to wynika z przywiązania do w/w korpusów, czy nie widzisz różnicy w obrazku pomiędzy starą 5-ką a 6D?
Wersja do druku
skoro nie widać różnicy to po co przepłacać:)
Piatka jest bardziej profi wg.mnie i w dodatku mozna kupic ja w dobrej cenie
Różnicy w zdjęciach imo nie ma między 1DS, 5D, 5DII i 6D, więc dla jakości może faktycznie stwierdzenie 'skoro nie widać różnicy po co przepłacać' się sprawdzi...
Ja uważam, że 5D II nie warto kupować, gdyż jest w cenie dość wygórowanej w stosunku do 5D I. A co za tym idzie niewiele tańszy niż nowe 6D, które uważam za lepszy aparat niż 5D II. Podczas premiery 6D sam się nabijałem z tego aparatu a teraz uważam jego kupno za najrozsądniejszą propozycję FF, zarówno komercyjnie jak i prywatnie. Wiadomo, 5D II i 6D dają zdecydowanie większe możliwości niż 5D (ISO, AF, etc) ale ja i myślę, że nie tylko ja, różnicy w identycznym zdjęciu między 5D a 6D nie zobaczę :)
Strzel starą piątką i 6D zdjęcie na 3200ISO, a zobaczysz ;)
właśnie :)
poza tym - autoiso, czyszczenie matrycy, lepszy ekran, więcej Mpx, kilka razy wydajniejsza bateria, lepsza jakość obudowy, znacznie lepszy AF, mniejszy, lżejszy, szczelniejszy, o liveview, video, wifi i gps juz nie wspominam
EDIT: 5D3 paskudnie kłapie :D jakby coś zardzewiałego w nim strzelało hahaha
Jeżli rozpatrujemy to w kategoriach: mam tylko na 5D II i ani grosza wiecej to odpowiem: brać i już, bo warto
lecz jesli się da jeszcze wyskrobać na 6D to 6D
no to pozostaje tylko zakup starej piątki i appla do kompletu - tylko to zapewni prawdziwą plastykę i najprawdziwszy obrazek ;)