Odp: Bateria szybko pada 6D
Nie można edytować postów po jakimś czasie...?
Okazało się, że jednak miałem włączoną korekcję aberracji.
Zastanawia mnie na ile prądożerne jest każdorazowe czyszczenie matrycy przy wł./wył. aparatu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
A tak w ogóle to napiszę, że jak też krótko po zakupie miałem podobne dylematy i nawet na forum o tym pisałem - nie mogę już naleźć gdzie :(
Oczywiście tak jak pisałem aktualnie zero zastrzeżeń ;)
Ile mogłeś zrobić wtedy, a ile teraz?
Jak (jeśli mnie pamięć matematyczna nie myli) wyliczyłem sobie ile zrobiłem do tej pory, to wyszło mi, że max dojadę do 600. Wiem, że to tylko suche liczenie, ale wychodzi, że- tak czy inaczej- lipa i chyba będę musiał rozmawiać z Canonem. Może pójdą na odesłanie samej ładowarki i baterii a nie całego zestawu.
Zostaw korekcje i czyszczenie matrycy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Zostaw korekcje i czyszczenie matrycy :)
w sensie- włączone? Czy się nie czepiać? 8-) (tak mi zawsze radzi szwagier)
właśnie wróciłem z krótkiego wieczornego wypadu na miasto. Nie zrobiłem dużo, ale też nie ma dużego spadku poz. naładowania.
Może faktycznie Darkon miał rację pisząc, że to zależy od tego, czy robimy ciągiem przez x godzin, czy odkładamy aparat i dalej lecimy dzień lub kilka później.
Cóż, pozostaje dalej sprawdzać. Tylko gdzie ja teraz nachapię tyle kłapnięć? Chyba wezmę jutro wolne i zrobię komuś charytatywny reportaż... :twisted:
Włącz korekcje i czyszczenie matrycy. Bateria padla bo sie bawiles aparatem, to wszyskto. Jak z nowym telefonem, niby ma trzymac a po 3h pada :)
Odkopie temat. Mnie za pierwszym i drugim ładowaniem tak dociągała org bateria tak do max 400-500zdjęć. Teraz po 3 ładowaniu zrobiłem, uwaga: 2500 zdjęć i mam jeszcze 5%(wZdjecia na krótszych czasach, wyższe iso, sporo z lampą błyskową albo wyzwalaczem, podgląd kilku s). Mam jeszcze drugiego phottixa i... nie miałem okazji nawet go sprawdzić. Mimo wszystko da sięgo "zarejestrować" jako oddzielną baterie. Tak więc nowszy chip chyba załatwił sprawę problemu.