dzieki za ostrzezenie - czyli jak zwykle co tanie to do d@#y
Wiec raczej zamowie na ebayu te szelki do Novy 5 - i tak wyjda z przesylka taniej o 60% niz u nas :roll:
Wersja do druku
dzieki za ostrzezenie - czyli jak zwykle co tanie to do d@#y
Wiec raczej zamowie na ebayu te szelki do Novy 5 - i tak wyjda z przesylka taniej o 60% niz u nas :roll:
A właśnie jak to wygląda przy zamówieniach ze stanów plecaków, toreb i innych takich pierdołek? Też dowalają z cła?
Z tego czego się dowiedziałem w POLUSA to na plecaki nie ma cła. Sam chyba zamówię przez nich Photo Trekkera (pomijając to że u nas jest niedostępny i tak się opłaci).
Maku
Zobacz na te ceny z ebaya:
http://stores.ebay.com/photococan_Lo...isplayZ2QQtZkm
Ja się właśnie zastanawiam czy nie brać Nature Trekkera, za takie pieniądze i przy teraźniejszym kursie dolca. Można pomyśleć i najwyżej jakieś zbiorowe zamówienie zrobić zawsze wyjdzie taniej za przesyłkę i przelew.
Pozdrawiam i dzięki dla snowboardera za link.
Rudi
Moim zdaniem to bzdura. Obyś się nie 'przejechał'!Cytat:
Zamieszczone przez maku
Możliwe że masz rację. Napisałem tylko czego się u nich dowiedziałem. Przed zamówieniem sprawdzę dokładniej.
Ale do noszenie sprzetu i tak najlepszy jest rozrosniety sekretarz, asytent czy inny stangret :lol:
Oj przydałby się czasami. I żeby właściwe obiektywy podawał jeszcze we właściwym momencie.
Wlasnie tak. Na komende!
Ja obecnie mam trzy... Sigme, Tamrona i Canona. Raz ta kombinacje juz uzywalem na przemian wszystkie a pomagala mi nosic i zmieniac moja dziewczyna.Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
Proste to bylo - trzy komendy (wszystkie obiektywy maja napisy na dekielkach) : Sigma! Tamron! Canon! 8) :mrgreen:
Witez, KOSZTY!!! Utrzymanie kobiety - na jako takim przyzwoitym poziomie - jako pomocnika fotografa jest zupelnie nieoplacalne (Diamonds are a girl's best friends, etc.). No chyba, ze funkcja targania i zapodawania sprzety jest funkcja dodana i bonusowa. Wtedy ok. :lol:
Przebijam: u mnie się tak nie da (3xCanon), ale moja żona sama sie domyśla kiedy (i na co) zmiana :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A skoro już po raz kolejny wazelinuję: żona właśnie zabrała się mozolnie za wypruwanie wielkich oblesnych napisów CANON EOS DIGITAL z paska do 20D. Tempo - 3 literki na dzień... Dla chcących zrobić to samo: nie próbujcie rozkładać paska na dwoje w celu "przyspieszenia" - to nic nie da, tam w środku jest jakiś obleśny klej :(
a nie lepiej kupic porządny piankowy pasek a ten zostawić na sprzedaż kiedyś z aparatem?Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Akurat pasek od 20D mi pod względem wykonania wyjątkowo odpowiada :) Jest dużo lepszy niż ten który dawali z 10-tką.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
[ Dodano: 06-12-2004, 11:19 ]
TYTUS TNIJ CYTATY :!:Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Tytus...Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
A obiecales:
http://canon-board.info/viewtopic.php?p=19986#19986
Za stary jestes by sie dobrych manier w Internecie nauczyc? To forum obsluguje opcje 'Ignoruj' - chcesz zaczac gadac sam do siebie bo nikt takiej niewychowanej osoby nie bedzie chcial czytac?
