Jeszcze doklej na niebie pare statków obcych i będzie "dzień niepodległości" ;)
ale fotka klimatyczna.
Wersja do druku
Jeszcze doklej na niebie pare statków obcych i będzie "dzień niepodległości" ;)
ale fotka klimatyczna.
chyba gdzies screen z rawa wystawie bo nikt mi nie wierzy... kontrast byl jedynie ruszony i nic wiecej...
No, oczywiście, że kontrast był ruszony :lol: Przecież ja nic nie mówię.
Jac, a co to z wizytą na śląsku byłeś :wink:
taki zefirek nad warszawa bzyknal... tylko sie zakurzylo i zniknol :-)
to chyba było w czasie pierwszej wojny w Zatoce Perskiej, kiedy płoneły szyby naftowe :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
nic nie poradze taki widok z 18-tego pietra :mrgreen: nawet zatoke widac
edit:
burza zrobiona @17mm a TU zblizenie 9x @200mm czyli panoramka
gonzo.... yyy nie zdmuchnęło Cie czy coś... skąd robiłeś tą fotkę względem samolotu i jakim szkłem, jeśli można wiedzieć?
Ale ty kurde zabawny jestes :D zbiera ci sie juz przed zlotem w krakowie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Czy mi się wydaje czy Ci się budynki walą po bokach? (a moze sie czepiam...)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
panorama byla robiona na szybko na potrzeby watku o panoramach :-)... wiec wyszla jak wyszla... jak zrobie wersje 'prosta' to ja sobie wyplotuje i walne na scianie :-)... a na forum wrzuce miniaturke
Przeciez to 27mm ... o co ci chodzi? Dystorsje beda i juz na takiej ogniskowej. Nic nie poradzisz chyba ze nalezysz do tych co na sile robia zdjecia by wszystko bylo idealnie prosto jak z 50mm i biale zawsze bylo biale :?Cytat:
Zamieszczone przez canis_lupus
Ostatnio mam ulubioną serie zdjęc z cmentarza w lesie na roztoczu, poniżej jedno z nich
Lolomil - trochę nierozumiem tego zdjęcia. owszem, czaszka i kości fajnie wyglądają ale wybacz- nic ponadto. technicznie jak najbardziej dla mnie ok.może wartałoby zrobić zdjęcie tylko tym 2m detalom bez tej lewej połowy zdjęcia?
:-) własnie cały urok tego zdjecia przynajmniej dla mnie polega na kompozycji czachy i krzyża w dalszym planie.Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Zamieszczam inną fotke z tej krzyżowej seri
poko to pierwsze jest wypaśne
szklo tamron 70-300 przy 70mm, f/5.6Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
czas 1/640
ISO 200
Robione na Balicach.
Zdjecie sporo podostrzone bo kompresja i zmniejszenie rozdzielczosci je "zabilo". Ale odbitka 20x30 juz wyglada super w antyramie na scianie.
Coz to za usprawiedliwienie?? Trzeba bylo dac oryginal, a nie: jak cos złego to alahari, tak? Innymi słowy: co złego to nie ja? Po co pokazujesz przetworzoną przeze mnie "grafikę", a nie swoje, nie ruszane PSem, zdjecie? Pytanie, czy gdyby były same pochwały tez bys napisal - "to alahari mi PSuła" - ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu? Watpie...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Gwoli wjaśnienia: włosy były chyba rozdmuchane przez powiew przejezdzajacego metro, ja tylko starałam sie poprawic jakosc techniczna, bo o ile pamietam (to bylo ponad 1,5 roku temu) bylo sporo szumu i kiepska ostrosc (przez złe warunki oswietleniowe i brak statywu w metrze).
