wczesniej EOS33, teraz 300D
Wersja do druku
wczesniej EOS33, teraz 300D
A ja mam 350D
Probably the best Canon in the world... :)
Nie będę oryginalny: 350D
O 1Ds MkII nie slyszales? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
Cześć.Mam 2 analogi:50E oraz 300. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
500N, 20D+BG-E2, 70-200/f4 L, 18-55
A ja mam jak w podpisie.:)
Silnie wspolczuje. Zdjecia bez obiektywu nieostre pewnie wychodza ;-)Cytat:
Zamieszczone przez -=Festyk=-
Body + dekielek + szpilka = fotografia otworkowa wiecznie zywa :)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
www.pinhole.cz stamtad sciagniesz program jak obliczy srednice dziurki i jakich uzywac czasow przy danej ogniskowej jaka bedziesz mial :)
Bardzo dziękuję za info,ale ja już wolę sobie pozbierać kasę.W końcu grosz do grosza,a będzie kokosza;) Pinhole to z tego co się orientuje precyzyjna robota...a mi precyzji brak. Pszczola:Zdjęcia rzeczywiście jakieś nieostre,ale jakoś nie wpadłem na to,że to może być przez brak obiektywu:)
wlasnie dzieki pinhole mozna zredukowac wszystkie nieostrosci, fotografia otworkowa charakteryzuje sie tym ze nie ma zadnych bledow ani przeklaman (jesli dobrze wykonasz oczywiscie membrane/quasi obiektyw/po prostu dziurke - wystarczy wieczko po jogobelli i rozgrzana igla tak jak birez pisal) zero aberracji, dystorsji, przeklamań, problemow z FF/BF :) ale to temat na cos zupelnie innego, na allegro ktos "profesjonalnie" przewiercal dekle od aparatu na potrzeby fotografii otworkowej...
A jak sie dekla na bialo pomaluje, to ma sie otworkowa L'ke ;)Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Niemniej jednak na cyfrowce troche balbym sie w takie cos bawic - dziurka mala bo mala, ale jednak zawsze jest to wystawienie matrycy 'pod pradem' (a nuz sie elektryzuje) na "swierze powietrze" (czyli tona kurzu, pylow, siarki, substancji smolistych i innego badziewia).
btw, cos sie offtop chyba zrobil :)
No to musisz sobie zorganizowac specjalna cyfrowa dziure :mrgreen:
http://www.dennisonbertram.com/hackm...nhole-lens.htm
Cytat:
Zamieszczone przez birez
Birez, ale kolega nie ma 300d on ma 300, a ja nieskromnie powiem od tygodnia ponownie zostalem analogowcem :) nie kazdy ma dslra :) a eLka bedzie jak jeszcze pociagniesz rowek dekla czerwonym paskiem :) inaczej bedzie to kiczowata exakta udajaca 1200mm Canona :)
No musial sie przyczepic ! Sio !Cytat:
Kolega moze dslr'a nie ma ale w kazdej chwili miec moze (sprawdzic czy nie ksiadz) i na wtedy bedzie jak znalazl ;)
Wlasnie podsunales mi szatanski pomysl :twisted: stay tuned for results :)Cytat:
No kolega (czyli ja:)) raczej dslr'a mieć nie będzie ze względów finansowych.A nad tym pinholem mógłbym pomyśleć,ale wykonane w ten sposób zdjęcia raczej rewelacyjne nie będą.Chociaż z drugiej strony to wkońcu mi się Canonik kurzyć nie będzie:)Pożyjemy,zobaczymy;P
nie beda rewelacyjne ? no cos Ty, poczytaj troche o fotografii otworkowej i camera obscura - najdokladniejsze odwzorowanie rzeczywistosci (poza odwroceniem stronami) :) hehe no dobra birez niech bedzie ze sie Ciebie uczepilem :mrgreen:
W Bydgoszczy jest jakas firma (sporo ogloszen w miescie wisi), ktora zjmuje sie przycinaniem roznych rzeczy laserem. Pewnie i dziurke w dekielku czy innym materiale moga za grosze przestrzelic ;-)Cytat:
Zamieszczone przez -=Festyk=-
A no rzeczywiście jest.Nawet nie daleko mnie jeśli się dobrze orientuję.Może się tam przejdę.
