A sa jakies usprawnienia poza dodaniem nowych obiektywow do listy i zamiana jezyka:?: Przyzwyczailem sie juz do ang. wersji i niebardzo mam ochote ja zmieniac:p
Wersja do druku
A sa jakies usprawnienia poza dodaniem nowych obiektywow do listy i zamiana jezyka:?: Przyzwyczailem sie juz do ang. wersji i niebardzo mam ochote ja zmieniac:p
poprawili chiński i jakieś jeszcze mało istotne błędy. Lista zmian jest na stronie canona. Generalnie warto zmienić, choćby dla celów "markłetingoych"
- POLSKIE MENU. ;)
To nie ma sie co trudzic, pewnie jeszcze poprawili swoj 'punkt glowny' programu czyli direct-print:p Jak wrzuca do softu cos naprawde waznego/przydatnego to sobie zrobie update'a:mrgreen:
a mnie jakby po zainstalowaniu tego update IS zaczal troche swirowac w 24-105, i to nie wiem czy dobrze, czy tez zle, bowiem odnosze wrazenie ze obiektyw stabilizuje obraz nawet przy wylaczonej stabilizacji, tylko ze o 2stops zamiast o 3 :/ Chyba ze rece przestaly mi sie trzesc i daja teraz +2 do focenia :P Jest bowiem tak ze teraz 1/20 + 105mm jest ostrzejsze niz keidys
@jarooo
no bylbym wdzieczny, bo to moze oznaczac ze cos z is mi sie zrabalo w 24-105
zrobiłem kilka fotek testowych i pierwszy raz przepaliłem biały kwiatuszek na tle ciemnej trawy... a na zdjęciu pod słonce widać piękna zieloną jak mięso w tesco trawę...zdjęcia robiłem tak jak zwykle czyli nie mogę się mylić...
p.s. histogram wygląda jak w kompakcie mojej kuzynki...
p.s.2 foce grzybkami na M42 jeżeli to coś zmienia...
mi też...ale na obiektywie i przysłonie na której zawsze mi nie doświetlał nagle zrobiły sie ładnie naświetlone zdjęcia...ponad 30 zdjęć, wiec to nie przypadek :mrgreen:
Zainstalowałem aktualizację 1.1.1 na AV dało się i wszystko gra...
Zastanawiam sie czy tez zainstalowac ale potzrebuje do tego czytnik kart prawda?
Nie nie potrzebujesz możesz to zrobić przez kabel USB od aparatu
Czyli co zainstalowac to nie wyciagajac karty z aparatu?
pomóżcie bo jestem z technicznych rzeczy noga
Ja zrobiłem tak:
- zdjąłem obiektyw i założyłem zaślepkę
- format karty w aparacie
- kabel USB aparat podłączony do komputera
- włączyć aparat
- pojawia się okno programu EOS Utylity
- wybrać ikonę drugą od dołu Setting
w między czasie uruchomić plik z nowym softem i stworzyć plik .fir tworzy się automatycznie sam po uruchomieniu pliku ściągniętego z sieci
- po kliknięciu Setting pojawia się okno takie jak w aparacie klikamy ikonę menu wygląda jak mały aparat i szukamy zakładki z firmware klikamy aktualizacja, pojawia się okno Windows, w którym szukamy naszego .fir w komputerze klikamy otwórz (aktualizuj) wtedy program przerzuca nas do aparatu i już z poziomu aparatu wybieramy OK i set zatwierdzamy aktualizację aparat musi być cały czas włączony nie wolno go dotykać. Ja to robiłem na AV
Pozdrawiam.
Dzieki spróbuje to dzisiaj zrobić
to proste jak metr sznurka, nie wiem czemu macie tyle problemow z tym.....
10 minut i po sprawie
A ja mam problem z zainstalowaniem aktualizacji 1.1.1. Wyświetla mi się na żółtym tla białymi literami następujący komunikat: "Upadate file error. Please turn off the power switch and reload the battery and try again". W tej chwili mam Firmware ver. 1.0.4. POMOCY!!!!!!!
