A śniegu jak nie ma tak nie ma. W akcji najlepszy z najlepszych? Marcel Hirscher.
52.
53.
54.
55.
Wersja do druku
A śniegu jak nie ma tak nie ma. W akcji najlepszy z najlepszych? Marcel Hirscher.
52.
53.
54.
55.
Podobają mi się norweskie kadry. Chociaż takie 47 widziałabym jednak troche jaśniejsze, za dużo szczegółów pozostaje w cieniu.
Masz rację. W rzeczywistości było dosyć ciemno i zrobiłem tylko jedno zdjęcie, także z braku czasu. Fachowiec pewnie zrobiłby dwa, z pomiarem światła na niebo i ląd i potem ładnie złożył. Albo w PS korekta ukierunkowana i inne takie. Niestety, nie mam na to czasu i umiejętności pewnie też.:(
Tak mnie wczoraj przywitał dzień w robocie.
56.
[QUOTE=Piotrus117;1256911]Tak mnie wczoraj przywitał dzień w robocie.
No to fajną masz tą robotę. Ja bym to ostatnie przesunął lekko w lewo ,a może poziomo. Ogólnie masz kilka fajnych widoczków, które cieszą oko np. zorza.
52÷55 cienie do rozjaśnienia.
cobalt po co chcesz rozjaśniać cienie ,chcesz hdr z tego zrobić ?
Dziękuję kolegom za odwiedziny i uwagi.
W serii 52-55 nie chciałem przesadzić z rozjaśnianiem. Cienie są bo było silne słońce w plecy zawodników. Ale uwaga przyjęta. Zapraszam do skomentowania wcześniejszych zdjęć sportowych.
Kadr pionowy w 56 tak na przekór, bo prawie wszystkie mam poziome. A w poziomie to mogłoby to wyglądać np. tak:
57.
Ze sportowych to oczywiście zorza polarna i świstak na 28.
Widać, że bywasz na imprezach dużego kalibru. 11÷16: 12 - chyba leci w lewo. Pozostałe OK. Panoramowanie (rajd i kolarstwo mtb) radzę robić na mniejszych zbliżeniach. Wtedy widać więcej rozmytego tła co dobrze oddaje prędkość fotografowanego obiektu.
Pierwsza wrzuta ze stoku 29÷33 chyba lepsza od drugiej. No może z wyjątkiem zdjęcia z tyłu - 31.
MTB - 37 i 39 dobre na 41 chyba długi czas bo trochę rozmazane. No chyba, ze to celowe działanie.