Odp: Nikon wypina się na użytkowników obiektywów Sigma
Sony jeszcze robi lustra? Dawno nie widziałem żadnej reklamy, nie mówiąc już o samych aparatach na ulicach.
Pewnie że robi i się dobrze ma :D
W między czasie poszli troszkę w innym kierunku, który akurat mi pasuje, czyli seria NEX, Canon daleko jest w tyle w tej dziedzinie. Dlatego muszę mieć 3 systemy :D
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
No prawda, Canon tak dał **** z UWA f/2.8, że niestety tylko połowa zdjęć Reutersa jest nim robiona a nie 100%. Ale w Polsce to ono faktycznie **** nie urywa, bo konsument jest bardziej wymagajacy.:lol::lol:
Cobalt pisze o Tokinie 11-16, więc ma na myśli cropa. Do cropa Canon nie ma żadnego UWA o światłosile 2.8.
Cytat:
Zamieszczone przez
dj_exon
Pewnie że robi i się dobrze ma :D
No fantastycznie wręcz, nie tak dawno była mowa o rozczłonkowaniu firmy i sprzedaży, bo chyba akcjonarjuszom powoli zaczynają puszczać nerwy 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No fantastycznie wręcz, nie tak dawno była mowa o rozczłonkowaniu firmy i sprzedaży, bo chyba akcjonarjuszom powoli zaczynają puszczać nerwy 8-).
to mnie akurat nie interesuje, wiele firm ma i miało problemy !
Mnie interesuje tylko co trafia na rynek !
A że w jednej marce nie można mieć wszystkiego, to do czego innego mam Sony, a do czego innego Canona :D
Cytat:
Zamieszczone przez
dj_exon
Ile miałeś Lustrzanek Sony? Bo ja jestem odmiennego zdania! :D
Każdy system ma swoje plusy i minusy !
Do dzisiaj (od 2001 roku) mam Minolte 5. A Sony nie kupię, bo z Canona 7D jestem zadowolony. Jak przejdę kiedyś na FF to tylko Canon, bo mam całkiem fajny obiektyw do niego :).
Prawdę mówiąc nigdy na meczu nie widziałem nikogo z Soniakiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
dj_exon
to mnie akurat nie interesuje, wiele firm ma i miało problemy !
No to jak Cię nie interesuje to po co pisać to co wyżej ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Prawdę mówiąc nigdy na meczu nie widziałem nikogo z Soniakiem.
Ja też już teraz mało kogo widzę z wielką lustrzanką z 3 ciężkimi obiektywami wdrapującego się na rysy :D
Cytat:
Zamieszczone przez
dj_exon
Ja też już teraz mało kogo widzę z wielką lustrzanką z 3 ciężkimi obiektywami wdrapującego się na rysy :D
Jak ktoś chce zrobić dobre zdjęcie, to będzie taszczył na Rysy 3 obiektywy, lustrzankę i statyw.
A na meczu chodzi mi o ludzi fotografujących sport, a nie publikę na trybunach, bo tu przeważnie telefon wystarcza.
Sony może do filmowania jest OK, ale dla zaawansowanych entuzjastów zostaje raczej Canon, Nikon i ewentualnie Pentax.
Jakoś mało kogo już widzę na szlaku:
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Jak ktoś chce zrobić dobre zdjęcie, to będzie taszczył na Rysy 3 obiektywy, lustrzankę i statyw.
!!!
czyli rozumiem że Sony A7R FF + ZEISS Sonnar T* nie da się zrobić zdjęć? a waga i gabaryty 3 razy mniejsze !