Sorki, w zadny wypadku o starej piatce tylko marku 3:)
Wersja do druku
Sorki, w zadny wypadku o starej piatce tylko marku 3:)
He, he no to wszystko wyjaśnia i się zgadza :)
Pozdr
Tak swoja droga to do konca Stycznia 2015 bodazje Fuji oferuje spore cashbacki. Na body X-T1 jest 100 funtow, na reszte szkiel tez jest po 100 funtow na kazde. Wczoraj mi wplacili na konto.
Brawo Fuji za bezproblemowy cashback!
Jeśli masz aparat obsługiwany jak wcześniejsze manuale, to trzeba też przestawić myślenie na tryb manualny i inny styl fotografowania. Taki bardziej Fujowy.;)
W tym przypadku, o ile ruch jest przewidywalny, szybkie przemieszczanie nie wydaje mi się problemem. Śledzący AF od razu bym wyłączył, zresztą jak i cały AF po wcześniejszym ustawieniu ostrości w punkt.
kiedy się spróbuje, trudno się nie polubić z fuji, wielka, wielka frajda.
miałem x-pro1, x-e1, teraz x-t1, który jest już na tyle mocny, że zamierzam używać go do pracy.
All posts â laROQUE - photographe.photographer.montreal - strona człowieka, który wyciska z tych aparacików świetne rzeczy.
szkła fuji są znakomite. w x-t1 pojawiło się świetne ułatwienie przy pracy ze szkłami manulanymi https://www.youtube.com/watch?v=8N1-obUC7Ms#t=305
i ja sobie tak kręce stareńkim heliosem 58
Mam x100, i to już drugi egzemplarz, bo pierwszy mi ukradli...
x100 jest moim aparatem wyjazdowym i do codziennego noszenia. Jedna ogniskowa 35mm mi w zupełności wystarcza. Oprócz tego do zleceń używam 6d z 35mm f2 IS i 85mm f1,8. Mam jeszcze 17-40 i 70-200mm Lf4, ale ich praktycznie nie używam.
Fotki z x100 praktycznie nie wymagają korekty w lightroomie, w przeciwieństwie do tych z 6d... Owszem z rawa z pełnej klatki wyciągniesz więcej, ale kolory już nie te co z fuji. W ogóle uważam, że jeśli chodzi o kolory to x100 nie ma sobie równych, x-trans to już nie to. Kolory ze starej x100 przypominają mi trochę, te z canona 5d classic.
no to widac subiektywne kwestie. mialem 5D mkI, potem mkII, teraz 6D i z tej trojki to 6D daje zdecydowanie najlepsze kolory.
co do Fiudzi... X-E1 mi sie podoba kolorystycznie przy zdjeciach ludzi lub miejskich. ale w plenerze to sie nijak ma do kolorow Canona.
Dokładnie, jeśli chodzi o kolory X100 super, w X-T1 już inna bajka, wiadomo detal szumy ten drugi zdecydowanie wygrywa. Ostatnio oglądałem swoje zdjęcia ze starej 5-tki i to jest to co tygrysy lubią najbardziej.
Mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości przekonam się, że te z 6D są jeszcze lepsze :)
Pozdr
Dobrze wiedzieć, że Canon ma jeszcze jakieś zalety ;)