Witam i pozdrawiam amatorów obiektywu posiadam i pstrykam D10.
Witam, od poczatwku przygody z fotografią pstrykam eos 300, potem Yashica Super FX 2000, potem Canon AT-1, no i od niedawna eos 3. Przyznacie, że zastanawiający komplet;-)
A co to za cudo te D10 ? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez micele
Witam,
Pół roku temu zamieniłem EOS 500 na używany 10D. Póki co - rewelacja.
Pozdrawiam
EOS 300 + kit 28-80 i ciągle zbieram na 350D :)
od miesiąca 350 D. Ciągle się go ucze. na początku dobijało mnie ostrzenie, ale teraz jakoś sobie z tym radze.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy 350!
no tak, czuję się jak stodoła wśród wieżowców :D
albo jak Syrenka Bosto wśród Rollce Roysów.
Albo jak posiadacz A75 wśród dSLR :]
kazdy od czegos zaczyna :)
no tak :-) myślę, że ja zacząłem nie najgorzej.
Narazie A75 jednak na celowniku 350D i myslę ze w niedalekiej przyszłości update`uje swoj post w tym wątku :]
Pociesze cie - ja zaczynalem od Canona A100 (1.3 mpix, brak zooma optycznego) 8)Cytat:
Zamieszczone przez miner49er
Kurczę, a ja od Ami 66 ;)
Nie musisz mnie pocieszać :-) Ja jestem zadowolony przecież.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Tylko tak naprawdę mam poważny dylemat czy aby nie zdradzić Canona na rzecz D70, który moge miec z dwoma obiektywami za cene EOS350 body.
za te sama cene masz rebel digital + kit + slawny Tam'ie 28-75 + grip + 512 mb r u siur that nikon will be a better offer ? :)Cytat:
Zamieszczone przez miner49er
a ja mam jeszcze w szufladzie aparat za 5zł ktory robi 2 zdjecia na 1 miejscu na kliszy ! i obiektyw wystaje cale 2mm z zolta obwodka na ktorej jest sloneczko, chmurka, lampka itd... wielkosci 3 rolek.. i powiem Wam ze robi ciagle fajne foty hehe
a do tego ekonomiczny bo 72 zdjecia na rolke!
jednym slowem.. nowy standard dla PROFI! zolty pasek rulez!
No ja jak w opisie. Niedawno doszedł statyw Sony i plecak.
Jak w podpisie - 10D. Jeszcze całkiem niedawno miałem również EOS 1N i teraz wciąż tęsknię za pełną klatką. Oj przyjdzie sie przesiąść na 5D :D
20D i tak zostanie przynajmniej przez jakiś czas. Jak długi to będzie "czas" to "czas" pokaże :D
fz20 ,starego p72 sony i to co w opisie :D
Eos 33, Zenit masta, Zorki 4 masta
20D i EOS 30.
EOS 33v
1DMKII, Xpan......
stopka + Praktica MTL5B i ciągle dzisałający FED2
300D+kit, Canon EF 28-90 1:4-5,6 UMS. Ale będzie lepiej (mam nadzieję).
S1 IS. małe a jednak cieszy :)
tak jak w stopce + małe co nieco w najbliższych miesiącach
:grin: czyli jakieś obiektywy :razz:
to co w podpisie: EOS 3000, a niedługo może 350D :)
SMIENA 8 M + jakaś cyfra z wymiennymi szkłami i zakładaną lampą
Canon 5D ze szkłami :) Od kilku dni zaledwie cieszę się nowym sprzętem. Wcześniej był 20D
EOS 350D , EOS 500 , NIkoś F90 i kilka lamp , miałem wcześniej Yasica 320AF , Zenita XP , Smienę 8 , Smienę 2 - ten miał optykę żyleta