Odp: 5D Mark II POMOC PRZY ZAKUPIE
Teraz to mam dylemat między 5D M2 a 6D...
Cytat:
Zamieszczone przez
buka111
Teraz to mam dylemat między 5D M2 a 6D...
Jeśli możesz to kupuj nowe 6D.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Ok, jeśli 5d m2 to profesjonalna pełną klatką, to co tracę kupując 6d, które jest niby amatorską pełna klatką?
Cytat:
Zamieszczone przez
buka111
Ok, jeśli 5d m2 to profesjonalna pełną klatką, to co tracę kupując 6d, które jest niby amatorską pełna klatką?
Seria 5D nigdy nie była profesjonalna według Canona. Kupując 6D nic nie tracisz a zyskujesz wyższe użyteczne ISO.
jak seria 5 nie była pro jak jest wg Canon :D
Lustrzanka cyfrowa EOS dla profesjonalistów - Cyfrowe aparaty z wymienną optyką - Canon Polska
co do cofania licznika - zwracam honor :oops:
...i jednocześnie zauważam że to smutna wiadomość, wydatek 100$ na soft którym można "odmłodzić" puszkę to okazja dla handlarzy z Allegro :/
w zasadzie jeden zakup puszki z przebiegiem np 150k i cofnięcie na 30-40k da z nawiązką zwrot inwestycji w soft :/
Buka Ty w ogole czytasz ten watek? Moze kup 1dx on jest pro
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Buka Ty w ogole czytasz ten watek? Moze kup 1dx on jest pro
Czytam i często widzę porównanie 6D do 5d m2 i piszą, że bardzo dobry sprzęt lecz półka niżej, a nie chcę sobie pluć potem w twarz, że mogłem kupić taniej, bardziej profesjonalną lustrzankę. To sporo pięniedzy, dlatego wole pytać by podjąć odpowiednią decyzję.
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
jak seria 5 nie była pro jak jest wg Canon
Lustrzanka cyfrowa EOS dla profesjonalistów - Cyfrowe aparaty z wymienną optyką - Canon Polska
Otwórz sobie na tej stronie linka do 5D. Widzisz tam gdzieś słowo profesjonalny? Zrób to samo z linkiem do 1X. Widzisz różnice?
Według Canona dla profesjonalistów jest seria 1X, a że w Polsce większość używa 5D do profesjonalnych zastosowań to inna sprawa.
QUOTE=zoomi;1270181]co do cofania licznika - zwracam honor [/QUOTE]
Słyszeliście o tym aby ktoś cofnął licznik w Canonie? Bo jak dla mnie to urban legends.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
buka111
Czytam i często widzę porównanie 6D do 5d m2 i piszą, że bardzo dobry sprzęt lecz półka niżej, a nie chcę sobie pluć potem w twarz, że mogłem kupić taniej, bardziej profesjonalną lustrzankę. To sporo pięniedzy, dlatego wole pytać by podjąć odpowiednią decyzję.
http://www.canon-board.info/canon-dslr-19/zamiana-canon-5d-mkii-na-6d-96742/
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
+10000
Jak trafisz dobrze to piątka będzie zadbana, ale w to nie wierz. Przebiegi 200-300k klapnięć to norma w tej puszce i dlatego kupiłem 6D, bo cena w zasadzie jednakowa.
Cytat:
Zamieszczone przez
buka111
Potrzebujesz korpus do zastosowań profesjonalnych, czyli utrzymujesz się z fotografii lub masz zamiar wkrótce zacząć. W takim razie powinieneś wiedzieć co potrzebujesz do pracy. Jeżeli chcesz wyglądać bardziej "profi", to kup światłomierz i noś go na szyi. Podobno można wynegocjować 10% ekstra do każdego zlecenia :D.