jest kilka ładnych kadrów - zbieranie ryżu, samochód, ale bardzo nie podoba mi się sposób obróbki zdjęć - wygladaja niesamowicie sztucznie, a szkoda bo miłe kadry
Wersja do druku
jest kilka ładnych kadrów - zbieranie ryżu, samochód, ale bardzo nie podoba mi się sposób obróbki zdjęć - wygladaja niesamowicie sztucznie, a szkoda bo miłe kadry
oj niewiem 50 1,4 tak nie robi chyba ze przymknieta ? 50 1,8 predzej ale Cichego nie podejzewam o posiadanie 50 1,8 ?
cichy nie gniewaj się ale obróbka mz tragedia.Kadry spox, ale w niektórych zwłaszcza w kosciele młodzi i rodzice wyglądaja jak z muzeum figur woskowych (na jednym młoda wygląda z wybałuszonymi oczami jak pinokio), sorki ale jestem na nie... nochyba,że to wina mojego monitora..?? jesli tak to przepraszam
To mój też chyba coś zepsuty...
Coś obróbka poszła nie w tę stronę co trzeba.. a konkretnie kolory takie jakieś zimne
Pozdr
Artur
Ja wręcz przeciwnie, uważam, że obróbka ciekawa, ten kontraścik i wyostrzenie nadaje tym zdjęciom charakter, nie są mdłe, nie są nudne, są ciekawe. Troszkę staroświeckie przypominają kontrastowy film sprzed lat. Artyzm ujęć i obróbki. Brawo Cichy!
Podoba mi się sposób kadrowania, lubię takie fotki. Do obróbki też bym się nie czepiał. Niezłe fotki
50 1.4 przymknieta do 1.8 ,
kolory - cóż, taki mam sposób obróbki, wygląda to trochę komiksowo, ale mnie się podoba :)
Na stronie mam kolorowe obrabiane dokładnie w tę samą stronę, wiec chyba się podobało :)
twoje wczesniejsze bardzo mi sie podobały...
Cichy tak przygladam sie i przygladam i cos wydaje mi sie, ze wszystko robiles na stalkach? Prawda to? Zooma niet?
Cichy korzystales przy wywolywaniu RAWa z programu "faithful"? tak sie pytam z ciekawosci... wracajac do zdjec to fajne kadry i uchwycone momenty :-) watek czytalem od tylu wiec sie spodziewalem jakiegos cyrku z kolorkami ale nic z tych rzeczy :-)
Bardzo nice, nie mam podobają mi się zarówno kadry jak i sposób obróbki.
Pzdr.
Co do 50/1.4 i bokeh - czasem tak sie zdarza, jak czestotliwosc wzorow w tle wpada w "rezonans" z krazkami rozproszenia przy danej przyslonie i odleglosci przedmiotowej.
A kolory mi akurat sie podaja.
No więc widzicie, co głos to inaczej...
Może w całości odbiór będzie inny, zapraszam do obejrzenia prezentacji:
http://www.kubacichocki.pl/min.exe
ja nie mam nic do kolorków ale do sposobu obróbki i nie znam sie az tak, ale chyba jak sie da duży promien przy USM to efekt podobny...??
Cichy cos ten link nie idzie...
Link poprawiony..
A jak ja na Macu mam obejrzeć to exe?
Fajny reportaz i prezentacja. Gratulacje! Jakim programem robiony pokaz?
Kadry swietne. Kolorystyka jak dla mnie "zbyt czerwona" ale to juz kazdemu sie inaczej podoba. Prezentacja naprawde fajna - robi wrażenie.
A mnie sie podoba wlasnie obrobka. Tak jak ktos wczesniej pisal wygladaja jak stare kontrastowe filmy ;)
A co to jest Macu ?
