Odp: 7d mk2 zaprezentowany
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
To było do przewidzenia, że w obliczu premiery cena będzie z kosmosu. Nadeszła chwila kiedy nowy crop jest droższy od nowego FF . Masakra :(
Nie przesadzajmy. Porzadny crop. Mozna rzec nastepca apsh. Moze byc drozszy od taniego FF :-) z takimi parametrami jestem sklonny zaakceptowac taka sytuacje
Podoba mi się ten aparat.Szkoda,że nie potrzebuję 2 body :? .
Trochę lipnie, że nie dali ruchomego ekranu, bo to w obecnej chwili powinien być standard według mnie, tym bardziej w aparacie tej klasy.
Powiem szczerze, że trochę mam mieszane uczucia, bo z jednej strony pewnie w tej cenie w której będzie sprzedawany kupimy spokojnie 6D a jak będzie nawet droższy niż 6D to nawet wolałbym dołożyć do 5D III, albo znowu z drugiej strony jeżeli ma być APS-C to 70D by styknął.
Poczekamy do pierwszych testów jak się sprawuje na wyższych ISO.
Ciężki będzie orzech do zgryzienia.
Cytat:
Zamieszczone przez
5pirit
Trochę lipnie, że nie dali ruchomego ekranu.
Dla mnie to też w sumie wada. Natomiast jak priorytetem była wytrzymałość i niezawodność no to nie ma rady :(.
Co do ceny to bardzo bym się nie sugerował tym co wiemy w tej chwili. Docelowo stawiam że jednak będzie poniżej 6D. Ja bym sobie najchętniej zrobił prezent pod choinkę ;). Mam nadzieję że do tego czasu cena się ustatkuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Ja bym się jeszcze tak nie cieszył, rozdzielczość może być interpolowana.
Tak samo nie wiadomo czy w wideo piksele są uśredniane (patrz 5D3) czy pomijane linie (pozostałe tańsze puszki).
przy dwóch prockach Digic 6 to byłaby po prostu farsa !!!! niech w końcu zaczną się uczyć w tej materii od nikona ....
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
przy dwóch prockach Digic 6 to byłaby po prostu farsa !!!! niech w końcu zaczną się uczyć w tej materii od nikona ....
Jeśli chodzi o video to wolałbym nie ;).
Natomiast obawiam się że to nie jest kwestia możliwości przetwarzania tylko konstrukcji matrycy i księgowych ;). I tu może być poważny problem.
Specyfikacja bajeczna, ale jeśli obrazek będzie taki jak poprzednicy to moim skromnym zdaniem nie ma sensu ta premiera.
Po co super szybkość i inne bajery jak obraz końcowy będzie kiepskiej jakości.
niech se wsadza w.... szafe ta matryce, niestety nie widze sensu zmiany mk1, chyba ze kogos jara szybsza seria i nie wiadomo poki co czy lepszy AF... (pewnie lepszy ale czy bedzie przepasc?)
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
niech se wsadza w.... szafe ta matryce, niestety nie widze sensu zmiany mk1, chyba ze kogos jara szybsza seria i nie wiadomo poki co czy lepszy AF... (pewnie lepszy ale czy bedzie przepasc?)
Ano właśnie, rzekłbym, że zmiany są bardziej natury ilościowej niź jakościowej...