Czemu wy tak wyklinacie ringa w oczach. Póki jest duży (przynajmniej tak duży jak źrenica), to dla mnie jest ok.
Wersja do druku
Czemu wy tak wyklinacie ringa w oczach. Póki jest duży (przynajmniej tak duży jak źrenica), to dla mnie jest ok.
Ring wygląda dobrze. Świetny portret, ładne BW.
Było by git gdyby nie jedno oko nie ostre, o ringu już pisałem no i te czerwone usta mocno jadą tandetą.
chcialem sprobowac czegos innego i dołozyłem te czerwone usta, na blogu jest zdjecie bez czerwonych ust zapraszam :)
Twarz cholernie płasko oświetlona, grzywka za ciemno, wręcz czerń. No i nieostre oko i czerwone usta...
W dwójce na lewym oku nie widać wszystkich żarówek. Jak już ring, to niech będzie ring.
malo istotne sa dla mnie te zarowki w oku, wiem ze fajniej wyglada zdjecie jesli odbijaja sie w oczach rownomiernie wszystkie blyskotki, ale to daje ograniczenie - zdjecia tylko z przodu, i nie pozwole sobie zeby takie cos mnie ograniczało
więc skoro żarówki są dla Ciebie mało istotne i ograniczają Cię (bo możesz świecić nimi tylko z przodu) to może zmień oświetlenie na coś błyskowego? a jeżeli ja też Cie ograniczam to przepraszam, zanim weźmiesz nóż i zabijesz wszystkich na literę b;-)
hahaha nie źle mnie zrozumieliscie :) żarówki nie sa mało istotne bo bez nich aktualnie nie mógł bym tak oswietlić twarzy, mało istotny jest dla mnie efket "poprawnego ringu" w oczach, bardziej liczy sie oświetlenie twarzy i pozostałem sylwetki niz to jak on wygląda w oczach.
PS mam nadzieje ze nikogo nie obrazilem poprzednim ani tym postem, i dzieki za odwiedziny oraz pozostawienie śladu po sobie ;) micles i ate - pozdrawiam i zapraszam ponownie :)
Jak jeszcze raz wrzucisz za duże zdjęcia to cały wątek zniknie. Na razie zamieniłem tylko na linki.
dawno nie odswierzałem tego wątku :)
No to ladnie odswiezyles, widze ze dish byl w uzyciu.
plenerowo
Bardzo podoba mi sie twoje BW choc kwiatki chyba poprzepalane. Z ciekawosci co to za ogniskowa?
na niektórych płatkach faktycznie mozna zauważyć przepał, jednak nie przeszkadza mi to rażąco.
Ogniskowa to 85mm
i dzieki za odwiedziny :)
Piotrek
co myślicie o takiej wersji ?
Myślę że trochę bez wyczucia użyłeś tekstur.
w sensie ze za duzo tego jak na jednym zdjeciu ?
Tekstur może być dużo, ale trochę za ostro pojechałeś. Czarna ramka wygląda sztucznie a przez to że tekstura na zdjęciu jest bardzo wyraźna wyraźnie też widać że na twarzy jej nie ma i robi się dziwna dziura. Możesz dołożyć na to jeszcze jedną popękaną teksturę na wszystko ale bardzo delikatną, żeby twarz też złapała faktury, albo to to wymaskowałeś z twarzy przywrócić pędzlem ustawionym np. na 20% krycia i maznąć nim nieregularnie w niektórych miejscach kilka razy.
to ze tekstudy nie ma na twarzy to zasluga tego ze tryb krycia dalem na color dodge, i screen wymiennie, nie wiem o co w tym biega, experymentuje - ale nie ciagnie mnie do tego typu obrobki
To jak Cię nie ciągnie to po co tak robisz?
Jak nie wiadomo co zrobić z rękoma, to włożyć je do kieszeni. Też się na tym łapię, ale trzeba z tym walczyć :D
spoko mam tez nie kieszeniowe :)
tym razen przedstawiam Anke
A1
Swietne!
kolejne z Anka
A2
A3
A4
Więcej na blogu, zapraszam do oglądania i komentowania :)
Trzy ostatnie dla mnie rewelka!
cywilny Monika i Mateusz
c1
c2
c3
c4
c5
c6
c7
więcej na blogu :) zapraszam
W C3 ten napis strasznie razi, już do PSa wracać!
a co powiecie na takie podejście do portretu hondy
Hania 1
Hania 2
Obwódka wokół budynku ssie :D
Gdyby nie górna część tego tła, to byłoby fajno.
eee tam gora sie interesujesz :)
2 fajnie przez tą "wysoką" trawę.
wiesz co zamiast powiedziec, że przez ładna modelke :P
A po co mam mówić, przecież ty dobrze o tym wiesz, w końcu sam wybierałeś :D
te portrety zony sa w moim odczuciu lekkie i przyjemne.
wiekszych wad nie dostrzeglem, ale nie ma tez elementow ktore zachwycaja.
z calego setu fotka nr. 2 najbardziej przypadla mi do gustu :)
Dla mnie 4 jak już:)
Delikatne i ladne ;)
Prawdziwie "rudkowe", podobają się!
zmiana tematu - ślubnie:
s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
s8
s9
s10
s11
s12
standardowo więcej zdjęć na blogu, zapraszam do ogladania i komentowania :)
duzo osob komentuje :) wiec widze ze sie podoba dlatego daje plener :-)
P1
P2
P3
p4
P5
p6
p7
p8
p9
p10
p11
Więcej na blogu :)
nie przejmuj sie - moich zdjec slubnych rowniez nie komentuja :D
Calkiem fajne.
s3 ostrosc na nodze a twarz rozmazana, nie podoba mi sie to.
Ogolnie ladne kolory, wiekszosc kadrow tez fajna, ogolnie obrobka jak nabardziej na tak.