jak miałem kablówkę to oglądałem dwa fajne kanały;
"ale kino" i "wojna i pokój"
na obu były dobre filmy
i czasem "łowców mitów" na czymś tam
więcej dobrych kanałów nie pamiętam
Wersja do druku
jak miałem kablówkę to oglądałem dwa fajne kanały;
"ale kino" i "wojna i pokój"
na obu były dobre filmy
i czasem "łowców mitów" na czymś tam
więcej dobrych kanałów nie pamiętam
ekran TV mam w domu, podpiety do komputerka multimedialnego (jako ze wole swojegu Linuksa, od wszelkich embeddow). ma to ten mankament, ze nie potrafi wiekszosci plyt BD odtworzyc (kwestia o ile wiem licencji na kodeki) ale najczesciej i tak profilaktycznie w stacji roboczej ripuje, wtedy przynajmniej obejrze film za ktory zaplacilem, a nie stek intro i reklam (z przewaga reklam) ;)
telewizji podpietej nie mam. akurat holenderskie stacje sa nudne jak flaki z olejem, a na dodatek kablowki wycinaja programy niemieckojezyczne (ZDF, ARD, WDR, BR, ...) i anglojezyczne BBC, jedyne dla ktorych wartoby miec podpiety kabel, ze wzgledu na wartosciowe programy dokumentalne...
z rzeczy ktore ogladam - przedwczoraj dotarla poczta paczka z 4-tym sezonem Game of Thrones, wiec jeszcze na jakies 3 dni wystarczy ;) potem bede doganial Wolf Hall ( Wolf Hall (TV Mini-Series 2015) - IMDb ) a potem chyba nie mam nic w backlogu. mam duzy backlog ksiazek do obrocenia, a i kilka pozycji czekajacych na zakup...
w sumie jak ktoś lubi być na bierzaco z filmem to polecam cda
często nawet w dobrej jakości
[QUOTE=akustyk;1267740]przedwczoraj dotarla poczta paczka z 4-tym sezonem Game of Thrones, wiec jeszcze na jakies 3 dni wystarczy ;) [QUOTE]
No jesli lubisz takie produkty jak Game of Thrones to chyba masz co ogladać. Ja widzę takich mnóstwo gdzie ganiaja sie goście z mieczami w długich płaszczach. Poza tym dużo filmów o agentach FBI i narkotykach z długimi scenami mordobicia i gonitw.
Ale najstraszniejsze jest to, że wszystko jest jednakowe dla miliardów ludzi, bez względu na to gdzie. Ja bym raczej obejrzał jakiś dobry film północnokoreański albo kubański :p Niestety niewiele zakątków niezależnych sie już ostało na swiecie....:cry:
Zalezy z ilu metrow sie oglada :)
jeśli szukacie nowych wyzwań filmowych to polecam ambitniejsze produkcje z Bollywood które pod każdym względem (fabuła, realizacja, rozmach, aktorstwo itd.) biją na głowę shit który serwuje nam polska TV, niedalej jak przedwczoraj oglądałem "My name is Khan" - szczerze polecam ... a kto nie oglądał "Slumdoga" również koniecznie powinien go obejrzeć ..... oba dostępne na cda .... :-)
--- Kolejny post ---
na cda jest wiele filmów w 720 i 1080, chcesz linki ?? ......
Kiedyś w tv można było od czasu do czasu obejrzeć coś na discovery ale teraz zeszli na psy. Jedyne co oglądam to Top Gear i Wojciecha Cejrowskiego. Wlaczam czasem tv i jak leci to obejrze, jak nie to wyłączam.