To na macu nie musi działać :) Poza tym prezentację nagrywa się jako DVD, żeby wszystkie "wujki" nie miały problemu z oglądnięciem. Zresztą kwestia sprzętowa jest zawsze problematyczna, najlepiej to dawać zdjęcia na papierze :)
Zmartwienie czy prezentacja bedzie dzialac na Macu jest tego samego rodzaju, co zmartwienie czy bedzie dzialac na systemach Solaris. Kogo to obchodzi? :)
No chciałem sobie obejrzeć, ale exe... Nawet na Intelu nie pójdzie:( Można przerobić np. na *.mov? Wtedy odtwarza i Pecet i Mac:D
Nie interesuje mnie odsetek potencjalnych klientów, który używa Maca, Spectrumy czy inne wynalazki. Miałeś kiedyś Vitez do czynienia z marketingiem ? Wiesz co to jest pozycjonowanie i określanie targetu ? Wybrałem sobie grupę klientów do której chcę trafić, a reszta mnie zupełnie nie interesuje.
Bardzo ładne...na linuxie+wine hula :)
no..no... Cichy zwracam honor prezentacja, kadry i kolorystyka mz superrr.
mam 2 pytanka : 1. jakim szkiełkiem (szkiełkami ) robiłeś kosciół;
2. nie moge sobie poradzic- jak dobłyskam lampą- z zielono- żółtym tłem przy prwaidłowym pierwszym planie (różnica temperatur flascha i żarówek ), a widziałem że używałeś lampy na imprezie i u ciebie tego problemu nie ma...??
wow!! jestem pod wrażeniem!! szczególnie kościół i plener ********e. I ta prezentacja całkiem całkiem ;)
Jak mnie moja kobita zmusi do ślubu to Cie zamawiam! Wesele sie zrobi pod Twój wolny termin ;) Tylko ze musialbys dojechać w Beskid Sądecki... nie wiem czy bym sie wypłacił...
Spokojnie... jak tylko pryszczaci linuksiarze sportują Wine na nowe Maki, będzie hulało aż miło :mrgreen:
ale na maca jest chyba jakiś virtual pc...
o tu jest info :)
na linuxie korzystam z czegoś podobnego tylko z musu ponieważ program pixel nie jest jeszcze ukończony...
Ta sonda: http://canon-board.info/showthread.php?t=22987
pokazuje, że jednak z Makiem nie jest tak źle... jakieś 20% windowzy... no ale jeśli ktoś chce olać 20% rynku to jego business... :-)
PS. Nie myślałeś kiedyś Cichy, że swoją prezentacja pochwalisz się w UK czy USA choćby na takim dpreview, a wtedy... Mac to nie 20 a może nawet 40%... cheers ;-)
No tak jak mam oceniać wyniki tej ankiety? Widzę, czytam i liczę - 20%. Po prostu wkurza mnie, że nie mogę sobie obejrzeć tej prezentacji ;-)
Z drugiej strony, po co taki Adobe robiłby wersje całego softu, a mają już tego całe mnóstwo, na Maca? Dlatego, że co trzeci ich odbiorca to Makowiec. Ja używam tylko Maca i mam wszystko na Maca,... oprócz prezentacji Cichego... lol
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
BTW zjadacze rogalików francuskich też biorą śluby, nie tylko zjadacze chleba ;-)
Oj, zdziwilibyśmy się jak często lajfstajlowe japiszony w wawce lub poznaniu jeżdżące mini morrisami i oglądjące ntv na 38" lcd bravia oglądają sobie websajty ślubnych fotografów na lśniaco jasno szarych lapto maczkach... ;-) brzmi jak niezła grupa docelowa, prawda?
just my 2c
Ale jesteś uparty. Może, w takim razie niech Cichy sam się wypowie ile razy stracił (miał niezadowolonych) klientów z powodu braku możliwości obejrzenia exe'ków. Oczywiście to i tak jałowa dysputa, bo gdy mu się taki trafi to pewnie nagra mu jakiś mov, VCD czy co tam sobie zażyczy :smile:
Już napisałem, że gdy taki się trafi to mu nagrywam wersję DVD i po kłopocie, choć jeszcze się nie zdarzył :)
Kilka fotek z koncertu Aerosmith :)
Więcej na mojej stronie.
http://www.aerosmith.gangsta.pl/koncert2.htm
Fajnie pofociłeś.
Fajne. I kolorki takie jakie lubie:)