Wielki jesteś.
Dzieki serdeczne , 5 minut i po krzyku. programik miodzio.
Wersja do druku
Wielki jesteś.
Dzieki serdeczne , 5 minut i po krzyku. programik miodzio.
Paweł Ubysz napisał:
Rzeczywiście, teoria mówi o ograniczeniu partycji w FAT 32 do 32GB, co nie przeszkadza, że za pomocą zwykłego programiku Fdisk (jest np. na dyskietce rozruchowej do Win988)) bez kłopotu można tworzyć większe partycje. Ostatnio sprawdziłem to na dysku 60 GB - otrzymałem jedną partycję (chyba ok. 58 GB). Oczywiście potem trzeba sformatować.Cytat:
Tylko cały czas pozostaje problem jaki darmowy soft mozna wykorzystać do założenia partycji FAT 32 większej niz 32 GB. Na razie wożę się z taką przez co połowa dysku odłogiem leży.
Teoria mowi o 2TB dla FAT32 - jedynie teoria BillaG jest inna i zdecydowal za uzytkownikow ze FAT32 to 32GBCytat:
Zamieszczone przez jajurek
Zgadza się, w DigiMateIII dysk 80Gb (dokładnie 74cośtam) chodzi w FAT32 bez problemu. Tyle, że ustrojstwo jest wkurzająco wolne a uzywanie tego jako czytnika i zrzucania zdjęć bezposrednio do kompa to juz paranoja. Wolniejsze od żółwia.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Janusz
Ja mam DigiMate III z dyskiem 80 Gb (74 z groszami) i mam podzielone na 2 partycje w systemie FAT32 (44,4 Gb i 30Gb). Ból polega na tym, że do zrzucania z carty CF mogę wykorzystać jedynie pierwszą partycję i to nie większą niż 44,4 Gb, bo reszty mi i tak nie zobaczy !?! Na drugą partycję z karty nie zgra, bo jej nie widzi. Czy ktoś mi powie jak ten problem można rozwiązać ??
Idealnym rozwiązaniem byłaby jedna partycja z całego dysku na która może zrzucić z karty aż do całkowitego zapełnienia dysku
Zrób jedną partycję . Ściągnij program do formatowania dużych partycji FAT32
odświeżę wątek. Pozgrywałem dane z DigiMate III na twardziela i chciałem formatować tym programem FDiskAP i nic :-(
Mam podpięty dysk przez USB i mi go nie sformatuje. Dostaję komunkat format fail Ustawiłem na FAT32 i ****, nic, ciągle format fail. A może on powinien być podpięty normalnie do kompa, a nie przez usb ?
W przypadku DigiMate II , który posiadam by nie pokazało błędu trzeba podać ścieżkę dysku ( e,f czy jaką masz literkę ) , oraz nazwę dysku .