to raczej byl dziadek ;p widocznie jest wszedobylski ze nos wszedzie wpycha ;)
Wersja do druku
to raczej byl dziadek ;p widocznie jest wszedobylski ze nos wszedzie wpycha ;)
to mu go juz przycialem i troszke rozjasnilem
i sie chyba nauczylem wklejac zdjecia w post ;p
Nowy Teletubiś: PITA
Załącznik 3437
gdzie najlepiej wybrać sie na jesienną sesje z dziećmi?
koniecznie ma być to sesja w plenerze:)
jakiś park?
co mi doradzicie?
akurat ja mam tylko zdjecia robić:)
rodzice będą sie opiekować
Arjast - świetna seria :)
Witam, może ja też pokaże jedno swoje
Dorzucę coś od siebie w tym temacie :-)
No a to moja 2 mieś Amcia (czytaj Amelia)
Do namiotu nie, nie zmiesci się ;). Może kolejne:
No to jeszcze zarzucę jakimiś dziecięcymi obrazkami
1. Stosunek wagi zawodników na focie to 1:10 (hint: waga dziecka 11 kg ;-) )
2. A tu mamy dziecko na rowerze ;-)
A ja właśnie odkryłem, że ściana w kuchni jest fajnym tłem ;-)
chyba będę musiał też się pochwalić :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://picasaweb.google.com/tomipow/Kacper_DostPny02 że też nie pomyślałem, tutaj próbka
Rozkoszne dzieciaczki. Moje niestety już wydoroślały. Okres ich dzieciństwa przypadał na fotografię analogową, czarno-białą.
Jedyne laboratorium w kraju, mieściło się w Bydgoszczy i "robiło" na papierach kolorowych produkcji krajowej. W zasadzie tylko dostępne filmy "nieboszczki" NRD... Orwo. Jakość zdjęć...szkoda gadać:). Można było w warunkach łazienkowych /wyższa szkoła jazdy/ robić samodzielnie. Proces wywołania jednego zdjęcia /cztery kąpiele/ trwał około 42 minuty. Jakość...pominę milczeniem:)
Starsi forumowicze z pewnością to pamiętają.
Po tym rysie historycznym, motto
dla posiadaczy tych uroczych bąbelków...
"dzień bez fotografowania, swoich pociech, to dzień stracony". A więc do dzieła Panie i Panowie :)
Misiek na ramieniu wypas ;)
Ja je zamrażam ciekłym azotem... ;-)
I znowu Zuza:
to też się pochwalę (naszym 10-miesięcznym Wojtkiem):
nie czytałem całego wątku, więc wybacz jeśli już było. W poniższym linku masz kilka porad, nie wiem czy są adekwatne do stawianych wymagań bo fotografia dziecięca jest mi obca :P
http://www.diyphotography.net/the_co...tography_part1
http://www.diyphotography.net/the_co...tography_part2
Pozdr,
Robert
Się coś pomerdało. Jeszcze raz:
Hej, dawno mnie nie było i jakże miło mi zobaczyć, że mój temat tak się tu rozrósł i znalazł tylu zainteresowanych!!! Jednak jako, że ja rozpoczęłam ten wątek to pozwolę sobie (a co! :twisted: ) wprowadzić małą zasadę - super ogląda się Wasze lub pożyczone pociechy, ale abyśmy mogli coś poza samym wrażeniem artystycznym z nich wynieść to proszę abyście umieszczali krótki opis "złapania" oraz sprzęt który w tym akurat przypadku został użyty (jaki obiektyw, lampa wbudowana czy zewnętrzna, z użyciem statywu czy z ręki) ja wkrótce wrzucę też kilka moich zdjęć, ale najpierw uzyskam na to zgodę rodziców małych modeli :wink:
robgr85 - wielkie dzięki za linki, rozumiem, że nasłał Cię na mnie mój nauczyciel angielskiego żebym wreszcie zaczęła więcej czytać w tym języku :lol:
Ej no nie wiedziałam, że to tak strasznie zabrzmialo, chciałam dobrze, a wyszło jak zawsze... :-( - współczuje Ci a zawsze myslałam że to fajnie być moderatorem;-)
A poważnie to chętnie zobaczyłabym jak sobie radzi 85 1.8 może kiedyś umówimy jakieś małe wspólne focenie?
