Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Jako że w temacie o motoryzacji nie wypowiadam sie w zbytnich superlatywach tak tutaj jest o wiele ciekawiej (poza zdjęciami do nr.8 i r...ącymi się żabami) , im dalej tym ciekawsze zdjęcia można zobaczyć. Część z nich wyglądają jak przypadkowe pstryki które wrzucasz bo chcesz coś wrzucić ,tak już inne które łatwo można dostrzec przeglądając wątek , wyglądają na dość przemyślane i wykonane w odpowiedni sposób fotografie. Teraz tylko pomyśl nad kimś kto jeszcze w takim przyjemnym landszafcie ci zapozuje i masz sesje gotową
Dzięki Ci GalaktycznyMuczaczo za wsparcie, próbuję się rozwijać, ale to raczej słabo wychodzi.
Kilka "ludzkich" pstryków zanim się nauczę.
29) Kubeczek w roli głównej
--- Kolejny post ---
30) Kwartet, jak one spoglądają ...
--- Kolejny post ---
31) Taka wprawka kompozycji na tle
32) Zdecydowanie wolę zrobić jakieś landszafty
--- Kolejny post ---
33) Widać wiosnę w zakolu rzeki
29. takie zdjęcia wygladaja jak jakis reportaż z imprezy, eventu gdzie jest duzo ludzi, i moze by moglo to się wpasować w klimat reportażu gdzie tworzy coś jednolitą całośc jednak w przypadku pojedynczego zdjecia nie wnosi nic kompletnie
30. to samo co wyżej, albo załość i ma to ręce i nogi albo wcale
31. cegły straszliwie mocno wyciągniete zapewne w clarity albo contrast, i wygląda jakby ostrośc nie trafiła na modelkę, postawiłeś dziewczynę w najgorszym możliwym punkcie jak dla mnie bo z jednej strony masz światło z góry, a z drugiej z dołu, postawiłeś po środku i tak częśćtwarzy jest doświetlona z góry częśc z dołu dzięki czemu dziewczyna ma jasne powieki , cien na nosie a sama twarz tez jest w mocnym cieniu, włosy jedna wielka ciemna plama.
32. niewiem coś ty zrobił ale dolna część ale kompletnie to się wszystko zlało w jedność, żółty bardzo mocny wręcz złoty kolor a niebo wygląda jakby zdjąć kontrast (no i masz brudną matryce)
33. pstryk
Dziękuję za Twój czas i konstruktywną krytykę, co nie jest takie częste i oczywiste.
Niby "naczytane" mam w tej materii, a jak przychodzi do praktyki, to zawsze jest coś do poprawki.
Co do matrycy - wydmuchnięta gruszką.
34) Pozimowe reminiscencje
--- Kolejny post ---
35) Widoczek z mego miasta
35:wygląda na to ,ze rzeka płynie pod prąd,w prawo :).
IMHO :całe nabrzeże i okolice są bardzo ładne(znam),może z pierwszą zielenią uchwycisz mniej ponuro.
Most też jest bardzo ciekawy i i ta kula..
kula w kosmos
Dzięki zysk, ta "kula" jest nieźle oświetlona nocą.
Kilka razy się przymierzałem do sfocenia, ale się nie udawało.
Spróbuję w stronę mostu, bo w drugim kierunku mam jasno świetlone centrum handlowe.