niech KAZDY ma prawo 1-go glosu; co do wilczej karty to ciezko powiedziec bo niby kto mialby dokonac wyboru ?!?
Wersja do druku
niech KAZDY ma prawo 1-go glosu; co do wilczej karty to ciezko powiedziec bo niby kto mialby dokonac wyboru ?!?
tak bedzie kazdy bedzie mogl raz zaglosowac w kazdej z grup, "wilcza karta" nie wiem jak to rozumiec ;-) kazdy kto do konca eliminacji czyli do 11.06 wysle zdjecie - bierze udzial w turnieju - innego mozliwosci wejscia nie ma..
Czego tutaj nie rozumieć? :-DCytat:
Zamieszczone przez ibsen
Chodziło mi o to, że pomysł na zaplanowany dobór składu każdej grupy, (poprzez roztasowanie "lepszych fotografów" wśród "kompletnych amatorów" aby uniknąć sytuacji w której w jednej dziesiątce los zgrupuje np. 4 uznanych forumowych artystów i siłą rzeczy dojdzie do tego że 2 naprawdę dobre zdjęcia będą musiały odpaść, gdy tymczasem w innej grupie, w której los umieści samych słabiaków, wygrają 2 zdjęcia kaszaniaste...) nie jest moim zdaniem najlepszy. Że moim zdaniem, jak już konkurs, jak już równe szanse, to jednak nie powinno się ingerować w składy i z góry skazywać 8 uczestników na odpadnięcie poprzez dobranie im odpowiednich liderów... Bo to troszkę bez sensu by było. Koncepcja "dzikiego biletu" zakłada że w jednej z grup mogą się pojawić 3 świetne zdjęcia i to trzecie zdobywa np 70 głosów i jest to największa ilość głosów spośród zdjęć z 3 miejsc... I to zdjęcie przechodzi extra... (albo dwa zdjęcia, żeby było parzyście ;) )
Ibsen dobrze pisze! ;)Cytat:
Zamieszczone przez ibsen
podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.
jestem za całkowitą losowościa doboru grup. jednak stwarza to konieczność podziału przed rozpoczęciem wysyłania zdjęć.
a.
OK, zobaczymy ile bedzie grup ile bedzie awansowac i jakie beda wyniki w poszczegolnbych grupach jesi sie okaze jakas grupa wybitnie "uzdolniona" w tedy moze przejdzie dodatkowo jakies bwysoko nagrodzone zdjecie .. ale raczej bym na to nie liczyl... 2 zdjecia z grupy to bedzie raczej standard... (zreszta to beta ;-)) doszlifuje sie w trakcie trwania ;-)... nikogo nie skrzywdzimy :mrgreen:
Temat hmmm taki sobie "Czerwony" ale zobaczymy moze cos wymyslimy :smile:
Pozdro.
hmmm nie znalazlem nigdzie info na temat czy zdjecia musza byc robione specjalnie na konkurs czy moga byc "z szuflady" ??
no raczej musza byc "robione na konkurs"... jesli mialy by byc z szuflady to kolejne etapy mogly by sie zaczynac co dwa dni ;-)
no o temat z wieksza iloscia skojarzen to naprawde trudno ;-), to ze nie przychodzi ci nic do glowy teraz :twisted: to nie znaczy jeszcze nic o tym temacie ;-)... mam podpowiadc?... raczej nie ...Cytat:
Zamieszczone przez towersivy
:) raczej musza czy musza :) bo zawsze moze byc taka sytuacja ze np u kogos bedzie tydzien padal deszcze i nici z focenia :) (wiem malo prawdopodobne) :):):) ale pytalem bo nic w regulaminie na ten temat nie pisalo a kwestia dosyc wazna
Tematy beda takie ze wlasciwie jak ktos ma pomysl to nawet z domu nie musi wychodzic ;-)... nie bedzie takiego tamatu ktory by w jakikolwiek sposob ktoremokolwiek uczestnikowi uniemozliwil zrobienie zdjecia na turniej. Pozostaje kombinowac i pstrykac ;-)... drugi etap bedzie trudniejszy ;-)
