110. Poza dziwnym wyostrzeniem (niektóre fragmenty przeostrzone, niektóre rozmyte) jest zarąbiście!
Wersja do druku
110. Poza dziwnym wyostrzeniem (niektóre fragmenty przeostrzone, niektóre rozmyte) jest zarąbiście!
111.Daleko od domu...
Na drzewach w oddali widać niedokładne maskowanie. W ogóle, moim zdaniem kolorki ocierają się o kicz, ale podkreślam - to moje zdanie. Kadr niczego sobie.
Przepyszne... Chciałbym mieć taki widoczek z okna swojego domu!
112. Windmesser
113. Nie mam weny na tytuł:)
No niestety nie pomogę Ci :-) bo zdjęcia nie widać (przynajmniej u mnie).
u mnie tez nie ;)
Bardzo fajne zdjęcia. Ile czasu zajęło Ci opanowanie obróbki graficznej?
Interesuje mnie ,ile czasu zajmuje Tobie obróbka jednej foty, zanim umieścisz ją na forum.
Pozdro.
114. Wspomnienie żniw...
Uuułała..miłe. Podoba mi się.
W 16:10 pewnie fajnie by wyglądało :)
No no, przejrzałem galerię i wygląda to bardzo ciekawie.
Obrobić tak agresywnie, a jednocześnie nie popaść w pstrokaciznę to nie lada sztuka. Niektórzy pewno uznają te prace za zbyt kolorowe, ale mi się takie soczyste barwy na zdjęciach podobają. Szkoda że na kilku widać niedokładności w maskowaniu na czubkach drzew, musisz tym czubkom poświęcić szczególną uwagę (również odbitym w wodzie) ;)
Pozdrawiam
Pojechałeś nieźle z kolorami, ale o dziwo efekt mi się podoba :)
115. Emperor's Chair
115 jest mistrzowskie. Nic więcej nie trzeba dodawać:)
116. Po dłuuuugiej przerwie: Corvette
117. Zeil...
118. Zero Room
Gdzie to?!
Mocny ten Twoj powrot:)
zależy co:)
117 i 118
Zeil Gallerie - Frankfurt am Main ( koszt budowy 1 mld euro):)
Frankfurter Zeilgalerie to jedno, ot hi-tech, przynajmniej nikt nie zarzuci, że foto (#117) kątów prostych nie trzyma;), ale Corvette... - fajna konwersja i obróbka, a klimat nade wszystko!
116, 118 - BAJKA!
Uwielbiam takie foty, już zaczynam łapczywie przewijać po poprzednich stronach i szukać czegoś więcej. ;)
Pamiętam, jak kiedyś, na forum Nikona, poprosiłeś mnie o tapetę z jednym z moich zdjęć. Masz szansę się zrewanżować - można prosiś o 117 w rozdzielczości 1280x1024? Ostatnie zdjęcia - rewelacja!
umarłam, jak zobaczyłam 117!
119. Zeil II
Fiu, fiu, masz chłopie rozmach ;)
swietne miejsca, zazwyczaj dobre kadry i obróbka która mi się podoba;)
ciekaw jestem czy korzystasz z CPL i połówek:)
120. Sehr kalt...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
121. Monumental
122.Stare dobre czasy...
ostatnia fota super:)
#120 - rzeczywiście powiało arktycznym chłodem!:mrgreen: gdzież to Cię poniosło z aparatem - Alpy?
#121 - no nie wiem, aż tak monochromatycznie wyglądał masyw, czy bardziej Ci zależało na oddaniu zderzenia potęgi gór z ciężkim niebem?
#122 - świetne miejsce - piękne, tajemnicze, prawie że baśniowe! w tej konwencji to i podkręcone kolorki (HDR?) mi pasują:)
Jestem pod wrażeniem miejsc w których bywasz i oczywiscie prac.
Używasz "Machinery" do obróbki szczególnie tych bardzo kolorowych? Te efekty własnie pod to podchodzą. Fajne, bajkowe!
A zamek Mainz Kastel masz? Szczególnie nocny widok na miasto z samej góry jest świetny!
Nie możliwe, nie wiesz? http://canon-board.info/showthread.php?t=48205
śledzę Twoją galerię od początku, świetne kolory i kadry!
123. Strażnik lasu
Jak ty to robisz, że masz tak cholernie dobre kolory? Niebo wygląda na wklejone, ale tak, czy inaczej, jest to znakomita fota.
Świetne kolory i kadry.Bardzo podobają mi się Twoje prace.
Pozdrawiam.
124. Strażnik .... domu:) , mały odskok od landschaftu
Klasa. 9 znakomita.
Jeśli #123 to szerszy kontekst do #122 to pięknie - jednorodnie stylistycznie, w baśniowym klimacie, jak pisałem wcześniej:)
125. Wind...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
126. Todtnau Waterfall