Odp: Nikon D810 vs Canon 5D MIII
takie czasy
bez gumy nie ma love a peace w opozycji
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawel92
Autor wątku przemógł się (?) i napisał, pewnie zbyt lapidarnie i nieco niezręcznie, iż pragnie nabyć aparat i szerokokątny obiektyw.
Nie napisał szczegółowo: jaki ma sprzęt, co fotografuje, ile testów przejżał już w internecie, dlaczego nie odpowiadają mu obiektywy innych firm, ile waży i w którym roku umarła babka stróża.
Odpowiedzi dostał, jakie dostał: trochę żartów, trochę pouczeń. Jak zwykle w tego typu przypadkach.
Autor się zjeżył, koledzy też zjeżyli i ... wątek się skończył. Taki lekki szablon :cry:
A gdzie tu peace, a gdzie love? :D
bo to posty z gotową tezą były, niby pyta a zna odpowiedź - i tak go łagodnie potraktowano nikt nie poprosił żeby pokazał zdjęcia - to zwykle daje bardzo szybką odpowiedź czego tak naprawę potrzebuje autor posta.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
takie czasy...
Ciężkie czasy, rzekł Sowiet, zdejmując zegar z wieży...
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
bo to posty z gotową tezą były, niby pyta a zna odpowiedź - i tak go łagodnie potraktowano nikt nie poprosił żeby pokazał zdjęcia - to zwykle daje bardzo szybką odpowiedź czego tak naprawę potrzebuje autor posta.
Wszystko można pewnie wytłumaczyć, ale skutek jest taki, jaki jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
spoko loko na tym forum możesz nawet pisać zero jedynkowo, po rosyjsku lub polishinglish byleby by na końcu padło słowo "aparat", "foto" lub "canon"
tutejsza moderacja poprawnej polszczyźnie mówi NIE
Choć prywatnie również przeszkadza mi kaleczenie języka polskiego powszechne w Internecie, to uważam że walka z tym na forum z góry skazana jest na niepowodzenie.
Zresztą - polecam moją sygnaturę, pasuje do tematu jak ulał :-)
PS: Ale wytykanie błędów innym, kiedy samemu ma się gdzieś wielkie litery na początku zdań i interpunkcję... :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Choć prywatnie również przeszkadza mi kaleczenie języka polskiego powszechne w Internecie, to uważam że walka z tym na forum z góry skazana jest na niepowodzenie.
Zresztą - polecam moją sygnaturę, pasuje do tematu jak ulał :-)
PS: Ale wytykanie błędów innym, kiedy samemu ma się gdzieś wielkie litery na początku zdań i interpunkcję... :oops:
Nie zgodzę się. Wszystko zależy od tego w którym momencie pojawi się wymóg, znam jedno polskie forum gdzie pisownia jest przestrzegana i ma się ono dobrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
busz
Nie zgodzę się. Wszystko zależy od tego w którym momencie pojawi się wymóg, znam jedno polskie forum gdzie pisownia jest przestrzegana i ma się ono dobrze.
też znam to forum - ale byki tam pojawiają się równie często jak tu.
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamato
Co wybrac ? Nikon D810 vs Canon 5D MIII ? biorac pod uwage tez obiektywy (szerokokatne)
Czy zadawałeś to pytanie na forum Nikona? Zdaniem zawodowca, to całkiem dobra pucha: Dlaczego nie kupiłem Nikona D800, a kupię D810 âš Piotr Bławicki fotoblog / photo blog
Mnie osobiście menu Nikona jakoś nie leży, a takiego Soniaka nawet bym do ręki nie wziął :).
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
takie czasy
bez gumy nie ma love a peace w opozycji
Cyba gdzieś już to słyszałem. A konkretnie "bez kaloszy nie ma rozkoszy" :).