Naładuj akumulator na full:)
Akumulator naładowany, obiektyw zdjęty, aktualizacja pobrana ze strony producenta i dalej to samo
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Akumulator naładowany, obiektyw odpięty,aktualizacja pobrana ze strony producenta i nic
mnie też wyskoczyło coś takiego, bo źle skopiowałem plik ( już nie pamiętam, czy do katalogu utworzonego przez aparat, czy bezpośrednio na kartę ) potem już nie było problemu.
witam ja zrobilem bez sciagania obiektywu i z dobra polowa baterii i poszlo jak po masle bez zadnych problemow przez usb oczywiscie
A ja mam problem z zainstalowaniem aktualizacji 1.1.1. na Canom 400d Wyświetla mi się na żółtym tle białymi literami następujący komunikat: "Upadate file error. Please turn off the power switch and reload the battery and try again". W tej chwili mam Firmware ver. 1.0.4. Bateria naładowana. obiektyw zdjęty, aktualizacja pobrana ze strony producenta POMOCY!!!!!!!
A jak wgrałeś soft na kartę?? Ja wsadziłem w czytnik, format pod Windows-em, dalej na karte wrzuciłem soft, do aparatu (obiektywm miałem podpięty) aktualizacja i poszło. Wył/wł. aparat i chodzi. Pozdrawiam
poszło cacy ale zostaje na angielskim jezyku :)
Wtam dzisiaj zainstalowałem softa 1.1.1 i poszło bez problemu.
Jak to zrobić? Dokładna instrukcja w pdf od Canona
http://www.fotoczarnkow.netbase.pl/c...firmwarePL.pdf
Przeczytać dokładnie do końca przed aktualizacją jak ktoś ma problemy.
Jeszcze ważna informacja jak ktoś ma "Upadate file error. Please turn off the power switch and reload the battery and try again"
Porównać wielkość pliku z http://web.canon.jp/imaging/eosdigit...irmware-e.html
a ja nie zainstaluje tego ustrojstwa
jestem na to chyba za tępa
może mi ktos to zrobi ???
http://www.canon.pl/files/produkty/Aparaty/EOS400D.pdf szczegółowa instrukcja po polsku, krok po kroku. Naprawdę bardzo proste :-).
tak tylko ze ja nie posiadam czytnika i nie mam narazie w planie jego zakupu
ale kabelek do podlaczenia do komputera przez USB na pewno masz
tak posiadam kabelek
narazie zgrywam foty prosto z aparau a czytnik pojawi sie u mnie dopiero na swieta wiec narazie musze sie meczyc w ten sposób
próbowalam zakutalizowac to oprogramowanie przez kabel ale nic z tego.
aha zaznacze ze nie mam na kompie zainstalowanych programow dołaczonych do canona może to w czymś jest potrzebne
To może jest okazja odwiedzić jakiegoś kolegę z czytnikiem:wink:
no niestety nie znam nikogo kto miałby czytnik
trudno poczekam do świat
W końcu nawet mi sie udało , radośc wielka mimo że z Polskim językiem jakoś inaczej
popołudniu zobacze jak robi foty a ustawienia zostały takie jak przed
Ale mi jakoś inaczej to wyszło bo instalowałam w aparacie bez okienka na kopie przez kabel
Dzieki
a moze zainstaluj te programy od canona? :)) to eos utility bardzo ulatwia update'owanie :)
A propo eos utility, mój do pewnego momentu działał ok, aż mu odbiło i twierdzi, że nie rozpoznaje urządzenia. Przeinstalowałam i dalej to samo. Wie ktoś dlaczego??
Witam wszystkich.
Info dla tych którzy pytali o zmiany firmware 1.1.1 poza oczywiście językiem:
Rozpoznawanie przez aparat trzech nowych, wprowadzonych do sprzedaży w sierpniu obiektywów
Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS,
Canon EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS
oraz Canon EF 14 mm f/2.8L II USM,
dzięki czemu w wykonanych nimi zdjęciach pojawi się pełna nazwa tych "szkieł" w polach metadanych EXIF.
info z www.fotografuj.pl
Dzieki Tomzozo
jesteś wielki
zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś
i wszystko poszło OK
A ja mam takie pytanko.
Czy ktos dysponuje namiarem na instrukcje obsługi w języku polskim?
Kupiłem nowy aparat i tam nie było instrukcji w PL.
Podziękował :grin:
Obyło się bez All
Sa moze juz jakies zmiany w sofcie??Jest jakas nowsza wersja od tej ostatniej spolszczonej?