Najlepsza byłaby możliwość oddania 10 głosów na dowolnie wybrane ze wszystkich zgłoszonych. Wtedy nie trzeba dzielić na grupy i nie ma żadnych problemów, po prostu wystawiamy na pokaz wszystko co zostanie zgłoszone, przyjmujemy zasadę że do następnego etapu przechodzi 20% najlepszych zdjęć i tak aż do finału. Problem taki że chyba engine forum na coś takiego nie pozwala
OKI Thx z wyjasnienie watpliwosci
(ciekawe ile bedzie czerwonych kwiatkow i biedronek w 1 etapie... :):):)
niestety niedysponujemy takim engine ktore by umozliwilo takie glosowanie, myslelismy tez o systemie punktowym... no ale nie da rady, poza tym nawet jesli to trzeba by to integrowac z forumC-B tak zeby ci sami uzytkownicy mogli glosowac, inaczej byla by koniecznosc kolejnej rejestracji co IMHO znacznie obnizylo by frekwencje... "reczne" zliczanie glosow nie wchodzi w gre... pozostaja ankiety i grupy po ~10 zdjec ;-) - po co wywarzac otwarte drzwi? jesli sysstem sie nie sprawdzi - pomyslimy nad czyms innym...Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Zawsze można stworzyć stronke, na której będą wszystkie zdjęcia i odpowiedni sposób punktowania :DCytat:
Zamieszczone przez Jac
Tylko trzeba by ja jakos zintegrowac z autentykacja forum... ale wszystko da sie zrobic :]Cytat:
Zamieszczone przez lemina
Dla chcącego nic trudnego :DCytat:
Zamieszczone przez birez
Birez: chcesz skórkę pomarańczową w czekoladzie? :mrgreen:
o takiej stronsce to ja slysze juz od pierwszych watkow z konkurasmi ;-) tylka pomiedzy "mozna" a "strona dziala" jest daleka droga ... pewnie ze by bylo lepiej ale jak narazie nie jest ;-)Cytat:
Mogę się podjąć zrobienia takiej osobnej strony. Potrzebowałbym jednak dostęp do struktury z tabelą vBulletin w której przechowywane są dane użytkowników oraz nazwy zmiennych sesyjnych. Najlepiej zwykłe archiwum z vBulletin i strukturą bazy danych.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Jak by jeszcze ktos nie zauwazyl to juz jest podany temat pierwszego etapu ;-)
bylo by fajnie a le w sprawach technicznych to musisz rozmawiac z Hazanem, najlepiej napisz do niego PM, nie sądze zeby sie udalo to zrobic do 11.06... a "moze sie nieznam" w kazdym razie nie ukrywam ze taki engine napewno by ulatwil prace ;-)Cytat:
Mogę się podjąć zrobienia takiej osobnej strony. Potrzebowałbym jednak dostęp do struktury z tabelą vBulletin w której przechowywane są dane użytkowników oraz nazwy zmiennych sesyjnych. Najlepiej zwykłe archiwum z vBulletin i strukturą bazy danych.
Jac - racja :smile: chwilowe zachwianie wyobrazni :smile: pomysł juz mam jutro bedzie wykonany :smile:
No ba :mrgreen:Cytat:
(ale w moich uszach do dzis rozbrzmiewa echo: "Nie mam!" )
1.
2.
.
Wchodzę (który to numer ?).
Quadrifoglio
juz cie dopisalemCytat:
1.
2.
.
Wchodzę (który to numer ?).
Quadrifoglio
1. Jac
2. Tomasz Golinski
3. swiderski
4. Michal-Czuba
5. adamek
6. Robert31-R1
7. Routlaw
8. Dexxim
9. Nemeo
[...]
50. JSK
51. yogi-bear
52. MaciekCi
53. storm
54. fotograf
55. Elandril
56. Jerry99
57. Eddie
58. mirkoa
59. Quadrifoglio
Ja tu dopiero rzaczkuję, ale jeżeli można to się zgłaszam... :-)
(...)
60. mmw
ja! ja! ja! nowi tez moga? :oops:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Cytat:
Zamieszczone przez vinc3
A czytales http://canon-board.info/showthread.php?t=11419 ?
pewnie. ale skoro wszyscy sie zglaszaja... ;-)Cytat:
Zamieszczone przez snow
no coz, do roboty...
1. Jac
2. Tomasz Golinski
3. swiderski
4. Michal-Czuba
5. adamek
6. Robert31-R1
7. Routlaw
8. Dexxim
9. Nemeo
[...]
