Zainspirowany przez profesjonalistów postanowiłem założyć swój blog:
tomfed.blox.pl
Serdecznie zapraszam do odwiedzania i komentowania!;)
Wersja do druku
Zainspirowany przez profesjonalistów postanowiłem założyć swój blog:
tomfed.blox.pl
Serdecznie zapraszam do odwiedzania i komentowania!;)
nieźle, nieźle.
wylądowałeś w moim prywatnym katalogu blogi.
;)
Dzięki, dzięki;)Zapraszam innych;)
Wystawa kotów w PKiN:
1.
2.
3.
Dzięki:D Miło mi:D [nie znałem wcześniej google readera;) - fajnego głównego speca od tego mają;)]
http://tomfed.blox.pl Gorąco zapraszam na relację z dzisiejszego protestu!
Jak się z tymi zdjęciami zbyt narzucam, a nie powinienem, to zwróćcie mi uwagę, a już nie będę.
http://www.tomfed.blox.pl - zapraszam...
Zbieram jedną, dwie osoby na jutrzejszy krótki wypad na Pragę. Głównie ulicę Brzeską. Pogoda deszczowa. Ktoś się pisze? Proszę pisać na PM.
Chyba nie obrazicie się, jak się troszkę pochwalę;) W wieku 16 lat chyba można się jeszcze chwalić:p
http://fotopolis.pl/index.php?gora=6&lewa=4
Wasze komentarze baaardzo miło widziane:D Pomóżcie początkującemu i dopiero raczkującemu w fotografii...
kongratulejszyn :) Jak tam Ci wyszla ta wczorajsza Pani z bramy ? :)
Na blogu jest. Adres w tytule wątku;) Nie będę jej tu wrzucał, bo i tak galerie mam zapchaną swoimi fotami, których nikt nie komentuje:p
A jak tam twoje strzały z zakonnicą?;)
Po przeglądnięciu bloga i galerii muszę stwierdzić ,że masz bracie oko do reporterki. Tak trzymaj, trenuj ciezko i bedzie git 8)
Suchy, suchy już obiektyw. Nawet miał już do wykonania jedną robótkę w szkole - dzień wiosny;) Tylko muszę się przejść na żytnią, aby mi autofokus ustawili, albo chociaż sprawdzili, bo albo AF w obiektywie mi pada, albo czujniki AF w aparacie;) Czekam na twoje fotki z "mokrego" plenerku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki Scream, dzięki muflon;) Nawet wielkie dzięki!:) Chyba w końcu udało mi się obudzić ze snu zimowego.
zdjęcia sa fajne, 98% mi się podoba bez względu na ostrość kadr itp. zakładam że te niedoskonałości o których inni piszą, ("konstruktywnie" cię krytykują) są w jakiś sposób przez ciebie założone, masz jakąś wizję artystyczną, wydaje mi się że przemyslaną.
Zależy jakie niedoskonałości;)
Zdjęcia z blogu bardzo mi się podobają. Masz świetne wyczucie klimatu. Aż strach pomyśleć co z Ciebie wyrośnie ;)
Życzę dalszych sukcesów!
Fotki z demonstracji pro życiowej lub antyaborcyjnej, przeci eutanazji, itp. 28 marca 2007 r. Oczekuję waszych komentarzy, tych krytycznych tym bardziej. Załóżmy, że zdjęcia są w gazecie, zrobione przez znanego fotografa[ale sobie wykombinowałem;)] i wam się nie podobają. I je krytykujecie. Bez pardonu. Wielkie dzięki nawet za jedno zdanie!
1.
2.
3.
4.
PS.
Pochwały także mile widziane;) Więcej zdjęć[aż jedno extra zdjęcie!:p] na blogu http://tomfed.blox.pl.
fajne fotki ...chociaz cos mi w nich brakuje
ja lubie reporterke bw i z mocnym kontrastami
Tego tego czegoś reporterskiego? Pracuje nad tym;)
spoko...tego czegos
ale foty naprawde bardzo przyzwoite
ciekawy jestem jak ja bym to zrobil...ale to moge tylko dewagowac
w koncu mieszkam w krosnie...tu sie prawie nic nie dzieje w takim rodzaju
Niby jest wszystko ok, jakościowo bardzo dobrze, ostro itp. ale kadry są troszke nieprzemyslane. Poucinane tu i owdzie niektore rzeczy. Zdecydowanie lepsze sa te dwa zdjecia na fotoblogu. obiektyw w uzyciu to 50 f1.8 ?
Tak, ale nie tylko. 50 1.8 i Kit. Na blogu 50 1.8 użyłem przy drugim zdjęciu z demonstracji antywojennej i na 2 z antyaborcyjnej tutaj na forum. Na 1 krzyż jest ucięty[mam też z nieuciętym, ale autofokus w kitcie postanowił ostrość ustawić na budynek z tyłu...].
2 kadr rzeczywiście troszkę przypadkowy. Nie wiem jak was, ale mnie razi ta dziura z prawej strony na dole - myślałem, aby ją zPSować-?
3 IMHO chyba nic nie uciąłem?
4 - 18 mm na cropie okazało się trochę za dużo;) Mogłem jakoś inaczej kadr pomyśleć, ale myślałem, że będzie weselej z wychylającą się panią.
5 na blogu - napis uciąłem... Mea culpa...