A to moja najlepsza fotka (chyba najlepiej na niej wyszłam ;)) - wszyscy sie nia stale zachwycaja wiec nie ma powodu myslec inaczej:
No i moze jeszcze ta:
Z mojej wypowiedzi nie wynikało wcale, że Sigma była biała, weź pod uwagę, że białą rurę mogłem mieć podpiętą do drugiej puszki.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
A to jeszcze jedno foto, żeby nie OffTopikować
kurde... mialo byc najlepsze, czyli z definicji elementu maksymalnego powinno byc jedyne, a tu kazdy sobie kilka zdjec ...
to ja nie bede gorszy...
takie nowe... spodobalo sie :-)
Cytat:
Zamieszczone przez alahari
Pierwsza fota super. Ten kolega na drugiej wrocil niedawno z Antarktydy w kostce lodu, czy tez poslizgnal sie na parkiecie zaraz przed pozowaniem? Nazbyt zywo to on nie wyglada ;)
Jak patrzę na wasze zdjecia, to moje przestają mi się podobać :(
Chyba sprzedam aparat, kupię wędkę i zaczne chodzić na ryby :mrgreen:
W sumie, to nie wiem, może taki KICZ
No to moze teraz ja ;) Niekoniecznie najlepsze ...trudny wybor ...ale innym sie podoba :)
P.S.
Akustyk: dobra fota!
A mnie sie wydaje, ze wrecz przeciwnie ;) Ale fakt - to trupek szerszenia. Znalazłam go prztwierdzonego do ściany budynku, zostal uwieziony przez kawałek jakiejś nitki. Przykra śmierć :( Ale przynajmniej ma pośmiertny portret w postaci "Pastuszka" :)Cytat:
Zamieszczone przez Andee
A słyszałeś o porządkach częściowych? Taki hint (od Viteza się nauczyłem, a co!): Ile ideałów maksymalnych jest w algebrze?Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Tomek, to juz jest zboczenie ;) :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Fakt "nie wszystek umarl", jego koledzy nie maja tego szczescia, taka ich dola... :roll:Cytat:
Nie wiem czy najlepsze, ale do tych fotek czuję jakiś niepokojący sentyment...
wez mi nawet nie przypominaj... algebre z wielkim bolem przezylem i wiecej nie chce wracac... juz bym chyba nawet wolal 2 dodatkowe semestry onanizy matematycznej :-)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
ale w tym przypadku zdaje sie chodzilo o porzadek zupelny i relacje ostrej wiekszosci... no a w tej sytuacji element maksymalny musi istniec :-) a tu sie zrzutka zrobila po kilka zdjec.
e... Topol... miales kiedys taka czarnulke na peronie sfocona... z nogami do samej ziemii... to jakbym ja mial wskazac sentyment u Ciebie, to wygrala wszelka konkurencje... ech... :roll: te nozki :roll:Cytat:
Zamieszczone przez TOPOL
Każdy ma swoje zmienne (sentymenty) :DCytat:
Zamieszczone przez akustyk
taaak... sentymenty... :roll: ... takie opalone, w szpileczkach... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez TOPOL
przecież canis_lupus'owi chodzi o panorame @ 200mm :-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
a to dzisiejsza fotka:)
troche PS ale only zlepka 6 fotek + Burn i Dodge
http://www.c41photo.webd.pl/images/panorama1.jpg
ja chyba najbardziej sentymentem dażę tą:
Nie wiem czy najlepsze, ale kierując się ocenami:
:shock: :shock: :shock: :shock:Cytat:
Jak to zrobiłeś ?!
Alahari pisala :) znalazla martwego szerszenia :)Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Ja nie robię dobrych fotek, staram sie, ale coś słabo wychodzi...
Ale ta jedna mi sie chyba udała (zresztą już pokazywałem na forum)
Dobre!Cytat:
Zamieszczone przez jfb
proszę
Semtex jakim cudem ten obrazek ma 16 kb i nie stracil prawie wogole na jakosci ?
jesus chłopie mogl bys umyć czasem zęby :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez GoTo
Stracił stracił ale to co najważniejsze wygląda dalej w miaręCytat:
Zamieszczone przez thorin
pozdr
Wrzucę jeszcze jedno, które mi się zawieruszyło 8-)
Jest nieduże, czarno-białe, ma mało szczegółów i jest dość gładkie - normalka ;)Cytat:
Zamieszczone przez thorin