to może lepiej wróć w góry :)
Wersja do druku
to może lepiej wróć w góry :)
Ze statywem jeatem moze 3 raz ;) a uczyc siw trzeba ;)
w statywie nie ma wielkiej filozofii, rozkładasz nogi, blokujesz zatrzaski, zakładsz aparat i zrobione, chodzi o to że tak jak w przypadku gór potrafiłeś w jakiś sposób "przecietne" zdjęcie zobrazować w całkiem ciekawy sposób , tak alejka w nocy i most już poprostu wieją nudą i brakiem przemyślenia kadru.
Taka rada odemnie, to że zrobiłeś jakieś zdjęcia nie znaczy żę zaraz muszą lądować na internecie. Oczywiscie krytyka uczy itp ale takie żonglowanie jakością nie jest dobrą rzeczą. Jeżeli zajmiesz się tym za kase, zamiast oddawać dobry ciekawy materiał będziesz oddawał cokolwiek bo liczy się ilość :) . Taki nawyk można sobie wyrobić, wiem po sobie. Rób jak chcesz ale to jak kamień w bucie, nieważne jak drogie i markowe masz sofiksy tak kamień zawsze będzie uwierał a czasem po wyjęciu nasza podświadomość mowi ze coś wciąz jest nie tak .
13 i 16 mają ciekawe kadry reszta nie przykuwa mojej uwagi, ale mimo wszystko na Twoim miejscu popracowałbym nad balansem bieli tak dla własnej satysfakcji.
Hey chciałbym wstawic dwa zdjecia poprawione z zapytaniem czy to wszystko mniej wiecej w tym kierunku powinni isc ?
10
11
Jak dla mnie nie ma porówniania :) obróbka na plus- bw wydaję się teraz jakie powinno być ;)
ernest widzisz czasem dobry opr :D z mojej strony dziala
Mozesz mi podealaw RAWa z 11? Chcialbym cos zobaczyc
hudy i wydumales cos ?