Odp: PLAY sieć GSM=jaja,na poważnie,hakerstwo ? czy Alternatywy 4
Hi..
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
W Plus GSM przedłużałem umowę, ale niestety nie było mnie w domu i kurier odbił się od drzwi.
Do dzisiaj operator nie może namierzyć aparaciku za 1zł, który niby dostałem.
Zobacz czego używa sąsiad ;).
Cytat:
Oczywiście na podstawie reklamacji przez rzecznika praw konsumenta zostałem rozgrzeszony przez mojego operatora. A chciałem tylko zobaczyć umowę z moim podpisem :).
Usługi teleinformatyczne i telekomunikacyjne są jeszcze drogie w PL, więc walczy się o klienta za wszelką cenę. Trzeba się mieć na baczności, bo kolega przeszedł do Play pół roku przed końcem umowy.
Teraz Plus straszy go karą umowną za pozostałe miesiące do końca umowy.
Nie wiedziałem, a podobno powstają firmy, które działają na zlecenie operatorów i pozyskują klientów. Miałem takie telefony od dziwnych firm, ale jakoś mnie ich oferta nie satysfakcjonuje.
[...]
Już dawno są. Kiedyś chciałem żonie przedłużyć umowę przez telefon wraz z nowym telefonem (pod choinke). Pewna pani dzwoniła kilka razy i pomimo tego że Plus nie wysyła ofert nawet mailem - ona się zgodziła. Po kilku mailach i telefonach ustaliliśmy warunki. Telefonu nigdy nie dostałem a po reklamacji w plusie dowiedziałem się że te firmy właśnie mają prawo tylko pozyskiwać nowych klientów, ale nie mogą przedlużać umów. Inna sprawa odchodząc z plusa (ta cała sprawa trwała kilka miesiecy) nawet kierowniczka działu utrzymania klienta po wysluchaniu całej sprawy przyznała że "hmmm - cóz - po czymś takim to ja też bym zrezygnowała" ;). Sprawa miała miejsce z 5 lat temu.
Pozdrawiam
K.
Cytat:
Zamieszczone przez
4kwiatek
... Inna sprawa odchodząc z plusa (ta cała sprawa trwała kilka miesiecy) nawet kierowniczka działu utrzymania klienta po wysluchaniu całej sprawy przyznała że "hmmm - cóz - po czymś takim to ja też bym zrezygnowała" ;). Sprawa miała miejsce z 5 lat temu.
Pozdrawiam
K.
Gdyby nie Kaspersky Internet Security za 8,44zł na 2 lata na PC pewnie też bym nie przedłużał. Czasami myślę, że nowy klient z ulicy ma większe przywileje niż ja :).
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Gdyby nie Kaspersky Internet Security za 8,44zł na 2 lata na PC pewnie też bym nie przedłużał. Czasami myślę, że nowy klient z ulicy ma większe przywileje niż ja :).
To jest niestety dość częste ostatnio.
Ostatnio w Plusie złożyłem wypowiedzenie, tydzień przed końcem zadzwonili i dali taką ofertę że do tej pory nie wiem jak im się to opłaca
To jest wg mnie najlepsza metoda na negocjacje z komórkami. Większość moich znajomych tak robi i wszyscy finalnie są baaaardzo zadowoleni ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ostatnio w Plusie złożyłem wypowiedzenie, tydzień przed końcem zadzwonili i dali taką ofertę że do tej pory nie wiem jak im się to opłaca
Dorzucę jeszcze krótką informację o mojej sprawie.
2 godzinki temu zadzwoniła miła pani z działu"rezygnacji",poniewaz ma zgłoszenie,ze klient(czyli ja) rezygnuje z operatora,
więc ma dla mnie propozycję pozostania w tej sieci."wydobyłem" ,ze faktycznie w systemie Orange bylo zgłoszenie 'moje" zmiany operatora.
Ale juz go nie ma, po odrzuceniu za braki formalne.Poprosiłem o przesłanie tej oferty na e-mail.
Niestety : jest ona tylko aktualna i mozliwa: tu i teraz :online.
Zrezygnowałem: ciepło ,grill paruje a jam mam czuwać i analizować słowotok i analizować czy oferta bedzie lepsza o 10 % ?
A jak czegoś nie dosłyszę a potwierdzę ,to dostane w promocji: tablet,notebooka,pendrive,cyfrówkę,kablówke w cenie nie do pozbierania sie ... :mrgreen: .
Jeśli chodzi mnie to oferta była o 70% tańsza :)
Jeśli chodzi o Ciebie to IMHO źle zrobiłeś że z nią nie pogadałeś, bo jak rozumiem nie pogadałeś. Oni w rezygnacji mają naprawdę super oferty, a poza tym i tak wszystko jest załatwiane poza siedzibą i masz 10 dni na rezygnację ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
IMHO źle zrobiłeś że z nią nie pogadałeś, bo jak rozumiem nie pogadałeś. Oni w rezygnacji mają naprawdę super oferty
Na 100 % masz rację.
Ale ja mam wszystko czego potrzebuję: nadmiar transferu i gadania, którego nie wykorzystuję.
No chyba ,że wziąć telefonik z przeznaczeniem na alehandro,ale mnie to nie bawi ani nie wzbogaca.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
To jest wg mnie najlepsza metoda na negocjacje z komórkami. Większość moich znajomych tak robi i wszyscy finalnie są baaaardzo zadowoleni ;)
To prawda, sprawdzone 8-). I trzeba być cierpliwym, praktyka pokazuje że to im się pali grunt pod nogami a nie nam ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Jeśli chodzi o Ciebie to IMHO źle zrobiłeś że z nią nie pogadałeś, bo jak rozumiem nie pogadałeś. Oni w rezygnacji mają naprawdę super oferty, a poza tym i tak wszystko jest załatwiane poza siedzibą i masz 10 dni na rezygnację ;)
Bardzo dobrze zrobił. Chwile przy grillu bezcenne ;). Jest zresztą duża szansa że zadzwonią ponownie.
Ja po 10 latach w plusie spodziwalem sie jakiejś mega oferty-w koncu to 10 lecie,oferta standartowna, pożegnalem sie z nimi bez zalu
Dzwonili do końca ,oferując z grubsza to samo
Teraz przenosze nr z sie i do sieci i jest ok
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
wieksza jest radosc z jednego nawroconego, niz z 99 sprawiedliwych..., czy jakos tak to szlo ;)