No no widzę, że owocny plenerek ;) Robert : 5,11 i 12 rewelka ;)
to może jeszcze moja grupka :
Reszta fotek w tygodniu, jak zapomnicie i fajnie będzie powspominać :)
Wersja do druku
No no widzę, że owocny plenerek ;) Robert : 5,11 i 12 rewelka ;)
to może jeszcze moja grupka :
Reszta fotek w tygodniu, jak zapomnicie i fajnie będzie powspominać :)
Tylko Yoshitaka umie takie koniki wydmuchac :P
Miło było i jak kolejnym razem okoliczności pozwolą, to z miła chęcią się piszę.
Poniżej coś z moich fotek;)
1. Moja pajęczynka:mrgreen:
2. Udokumentowane miejsce molestowania siedziby pająka:lol:
3. A mówiłem nie patrzyć naraz w oba słoiki bo będzie bolało:lol:
4. Coś z teatru cieni (niestety nie tak efektowne jak w przypadku niektórych, już prezentowanych wcześniej)
5. I na koniec jakieś inne ujęcie na potwierdzenie, że był to Tyniec;)
hehehehe super!!!! ;))))))))))Cytat:
Tylko Yoshitaka umie takie koniki wydmuchac :P
[QUOTE=JaBlam;556666]Tylko Yoshitaka umie takie koniki wydmuchac :P
Yoshitaka - byłbyś w stanie podpowiedzieć jak wydmuchać koniki:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
dodałem jeszcze:
Ok.. chyba czas na moje. Dopiero chwile znalazlem coby powrzucac...
1. Grupa- juz widzieliscie
2. Yoshitaka i konik dymny....
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11
12.
13.
14.
15.
16.
Jablam : fajna obróbka w fotach 12 i 13 ;)
Reszta też fajna, ale na mój gust troche przesadziłeś z winietkami ;-)
szczególnie w 5. - winietka sugerująca kwadratowe szkła ;-)
pozdrawiam M :D
teraz spojrzalem i faktycznie.. masz racje. te róże na 12 w sumie w pewnym momenice takie byly.. tylko przy niedoswietleniu dodatkowo wzmacnialo efekt. No i suwaki jasnosci i kontrastu.
poprawielm 5tke i wyglada tak:
Witam, może tym razem plener w Nowej Hucie?
http://www.nck.krakow.pl/onas/konkurs_foto.htm
Mam nadzieję że wkońcu do Was dołączę ;)
Pozdrawiam, Filip
Jakies konkretne propozycje?
;-) nie znam tego miasta, ja tu tylko studiuję ;) liczę na Waszą kreatywność
Moje propozycje:
1. Aleja róż
2. Park Ratuszowy
3. Zalew za os. Szkolnym
4. Dworek Matejki
5. Opactwo Cystersów
Można by spróbować zorganizować zwiedzanie fotograficzne elektrociepłowni. Jeśli by byli chętni to mogę próbować. Mam tam znajomą.
Canis .. wiesz, ze chetnie:D Ja tam sie pisze jak zwykle..
Ja też chętnie pójdę.
Nic nie obiecuję, na razie luźna propozycja, nawet nie wiem czy to jest możliwe.
Tylko nie czekajmy zbyt długo, bo zapomnimy jak wyglądamy , albo o gorsza przejdzie nam zbiorowa ochota ;)
Proponuję, żeby zaraz po publikacji ostatnich wypocin z tego, ustalić termin następnego... :D
Zakochałem się w setce makro, więc już się nie mogę doczekać kolejnej okazji do pomacania :)
No to i ja...
1.
2.
3.
4.
5.
6.
A i jeśli mogę prosić w kwestii terminu to wymyślcie coś tak, żebym i ja z odległej prowincji mógł się załapać. Wiecie, rozumiecie - spodobało mi się. :)
Pamietam ze pewnego czasu pojawil sie pomysl pleneru w okolicach stacji w Biezanowie i forenia ruinek, kolejek itd.. tylko cos temat ucichl i zdechl ...
Skoro po wrzuceniu ostatnich zdjęć będzie następny spot to muszę sie pośpieszyć.:) Postaram się wrzucić coś jeszcze dziś.
Pomysł z NH jest bardzo dobry. Wczesnym rankiem mozna jeszcze wyladować na łąkach nowohuckich. Co można dopisać do listy Canisa. Wszystko całkiem blisko siebie.
to już chyba ostatnie, czas na plener następny
Nowa Huta- bardzo ciekawie może być!
myślałem też o Kazimierzu (dzielnicy).
Heheh mam tez kolezanke z Krakowa, ktora jest uzytkownikiem tego forum ale wstydzi sie pisac. Na plenery , jesli tylko bedzie mogla czasowo jest bardzo chetna. No i ma Tamrona 90 2.8 macro i obiecala tez, ze da pomacac (obiektyw oczywiscie) :D
no to jak będzie z tym kolejnym plenerkiem???