P.S. Ja specjalnie zostawilem duzy cytat... by pokazac jak to ujowo wyglada :evil:
Próbowałem, ale nie umiem :( jakoś mi sie nie pruje...Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Bo tego się nie da tak po prostu wypruć. To jest mozolna robota, z pincetą, nitka po nitce :)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
sorry, ale po pierwsze przyzwyczajenie druga naturą człowieka, po drugie jakoś nie zauważyłem, by wcześniej ktoś się tym specjalnie przejmował, więc i ja niespecjalnie przykładałem do tego wagę, po trzecie jakoś trudno byłoby mi coś z tego postu wyciąćCytat:
Zamieszczone przez "Vitez
może będę wszystko ciął?
ale pamietam skargi, że wtedy nie wiadomo, komu się odpowiada... :roll:
P.S.
a po któreśtam trochę wk...ta koniecznośc bawienia się w cięcie postów przy pisaniu odpowiedzi, nie da się z tym czegoś zrobić?
no i niech ktoś mi w końcu powie, jak mogę na stałe zwiększyć wielkość liter wyświetlanych na forum, oczy bolą jak cholera...
z Tamraca gorąco polecam plecak Velocity 9:
http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod428/
Pewnie i fajny tylko mały.
Jedyny plus że 10D z doczepionym 70-200 by mi się pewnie zmieścił.
Tyle tylko że to mam już w moim dry zonie.
Może coś poradzicie - zestaw spacerowo-koncertowy na 300D, Sigma 18-125 (ew. coś większego np. 100-300,) i mały Canon 50 mm, czyli 2 obiektywy plus body. Możliwie jak najmniejszy, take coś, żeby można było ew. przyczepić do większego plecaka.
http://www.lowepro.com/Products/Back.../Orion_AW.aspx - plecak + torba foto. Razem lub oddzielnie. W plecaku na upartego tez sprzet foto mozna nosi, albo tylko rozne drobiazgi. Torbe foto mozna albo podpiac pod plecak albo oddzielnie na ramieniu, albo i sam plecak.
Ja juz od dawna do tego plecaka jestem przekonany by miec takie 2w1 i brac to co potrzeba tylko a nie zastanawiac sie: torba czy plecak ;) .
Niestety... finansow na niego ciagle brak :(
Jedyny dystrybutor w Polsce: http://www.eurocolor.com.pl/aa_produ...5&id_kat=7
Cena nawet znosna...
Niestety odpada cenowo i rozmiarowo, chciałe, coś do 200 zł (?), coś co można nosić samo tudzież osobno, ew. podczas wypadu podpiąć z boku pod karrimora 30 coś takiego: http://www.awe-outdoors.co.uk/images...ilegreenrt.jpg , statyw wchodzi ładnie z jednej strony tego plecaka ew, zamiast czekana w ucho, a z drugiej możnaby podpiąć w "tym" czymś aparat
mam taka:Cytat:
Zamieszczone przez lucien
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...tem=3860598472
Jest idealna na 20d + 24-70 f2.8L + oddzielnie maly obiektyw (50 f1.4)
Bylaby idealna dla ciebie. Kupilem z ebay z tego sklepu w Canadzie.
Roots to marka kanadyjska, nie wiem jak z dostepnoscia w Europie...
Torba bardzo lekka, wyscielana w srodku, choc nie gruba jak Crumpler.
Super. Polecam.
Ja obecnie nosze sprzet w Lowepro Orion Trekkerze
http://www.lowepro.com/Products/Back...n_Trekker.aspx
Dol calkiem pojemny chociaz z poczatku na taki nie wygladal
http://www.inari.neostrada.pl/dol.jpg
Jak widac calkiem ladnie wszedl 300D z Sigma 70-300, KIT, ladowarka z kablem + szklo makro i pierscienie.
Do tego calkiem spora komora gorna w ktorej bez problemu zmiesci sie jeszcze duzo sprzetu albo prowiant, picie i troche ubran i ksiazka :) Wykonanie oczywiscie na najwyzszym poziomie jak przystalo na Lowepro.
Warto tez dodac ze cena jest calkiem przystepna dla zwyklego smiertelnika bo wynosi okolo 270 zl brutto.
