Spotkałeś sie z młodymi dopiero w kościele i to u księdza? Pewnie nie chcieli abyś im zdjęcia robił i uciekali przed Tobą.
Wersja do druku
Spotkałeś sie z młodymi dopiero w kościele i to u księdza? Pewnie nie chcieli abyś im zdjęcia robił i uciekali przed Tobą.
fajna dyskusja ,ale troche odeszlismy od tematu :)
Czytam se dalej ... masz dobre szkła (nawet bardzo) szybkość w tańcach tym poradzisz chyba że światła wyłącza
Sigma 1.4 35 super (w złych warunkach może się mylić z af ale to musi być naprawdę złe warunki)
50 1.4 tez szybki nie jest ale ładnie rysuje
A jeśli cię to kręci nie zamierzasz po tym zleceniu sprzedawać sprzętu i masz kasę to inwestuj. lepszy sprzęt + lepsze zdjęcia = więcej zadowolonych ludzi = zadowolony ty
Pamiętaj oglądaj oglądaj i nasladuj tych pro a rozwiniesz sie na pewno
Doswietlaj ale nie przepalaj to z obróbki wyciągniesz wszystko
Ktoś wcześniej pisał on zostawił bo nie szło to i ty zostaw .... nie bierz do siebie każdy od czegoś zaczyna a jeśli para młoda widzi jak robisz ba chwile obecna i chce takie zdjęcia to za pytanie czy iść chyba nie przyszli do ciebie i nie powiedzieli chce zdjęcia jak robi xyz masz takie zrobić ...
ok
dziekuje wszystkim za porady i komentarze ( nie bylo ich zbyt wiele,wiec jak znajde troche czasu to wrzuce jeszcze raz te zdjecia,ale na "galerie uzytkownikow" tam chyba jest troche wiekszy ruch )
w kazdym razie decyzja podjeta-robie ten slub , zobaczymy co z tego wyjdzie :)
akurat dzisiaj spotykam sie z mlodymi ,zeby obgadac szczegoly
Hej,
skoro pytasz co myślę to Ci napiszę.
Jak na pierwszy raz to na prawdę nieźle! Wyłapałeś kilka fajnych chwil, kilka motywów. Obróbka dość mocno przesadzona jak dla mnie i za jakiś czas się prawdopodobnie znudzi.
Na Twoim miejscu zrobił bym ze 3 śluby znajomym za darmo, na luzie - może być nieznajomym. Dzięki tej praktyce dowiesz się co w trawie piszczy, zobaczysz rekacje na swoje zdjęcia 3 par, spróbujesz tematy zamknąć jakimiś albumami czy fotoalbumami, poczujesz co to za robota. Kasy bym nie brał raczej... niech sobie zatrudnią zawodowca na takim czy innym poziomie. Ty masz czuć luz i sprawdzić czy jara Cię to bez kasy, czy masz motywację żeby to potem obrobić i tak dalej :)
Jeśli przeżyjesz 3 sluby, złapiesz bakcyla, przerobisz to i mimo wszystko będziesz chciał robić śluby to wtedy atakuj rynek :)
powodzenia!
Bartek
bartekwyrobek@gmail.com to altruista rozdaje za darmo i moze chce mnie tez tym zarazic :) , ale ja sie nie dam - wezme kase,nie lekajcie sie forumowicze nie bede psul rynku :)
fotoflax2, napisz proszę, jak pracowało Ci sie 100L na ślubie. Jak go oceniasz do reportażu??
tak jak pisalem wczesniej na tym slubie bylem tylko gosciem i to byl pierwszy raz kiedy cos focilem,wiec staralem sie nie rzucac za bardzo w oczy innym uczestnikom ,a przede wszystkim nie przeszkadzac fotografowi i w tej roli 100L chyba dosc dobrze sie sprawdza,bo zawsze strzelalem z daleka
nie jestem slubnym ekspertem (bede za 2-3 lata:) )
ale wydaje mi sie ,ze jezeli ktos juz ma ten objektyw tak jak widze u ciebie w stopce, to na pewno mozna go bardzo fajnie wykorzystac
szczegolnie do zblizen i detali jako makro to szklo wymiata
Ja tą el-ką wykonałem 2 śluby, ale pytałem z ciekawości, ponieważ ten obiektyw nie jest dedykowany do ślubów.