50. JSK
51. yogi-bear
52. MaciekCi
53. storm
54. fotograf
55. Elandril
56. Jerry99
57. Eddie
58. mirkoa
59. Quadrifoglio
60. mmw
61. k2_verti
to ja sie tez dopisałem
jazde czas zaczac mozecie juz na mnie stawiac :)
A ja już mam jedno zdjęcie kandydata do Battle :wink:
jak mowilem ja rowniez sie wpisuje
1. Jac
2. Tomasz Golinski
3. swiderski
4. Michal-Czuba
5. adamek
6. Robert31-R1
7. Routlaw
8. Dexxim
9. Nemeo
[...]
50. JSK
51. yogi-bear
52. MaciekCi
53. storm
54. fotograf
55. Elandril
56. Jerry99
57. Eddie
58. mirkoa
59. Quadrifoglio
60. mmw
61. k2_verti
62. KolaK
Skoro regulamin jest taki a nie inny, zglaszanie sie i dopisywanie do listy ma chyba niewiele sensu... (poza zwiekszaniem licznika postow :twisted:)
to ja tez siezglaszam:) da jeszcz rade sie zapisac:? :(
zglaszam kandydature
nie trzeba sie zapisywac, wystarczy ze przeczytasz regulamin i sie do niego zastosujesz ;-)Cytat:
Zamieszczone przez ep09gregory
dopisuje się
grochem o sciane :>
PROSIMY JUŻ SIĘ NIE DOPISYWAĆ TYLKO PO ZAPOZNANIU SIĘ Z REGULAMINEM ROBIĆ FOTY I WYSYŁAĆ DO PROWADZĄCEGO TURNIEJ
Pozwolilem sobie zmodyfikowac nieco wypowiedz Tomka by byla nieco bardziej czytelna. A jak ktos napisze posta klasy "zapisuje sie" to dostanie banem na 3 dni w nagrode ;)
Mogę kupić i wysłać pocztą :D Na razie mam czekoladę ze skórką :D (sadystka ze mnie, wiem, wiem ;))Cytat:
Zamieszczone przez birez
No to ja tylko odswieze watek, bo czasu coraz mniej ;-)... jutro jest podobno jakis meczyk w sobote Goraszka, a w niedziele mija termin... czasu na robienie zdjec coraz mniej a jeszcze trzeba wyslac fotke do prowadzacego ;-)... do czego serdecznie namawiam
ps. tylko nie wszyscy na ostatni moment ;-)
Znając życie tak właśnie będzie.:-DCytat:
Zamieszczone przez Jac
jak narazie zdjecia przeslali (kolejnosc alfabetyczna)
Amek, Ans, c42, Cichy, djtermoz, Elandril, ep09gregory, il fuoco, jacam, kiku1, leiho, MaciekCi, Maciey, Maver, McKane, Michal-Czuba, Nemeo, Pazurek, perqsista, Quadrifoglio, radekbo, Rav22, Smile, Snow, Snowboarder, storm, swiderski, Toffic, Tomasz Golinski, Veene2, vinc3, wazee...
zostalo juz naprwade malo czasu.... po 20:00 nie bede dodawal zdjec do ankiet ;-) powaznie :twisted:, radze sie pospieszyc.
Ooj ciut ponad połowa ze zgłoszonych osób ;) Czyżby temat okazał się zbyt trudny? Każdy ma jakieśtam skojarzenie z czerwienią... :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
w chwili obecnej doszlo jeszcze pare zdjec... obecnie jest 36 zdjec... a czas mija nieublaganie ;-)
Termin mija o godzinie 20:00 ??
A i jeszcze jedna sprawa, w gre wchodzi tylko 1! zdjecie?? niedpouszczalny jest tryptyk badz jakas zlepka 2 zdjec??
Pozdro
a czytales ten post?Cytat:
wedlug mnie moga byc zlepki, tyle ze nie wieksze niz 800px... czyli jako _jeden_ obraz wizja autora whatever ;-) (wiekosc zgodnie z regulaminem)Cytat:
Jac - czytałem ale chciałem sie upewnic :wink:
Bynajmniej dzieki za odpowiedz.
Pozdro
Ciekawe czy przekroczymy magiczną liczbę 50 uczestników.:-DCytat:
Zamieszczone przez Jac
przypominam o USUWANIU EXIF'ow !!!
zdjecia z exifami w ktorych jest model aparatu itd... nie beda zamiszczane!