Mam Velocity 7 - to bliźniaczy, trochę mniejszy plecaczek... na rower genialny :!: :PCytat:
Zamieszczone przez rzul
Jest to idealny kompromis dla niezdecydowanych:
- można nosić na ramieniu jak torbę,
- można również w rece - ma odpowiednią rączkę,
- można na plecach jak normalny plecak,
- a gdy przyjdzie potrzeba można go błyskawicznie przerzucić na brzuch i pobawić się obiektywami :lol:
No i wygląda jak większy chlebak - nikt nie przypuszcza że w środku mam sprzęt za kilkanaście tysięcy... :P
Mój dylemat się chwilowo rozwiązał w związku z prezentem świątecznym - Micro Trekkerem 200 :) Na razie wystarczy. I tak nie mam czym obłożyć środka :) No ale za jakieś 1.5 miesiąca jak dobrze pójdzie będzie już czym i oby się nie okazał za mały :)
Ta cena na pewno nie jest znośna!!!!!Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Tutaj masz dużo taniej
http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod614/
W ogóle polecam ten sklep jeśli chodzi o LowePRO, jest taniej niż na allegro!!!!
ja mam canon gadget bag deluxe 100 eg
mieści się canon 300d+grip+zaczep do statywu+ obiektyw (sigma 24-135mm) +osłona przeciwodblaskowa. dodatkowo jest kieszonka z przodu gdzie powinien zmieścić się obiektyw mnijeszych rozmiarów, a w środku jest siatka za która można spokojnie trzymać jakieś dokumenty, czy też eg karty pamięci. bardzo wygodna torba, oczywiście można trzymać za uchwy albo przerzuicć przez ramię:) nic nie lata w środku:)
Sliczny lep na zlodziei 8) .Cytat:
Zamieszczone przez crionline
No chyba ze napis da sie latwo usunac.
Torba na sprzet ma glownie chronic i miescic sprzet a nie wabic zlodziei i szpanowac ;)
eee Vitez.. przyznaj sie.. tez bys taka chcial miec ;-)
wiesz ja tu w polsce tylko chwilowo jestem:) a tam gdzie bywam po prostu ludzie sobie albo kupuja sami albo nie potrzebuja wogóle:) poza tym ta część z logiem się zawsze odwija do góry, że nie widać:) no i dla uściślenia nie dla szpanu taki wybór, a wręcz przeciwnie. pierwotnie miałem inną torbę 10$ droższą, kupioną w j&r w departamencie ogólnym, ale jak się okazało 30 minut póxniej znalazłem departament fotograficzny, gdzie torba canona była a)tańsza, b)pojemniejsza c)wygodniejsza d)ładniejsza:) jakbym chciał szpanowac to bym sobie koszulkę kupił:)
Ja uzywam plecaka Delsey gopix, znakomity sprzet, kilka razy spadł mi z ramienia na beton, nic sie nie stało, a miesci sie w nim: lustrzanka z gripem, ładowarki 2 (jedna do bp-511, druga na paluszki, 550EX z kablem ttl i wysiegnikiem pionowym, 4 szkła (z czego spokojnie 70-200) i kupa innych duperałów, nawet drukarka termosublimacyjna cp200 sie miesci z wkładami;), plecak wygodny, ergonomiczny, ma dodatkowo kieszenie na suwaki po bokach i z przodu, szaro czarny, jednym słowem jestem BARDZO zadowolony. no i koszt nie jest drogi, około 250 zł w stodole mozna trafić. zależy od wersji.
w lecie sprawilem sobie plecak Acropolis ФР-2 roboty ukrainskiej. okolo 280zl za pojemnosc rzedu Expedition 7 Tamraca (choc oczywiscie i nie tej klasy wykonanie) - miesci sie 10D ze szklem, Image Tank, mocowania Cokina, cala bateria filtrow i jeszcze jest mnostwo wolnego miejsca. w dodatkowych kieszeniach jest miejsce na suchy prowiant, termos, kompas, ...
torba to nie to. po calodniowym szwendaniu z plecakiem moze i czuc krzyz, ale to i tak lepiej niz ramie. a jednak duzo wygodniej sie wspinac po skalach...
Mam taki tylko mniejszy - na G3 wieki temu kupilem sobie oryginalny, aksamitny pokrowiec Canona 8) .Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Lezy i kurzy sie teraz - chce ktos? ;) .
Miesci G3 bez tulejki (dlatego go nie uzywalem ;) bo tulejke wiecznie zapieta mialem).
Już od miesiąca odklejam z paska w 10D 4 literki.
Na pasku jest napisane CANON DIGITAL,
Po operacji od której zabieram sie jak pies do jeża zostanie CANON GIT.
