdrawiam.
187 jest ciekawe, ma w sobie cos:)
dzięki!
w większości jest wystarczająca ilość ostrości:)poza tym ostrość nie jest najważniejsza w fotografii.
kolejny impresjonistyczny obrazek z przylaszczkami:
188.
189-podoba mi się,jaki to obiektyw?
Rane gościa, znowu ten dupek. Czy ty masz pojęcie żeby komentować?
Uważam że bardzo dobre zdjęcia. Świetna konsekwencja w tematyce. Oczywiście można by lepiej technicznie, ale technika przyjdzie sama. Do techniki nie trzeba talentu, do wizji już tak. A Ty wizję masz.
Bardzo ładne fotki, szczególnie krajobrazy przy zachodzie słońca.
dzięki!
191.
192.
191. rewelacja... fajny klimat ma... a to niebieskie coś na tym zdjęciu co rzuca sie w oczy to co to to? kwiatki jakies?
Kurcze, fajne zdjęcia Ci tym Tamronem (?) wychodzą :)
192 - jaka przysłona?
f16.
dzięki!
194.
191- nijakie
192, 194 - widać że czujesz światło i kolor. Dość kreatywna jest 194, bo niby taki sobie żaden widoczek, ale gama kolorów jest bardzo ciekawa. Dobre oko.
195, 196 - nie przekonują
dzięki bardzo!:)
kolejne - zachodnie:)
197.
198.
kilka zdjęć z majówki:
199.
200.
201.
202.
203.
ciemno coś w tych górach...
Udana majówka ;-)
udana udana:) wreszcie zrobiłem porządne szczyty:)
kilka niedawnych z Welskiego Parku Krajobrazowego:
204.
205.
206.
208. ścięte pole chabrów po zmroku
209. moja ulubiona ambona
210. moja ulubiona ambona w ostatnim świetle
porady i komentarze mile widziane:)
204, 207 świetne! :D sporo wyciskasz z tej puszki, gratulacje :P Jakieś filtry czy tylko poPSowane?
dzięki :) , 350d to całkiem przyzwoity aparat - przydałby się tylko większy wizjer i punktowy pomiar. filtrów używam (w sumie powinienem edytować stopkę:oops:) - polarek Marumi i szare połówki z miekkim przejściem Hitecha. do tego statyw, głównie f16 i ISO 100, wstępne podnoszenie lustra i wężyk.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ostatnio przeszedłem na Lightrooma-szybszy i mniej "bałamutny":-D:wink: w Szopce tylko podostrzam miniaturę i usuwam ewentualne syfy(narzędzie do stemplowania w Lightroomie nie jest zbyt fajne). od czasu gdy mam połówki staram się tak naświetlać, by czyste RAWy były prawie satysfakcjonujące.
Ostatnia strona jest sliczne. Swietne fotki! uzywasz filtrow czy kolorujesz w CSie ;) bardzo ladne i nasyczone kolory.
cyt. MastaMarek: "...uzywasz filtrow czy kolorujesz w CSie bardzo ladne i nasyczone kolory."
dzięki! i tak i tak :wink: ale ostatnio coraz mniej koloruję.
Jako, że już mam trochę za dużo galerii, w których pokazuję zdjęcia postanawiam nie zaśmiecac już więcej CB moimi gniotami :wink:
Jeśli komuś się podobało/podoba można mnie dalej oglądać i śledzić "rozwój" tutaj:
Polska:
http://obiektywni.pl/autorzy/autor-26693-0-0-0-0.php
http://www.fotoferia.pl/u/milosz
Świat (polecam ogólnie całą galerię na tej stronie-b.wysoki, "światowy" poziom):
http://miloszguzowski.35photo.ru/
pozdro!:-D
Witam,
parę lat mnie tu nie było, troszkę się u mnie pozmieniało - teraz moja główna galeria to 500px, zapraszam!
https://500px.com/MiloszGuzowski
Bardzo ładne zdjęcia, jest na czym oko zawiesić:)
Podoba mi się. Szkoda, że brak nowych fotek w tej galerii.