-
A ja powiem tak: Canon tak ma!
Obserwowałam kiedyś podobne "manewry" z 50/1,8 - był wysyp - potem zniknęły, ceny szły w górę a allegrowi sprzedawcy wystawiali towar, którego nie mieli fizycznie na stanie. Ceny osiągały poziom 450-480zł. Napisałam do przedstawiciela Canona - pytając czy koniecznie mam wspomagać szarą strefę, nie mogąc kupić od przedstawiciela Canon pl? Odpisał, że nie ma tego szkiełka w centrali w Austrii i nie wiadomo kiedy będzie...? Dyplomata:rolleyes:
Po jakimś czasie (ok 2 miesiącach) sytuacja wróciła do normy i sprzedawcy proszą żeby kupić za 370zł. Zastanawiam się na jak długo wystarczy zapasów???
Analogiczna sytuacja miała miejsce w przypadku Canona 100-300 oraz lampy 430EX.
Gripy zapewne nie są pod tym względem wyjątkowe...?:confused: Myślę że to jak z giełdą - nie może być ciągle zwyżki;-) ale oczywiście rozumiem nerwowe decyzji podejmowanie.
kami74 - kiedy wreszcie bedziesz miał ten aparat - w kilku miejscach czytałam że już już niebawem, grip już czeka więc ...kiedy?
-
A Tokinka przeczytaj moja stopkę ;)
-
WOW!
To liczę na jakąś wzmiankę w prasie...;)
Serio - nie zauważyłam stopki - tzn. że jest uaktualniana.
Sądząc po choćby tej stopce i jak się ona zmienia - myślę, że dziś spać nie będziesz:mrgreen:
Fajnie jest mieć coś, co tak bardzo cieszy:) Zazdroszczę Ci tych chwil rozpakowywania pudełka...
TOKIN(ka)
-
Ja się czuje troche poddenerwowany jak... ja wiem ? Przed pierwsza randka czy cuś ;)
-
byłem jakiś czas tydzień temu w FotoMediaPOLSKA - niby dystrybutorze canona w sprawie grip'a i co mi powiedzieli że nie mają - mimo że aukcja była wystawiona na allegro i kiedy będą mieli odpowiedział facet że nie prędko bo canon jak im przysyła to na 100 zamówionych przychodzi max 20 - więc zakupiłem podróbke - puki cena stała na 207zł nie żałuje bo chodzi jak należy a jak sie coś stanie z grip'em to i tak w razie podwyżki nie strace tyle kasy co za oryginał - co z tego że nie ma nadruku CANON takim wielkim zwolennikiem nie jestem :)
-
Hmm... A w stopce masz napisane BG-E3 a to symbol oryginału a nie podróby.
A Fotomedia to jeden ze sprzedwaców których dzisiaj obdzwoniłem
-
Zobaczcie to !!
I wy marudzicie ze gripy do 350 sa drogie... :mrgreen:
-
Taa... to ten sam motyw jak widziałem chyba w pstryku KITa 18-55 za coś około 1k PLN
-
Ale jak tak wlasnie przegladam ceny gripow do 300D to sa tez takie kwiatki od tysiac cos , czy siedem osiem stow :shock: kto im to kupi.... zreszta no comments
-
na podróbie nie ma napisanego symbolu - poza tym liczy sie czy jest funkcjonalny a nie czy masz napis