Czekam na kolejne komentarze! Chętnie podejmę z kimś polemikę - on oskarża o coś złego a ja się bronię;)
widzisz nikt nie chce polemiki
to swiadczy o tych zdjeciach...
zoom to dobre zjawisko w reporterce... te cięte tablice, krzyże i głowy nie wybaczą tej pięćdziesiątce :-P Zastanawiasz sie nad jakims zoomem? :)
Może się i zastanawiam... 17-40, 16-35 mm... Ale to daaaaaaaleko poza moim zasięgiem;) Widzę, że strasznie rażą te ucięte tablice. Od następnego razu obiecuję poprawę!;) Czyli mam nie ucinać - coś jeszcze?;)
Właśnie ostatnio[czyt. po zimie] mam wyjątkowego "farta" - albo kadr jest ok, lecz AF postanowił pójść w las, albo kadr jest niezbyt, a AF postanowił wyjść z lasu. Tak się zastanawiam, czy to poprostu mój ulubiony KIT nie postanowił przypadkiem wyzionąć ducha...
Zdjęcia jak najbardziej mi się podobają, ale tak jak napisali przedmówcy szkoda tych poucinanych elementów na zdjęciach:)
OT
@777 witam kolegę z Krosna :) Coraz więcej canonierów na forum z Krosna - a ja się martwiłem, że w Krośnie to same n***** (znaczy się na żółte) ;p
Pozdrawiam
Bonczar
Udało mi się jeszcze coś takiego znaleźć:
Tutaj chyba nawet udało mi się nie poobcinać:D
-Trochę na wesoło. Baaardzo miła Pani:)
Wiesz... nie sugeruj sie tak tymi cieciami - ciecia tez maja swoj urok :) Ciasny kadr tez jest czyms fajnym :)
Cieciami?:p Ja jestem zadowolony, bo w końcu usłyszałem co robię nie tak:D A ponieważ jestem zawzięty będę się poprawiał. Teraz nie ma litości dla mojej 350D. Będę cykał, dopóki nie powiecie, że to zdjęcie jest ok, jest fajne, spoko kadr;)
PS.
Czy serio to wygląda jakbym się bardzo przeraził tymi komentarzami?;)
Juz nie :D
Pierwsze widziałbym bardziej "z przodu" tego goscia z flaga, natomiast babcia jest bez zarzutów, no może ciut ciaśniej z prawej i bez tego gościa z tyłu po lewej bo troche odciaga uwage, ale tak to jest dobrze ;-)
Mimo, że zdjęcia nienajlepsze na onecie się spodobały:p
http://wiadomosci.onet.pl/10464,8,1,pokaz.html
gratuluje ! twoje zdecydowanie odstaja od reszty . oczywiscie na plus ! ;-)
Właśnie tak się zastanawiam skąd oni wzięli te inne foty;) Od tych innych to ciężko nie odstawać na plus;) Dzięki Scream;)
Zdjęcia, zdjęciami, a tu się okazało, że łamię prawo. Nie tyle ja osobiście, co poprzez swoje zdjęcia. Doszły mnie słuchy, że na takie zdjęcia jakie ja robię niezbędna jest pisemna zgoda fotografowanego na opublikowanie. Do tej pory żyłem w przekonaniu, że jak jest manifestacja, jest tłum, to mogę fotografować nie tylko tłum, ale także poszczególne osoby z tego tłumu.
Dowiaduję się, że jednak się myliłem. Ta sprawa była poruszana ze 150 razy na forum, jednak za żadne skarby nie mogę odnaleźć tych wątków. Tutaj prośba do moderatorów - może oni potrafią?
Pamiętam coś o tym, że nie trzeba zgody, kiedy na zdjęciu jest tłum, a tłum to miałyby być coś ok. 3 osoby. Dobrze pamiętam?
Wielkie dzięki! Teraz chyba będę nosił przy sobie kartki z umowami;) W ten sposób pewnie nigdy żadnego zdjęcia już nie umieszczę, ale będę probował żyć w zgodzie z prawem;)
"Temat konkursu dawał możliwość wykazania się tym, którzy nie mają śmiałości fotografować obcych lub niechętnie wychodzą z aparatem na ulicę. Otrzymaliśmy kilka zgłoszeń będących reportażem z przygotowań domowych lub pokazujących rodzinę. Mimo, że żaden z nich nie wygrał, to warto wspomnieć o pracach Tomasza Fedora[to ja;)] i Marcina Dondajewskiego. Oba reportaże były bardzo ciekawe. Jednak w przypadku pierwszego zabrakło nieco konsekwencji, a w przypadku drugiego wyrobienia fotograficznego. "
http://fotopolis.pl/index.php?gora=1&lewa=5
Jestem ciekaw waszych komentarzy. Pierwszy raz w życiu robiłem fotki jedzeniu i nie mam o tym zielonego pojęcia. Zdjęcia są połączone, ale jak zestawienie się wam nie podoba, to skomentujcie każde oddzielnie. Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam!
1.
2.
Pierwszy zestaw zdecydowanie lepszy.W drugim poobcinane kadry mi się nie podobają.
Wywołałem kliszę z Lubitela i wyszło coś takiego:
Jak wam się podoba?
Podoba się, podoba ;-) No i dobry materiał, ilfordzik delta, coś pięknego ;] Co do drugiego zdjęcia to widziałbym cały budynek, szkoda uciętej góry. A i ramki fajne.
Strasznie ciężko jest wykadrować w lubitelu;) Ale następnym razem bardziej się postaram. Dzięki i czekam na kolejne komentarze!;)
Obrabiales cos te fotki z Lubitela, czy one same wychodza takie kosmiczne? :)
Kurcze - kiedys sie takim bawilem, ale wychodzily z niego calkiem standardowe fotki :)
Tylko levlesy. Aż sam się zdziwiłem, źe takie kolorki wyszły.
Moźe wpłyneło na to skanowanie na zwykłym hp a potem "invert" w PSie...
Samo to nic nie wychodzi;)