Hmm, chętnie się przyłączę, ;) bo też mnie ciągnie coraz bardziej do macro.
No ja tez sie pewnie z moja setka pojawie jak bedzie jakis ludzki termin ;) Myst, Ty miales ostatnio fisha i 10-20? Bo jakos ich nie mialem okazji dluzej macac nigdy ;)
no to jeden tamron Agnieszki i moja 100 2.8 juz jest.. jakby ktos chcial wyprobowac pierscienie posrednie Kenko z przeniesieniem automatyki to dajcie znac to wrzuce do torby
Bardzo proszę, chętnie podłączę je do 85.
Co do pierścieni to też z chęcią je podepnę na moment.
A termin proponuję w któryś weekend z soboty na niedzielę.
no to zapowiada się mocne obściskiwanie sprzętu:mrgreen: pozostaje jeszcze pytanie w którym miejscu i kiedy to nastąpi:?:
Witam wszystkich!
Niedawno rozpocząłem przygodę z fotografią, a że czuję ciągły głód fotografowania, bardzo chętnie wybrałbym się z Wami na jakiś nocno-poranny plenerek :)
A jeszcze gdyby to był przyszły weekend... :)
A jeszcze jak będzie możliwość pomacania 100 2,8 macro, które chciałbym w najbliższym czasie nabyć to już wogóle miodzio :)
No i wogóle miło byłoby Was poznać :)
Niedawno wybrałem się samotnie na taki spacerek poranny, ale jeszcze nie miałem UWA, teraz chciałbym go jakoś spożytkować :)
Poniżej kilka fotek z tego wypadu, mam nadzieję, że nie zaśmiecę wątku.
Cieszę się stary, że Ci się niektóre nasze kadry, aż tak spodobały, że aż zapragnąłeś się nimi zainspirować... ;)
Zapraszamy na plenerki!
Masz rację. Niektóre :D
Ale fakt, inspiracji póki co mi jeszcze brakuje, więc większość moich kadrów jest typowa i "oklepana" bądź podpatrzona. Mam nadzieję, że z czasem to się zmieni.
Jeśli termin z soboty na niedziele dla wiekszosci jest najodpowiedniejszy to proponuje "zaklepać" już noc z 22 na 23 listopada. No chyba, ze wykażemy się szaleństwem i spotkamy się za kilka godzin? :)
pozdrawiam, Filip
jak szalec to szalec ;) ja i tak pewnie o 4 wstane i pojde robic fotki :D kurde.. szkoda ze nie moglem znowu byc na plenerze ostatnim
Wczesnoporanny brzask czerwonego nieba, poprzedzający wschód słońca sprawił, że pierwsze co przyszło mi do głowy po przebudzeniu to stwierdzenie - szkoda że do pracy a nie w plener.
Temat z lekka przycichł, a szkoda, bo ostatnio poza ciekawą pogodą to i klimat spotkania był bardzo przyjemny.
Canonowcy jak tam plany na najbliższy weekend? mocno ponapinane? Może udało by się sklecić jakąś grupkę zainteresowanych?
Pozdrawiam
panuna
Ten weekend mam zajęty - zajęcia od rana do wieczora. Mnie by pasował następny.
Ja podobnie jak canis, ten week mi odpada i predzej nastepny.
Ja też raczej następny weekend. Biorąc pod uwagę prognozy pogody, możemy trafić na pierwszy śnieg :)
Niema sprawy w moim przypadku też może być przyszły tydzień.
W ten sposób mamy czterech potencjalnie chętnych:
canis_lupus
MrDeadhead
Robert Dy
panuna
Liczę, że ktoś z pozostałego grona Canonowców się jeszcze dopisze.
Od razu zadam zapytanie w temacie, który już próbował się wykluć po ostatnim spotkaniu, ale przygasł, tzn. ew. preferencje lub już sprecyzowane pomysły (kilka ich było).
Ze swojej strony dodam, że jest mi wszystko jedno czy wyląduję na plantach, będę biegał po błoniach, wałami wzdłuż Wisły, czy fotografował kościoły (ich też nie brakuje). Planuję tak jak ostatnio mile spędzić czas dobrze się bawiąc pstrykaniem, stąd marudzenie z mojej strony na pomysły innych nie wchodzi w grę.
BTW-Yoshitaka jak wypadł wyjazd w okolice Limanowej po ostatnim plenerze?
Ja też się piszę.
Wprawdzie myślałem, że wybierzecie się gdzieś w ten weekend, ale może i w przyszły uda mi się wpaść do Krakowa.
BTW. służę transportem jakby co :)
PS.
Jeśli sie nie mylę to to będzie noc andrzejkowa, wstaniecie? :D