Fajnie, ale oderwać te gumowe literki to zgroza. robie to wykałaczkami, idzie jak po grudzie.
Hihi, zgłoś sie na korepetycje do mojej żony :mrgreen: :) Pasek od 10D to i tak jest pikuś w porównaniu z 20D.Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Trochę za daleko mieszkacie, chyba że spotkamy się na nartach gdzieś w Alpach.
A tak w ogóle to b. dobry pomysł, dac żonie pasek od aparatu niech dzierga.
A i przy okazji, gdzie nosicie aparaty w zimie, czy w ogóle zabieracie je na stoki?
My się ostatnio wybraliśmy na sanki ( www.zweisimmen.ch - polecam ;-) ). Ja myśląc, że porobię jakieś fotki, wziąłem plecak, nawet ze statywem przymocowanym. A skończyło się na tym, że sanki były tak fajne, że jeździłem w kółko tam i z powrotem z całym sprzętem na plecach :) A momentami było do kilkudziesięciu km/h...
Super, Strona po niemiecku. Oj nie lubię, nie lubię. (jak ja zdałem egzamin na studiach z tego języka - sam nie wiem)
[ Dodano: 30 Grudzień 2004 ]
Ale góra, nasze górki to ośle łaczki, a ile wyciągów.
Eee, żeby oni tam chociaż po niemiecku mówili... to niestety bardzo brzydki dialekt, praktycznie niezrozumiały, nawet dla Niemców :)Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
A było, o tak:
Tu akurat bez plecaka ;-) (to tak żeby nie było zupełnie OT ;-))
Szkoda że nie zrobiłeś kilku fotek, powinny wyjść fenomenalnie. Widoczki rewelacja
No właśnie niestety nie... pogoda nie dopisała - jeździło się praktycznie w chmurach :-(
A za Wielka Woda teraz naprawde jest raj. Dzis zamowilem TU ten plecak. Do ceny jest koszt przesylki $29 i ubezpieczenie $4. Niewiarygodne!!! Sluszna polityke prowadzi nasze Panstwo.
HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!
Link powinien wygladac tak
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...tem=3862404953
BTW - ciekaw jestem ewentualnych podatkow i innych cel nalozonych przez panstwo polskie. Daj znac jak plecak przybedzie.
najdrozsza jest przesylka... bo placi sie za qbature bagazu, nie tylko za wage..
rozmawialem kiedys z gosciem z ebayu ktory handluje i tym i ostrzegl ze o ile sam plecak nie jest drogi, to koszty transportu wyniosa niemal 40 baksow.. a wtedy roznica pomiedzy allegro a tamtym zrodlem zakupu nie przekraczala 100zl
Ja zanim zamowilem to dokladnie wypytalem o koszty transportu i wszelkie ewentualne inne. I dostalem konkretna odpowiedz, ze wysylka to $29 i ubezpieczenie to $4. Czyli razem jest to $158. To za cholere nie wyjdzie roznica 100 PLN z allegro. O clo chyba sie nie ma co martwic bo zwolnienie dotyczy towarow do wartosci 170 EUR. A to przy obecnym kursie dolara nawet sie nie zbliza do takiej kwoty. Jak dotrze to dam znac, of course.
pozdr.
nie mowie o twojej cenie ani o plecaku ktory ty kupiles - przeciez napisalem wyraznie ;-)
btw.. na allegro calssic jest o 150zl drozej ;-) a jakby jeszcze wziac na fakturke bo jest taka mozliwosci to.. roznica w cenie spada do 50zl :roll: ale czekam na wiesci czy sie powiedzie i czy nie dolicza jakiegos glupiego cla
a nie pomyliles sie z ta kwota 170E ??? jestes pewien ze taka deklaracja przejdzie bez cla ?Cytat:
Zamieszczone przez krecio
pozdr.
Krzysiek
Z tego co pamietam przy imporcie spoza Unii celnicy pobieraja clo i vat, jednak wobec osoby fizycznej MOGA zastosowac zwolnienie z cla towarow o wartości do 175 euro (chyba liczonego wraz z kosztami przesylki) - ale problem w tym, ze nie pamietam, czy owo zwolnienie jest dla celnikow obligatoryjne czy uznaniowe.