Aaaaaaaaaaaa i chętnie podepnę też na chwilę 70-200 i 100-400 ;-)
Dziś pierwsze urodziny :-D
to mała seria ode mnie po dłuższej przerwie
nowa kopara !
Raduś 5 miesięcy
jezor lata jak łopata
Tak jak obiecalam poniżej moje ostatnie zdjęcia i krótki opis wykonania.
Załącznik 3690
obiektyw EF-S 17-85 IS + lampa zewnętrzna - Filip zajęty jedzeniem ;-)
Załącznik 3691
ten sam obiektyw i lampa - Majka zajęta myśleniem jak dołączyć się do zabawy z innymi dziećmi ;-)
Ten gość ma już co prawda 15 lat, ale co mi tam, może nie zauważy;)
A tutaj są za to nowsze:
To moja chrześnica...
1.
http://img123.imageshack.us/img123/993/0022lz9.jpg
2.
http://img123.imageshack.us/img123/1761/0023be3.jpg
A to mała koleżanki, nieźle dała mi w kość podczas sesji. Najlepszym sposobem na takie przedszkolaki jest kot w pobliżu :-D
Małe cosik ode mnie. Obiektyw to Carl Zeiss Pancolar 50 mm a przeslona to 1,8 lub 2,8, nie pamietam. Nawet bardzo ruchliwemu dziecku można strzelic cos w miare ostrego obiektywem manualnym ;)
1.
2.
3. A tutaj musialem wyczekac moment :)
Nikola, oba na 135/2; f2,2,
To i ja pochwalę się swoimi pociechami :)
Ola
Piotruś
Emilka
Siemanko :)
To mówi ja - Oskar :)
xdream napisał byś jaka puszka + obiektyw no i jakie ustawienia, widzę że za oknem ciemno na kilku zdjęciach więc pewnie doświetlałeś lampą? Mógłbyś napisać jak (od czego odbijałeś i jaka była kompensacja lampy na - )?
Biperek Ciebie też chcę prosić o to samo.
Mój synek Kubuś.
Canon 20D + Tamron 28-75mm f2.8 @2.8 1/125s ISO-400
zdjęcie z jęzorem wymiata :shock: gratulacje:!:
Kabu, zapytaleś o światło to napiszę słów kilka.
Po prawej parasolka z lampą położona na ziemi, z tylu po prawej kontra z góry bez parasola, po lewej statyw z dużą blendą białą, główna lampa wyzwalająca w sufit. Innymi słowy studio w mieszkaniu. Obiektyw wszedzie 50 1.4, przesłona 8-11, czas 1/200.
Zdjęcie z harmonią tylko be z cudów. Lampa +3 strzal w prawą scianę ISO 800,ogniskowa 150 +crop, przeslona gdzies 3.4
ok języczkiem :-)
zapodam jeszcze fotę w innym klimacie
No ja w porównaniu z xdream to warunki minimalistyczne :)
Wszystkie fotki 400D + canon EF 85 f/1,8 + światło dzienne + SIGMA EF 500 SUPER DG.
Ola - iso 200, 1/200, f/2,2 - okno centralnie z tyłu, flesz sufit ściana po lewej około 45 stopni (chyba :)) może nieco wyżej.
Piotruś - iso 200, 1/200, f/2,2 - okno centralnie z tyłu, flesz sufit pionowo
Emilka - iso 200, 1/200, f/1,8 - okno z lewej lekko z tyłu, flesz sufit ściana po prawej pionowo
A tak moja Oleśka wyobraża sobie prawdziwe pozowanie :)