Odp: Pilna pomoc potrzebna przy wyborze sprzętu!!!
Śmiechu warte. Jak ktoś ma aparat za 10 000zł i zakłada temat: "Pilna pomoc potrzebna ...!!!" to nie wiem o co tu chodzi :).
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
...Jak ktoś ma aparat za 10 000zł...
Tylko jakie to ma znaczenie. Dla jednego wydać 10 000 na aparat jest mniejszym problemem, niż dla innej osoby nazbierać 500 zł na używaną puszkę.
Cena sprzętu nie idzie w parze z umiejętnościami i wiedzą na jego temat.
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Tylko jakie to ma znaczenie. Dla jednego wydać 10 000 na aparat jest mniejszym problemem, niż dla innej osoby nazbierać 500 zł na używaną puszkę.
Racja, chociaż cobalt też się z prawdą nie mija.
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Na pewno jest trochę racji w tym co napisałeś, ale tutaj muszę przyznać też rację Cobaltowi. To nie jest 1000 zł które można wydać i powiedzieć - nietrafiona inwestycja.
Może trochę źle się wyraziłem. Chodzi o to, że aparaty xxxD są bardzo podobne do siebie. Np 600D, 650D i 700D. Pytają o nie ludzie, który kupić, bo czasami jest to ich pierwszy aparat.
Ale jak coś jest xD, to wydaje mi się, że przeznaczone jest dla świadomego fotoamatora lub profi. Taka osoba powinna wiedzieć czego oczekuje od aparatu.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Może trochę źle się wyraziłem. Chodzi o to, że aparaty xxxD są bardzo podobne do siebie. Np 600D, 650D i 700D. Pytają o nie ludzie, który kupić, bo czasami jest to ich pierwszy aparat.
Ale jak coś jest xD, to wydaje mi się, że przeznaczone jest dla świadomego fotoamatora lub profi. Taka osoba powinna wiedzieć czego oczekuje od aparatu.
Może się mylę ale wydając 10tys ma się chyba już określone jakieś cele i wie się mniej więcej co chce się kupić.