zamień to 600d na 50d :P cenowo da radę i będziesz miał kalibrację, braknie tylko gibanego ekraniku i video z dźwiękiem :mrgreen:
Wersja do druku
zamień to 600d na 50d :P cenowo da radę i będziesz miał kalibrację, braknie tylko gibanego ekraniku i video z dźwiękiem :mrgreen:
Dlatego napisałem ze satysfakcjonujące zdjęcia teraz to nie fsjne kadry ktore nie zawsze technicznie są najlepsze ale wykresy, celność af, Plansze itp rzeczy. Kto co lubi
Popatrz tutaj Fotografia, fotografie, opinie, dodaj zdjcie, zdjcia - Polskie Forum Fotograficzne. Poszukaj fot Jerzego Kowalskiego. Fotografuje dzwońce w locie używając Tamrona 90 makro i właśnie 600 D. Dodam jeszcze, że miałem okazję używać Twojego zestawu w szkole i nie widziałem większych problemów z puszką i obiektywem. To tyle w sprawie puszki :-)
Pozdrawiam
Obawiam się że po prostu jaki obiektyw takie zdjęcia.
Porównanie do Sigmy , która też potrafi cierpieć na wariacje autofokusa:
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Lens Image Quality
Więcej nim nie zwojujesz.
IMHO zdjęcia tablic testowych są w granicach norm dla tej półki cenowej i konstukcyjnej.
Zdjęcie zbiornika wodnego - poruszone, albo efekt braku mirror-lockup
Ręcznik - AF może zgłupieć przy powtarzającym się wzorze.
Ja miałem taki problem z 17-85 mm
Męczyłem się , testowałem i rok to trwało aż miałem olśnienie i zmieniłem obiektyw.
Polecam wybrać się do sklepu i sprawdzić jak aparat współpracuje z Canonem 15-85 który polecam jako uniwersalny obiektyw .
Teraz tylko robię zdjęcia i nie musze nic testować ...
Chodzi o ten z filtrem 67mm , obiektywy te maja tendencje do nabierania luzow ( glownie mocowania filtra, ale i wewnatrz) - np.odkrecanie samoczynne srub elementow prowadzacych tubusy. Potrafi sie w nich odkleic tasma slizgowa , ktora w wyniku odchylenia sie zaczepia o slizgacz, ktory zostaje pogiety, polamany ,a jego resztki masakruja sama tasme. Niemniej, jak wszystko dziala, to szklo jest baaaardzo ostre choc pewnie do krawedzi lub lekkiej dystorsji purysci na pewno sie przyczepia. Mnie sie podoba i jestem za.