Odp: Co najszybciej wykańcza migawke ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Ale że co? Kot rzuca chipsami w migawkę i nic sobie nie robi ze stresu właściciela, zapijając piwem?
Nie, ale wieloletnie badania wykazały, że najczęściej wykańcza migawkę substancja chemiczna tworzona w reakcji śliny, chipsów i sireści kota, katalizowanej piwem.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
"Co najszybciej wykańcza migawkę?"
A kto by się tym przejmował. Mam od 3 tygodni Canona 7D. Kupiłem z przebiegiem 19 622. Teraz ma 11 200. Jak będę się zbliżał do 150 000 wyzwoleń migawki [...]
yyy... ??
Cytat:
Zamieszczone przez
jas_rambo
yyy... ??
Oj, panie, bo to nówka nieśmigana, jedynie w niedzielę nią dziadek do kościoła jeździł. ;-)
pozdro.,
mxw.
Wysłano z D802-PL za pomocą Tapatalk2.
Cytat:
Zamieszczone przez
mxw
Oj, panie, bo to nówka nieśmigana, jedynie w niedzielę nią dziadek do kościoła jeździł. ;-)
pozdro.,
mxw.
Wysłano z D802-PL za pomocą Tapatalk2.
Też chcę taką, co się w niej przebieg cofa ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
"Co najszybciej wykańcza migawkę?"
A kto by się tym przejmował. Mam od 3 tygodni Canona 7D. Kupiłem z przebiegiem 19 622. Teraz ma 11 200. Jak będę się zbliżał do 150 000 wyzwoleń migawki, to może będę się nad tym pytankiem zastanawiał.
Pewnie sam wcześniej zmienię puchę, niż migawka wyzionie ducha.
Uwazaj bo w twoim modelu odlicza do tylu, i na logike przestanie dzialac jak dojdzie do zera wiec ci juz nie za duzo zostalo "klikania"?
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
Uwazaj bo w twoim mhuodelu odlicza do tylu, i na logike przestanie dzialac jak dojdzie do zera wiec ci juz nie za duzo zostalo "klikania"?
Zgadza się mam 21 200 :). Przy 40 000 do końca też można poszaleć.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Kupiłem z przebiegiem 19 622. Teraz ma 11 200.
Cofanie licznika jest nie fair ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Element7th
Cofanie licznika jest nie fair ;)
Ale taka literówka (a może cyfrówka) skutecznie regeneruje migawkę :).
A mam pytanko odnoście trybów robienia zdjęć? Zakładając, że jesteśmy w miejscu, gdzie decybele nie mają znaczenia (koncerty, imprezy masowe, plenery itp.) używacie trybu "normalnego" czy "cichego" (Nie mylić z Cichym - pozdrowienia dla kolegi ;) )? Na czym polega jego działanie? Jak jest realizowana funkcja tłumienia? Ktoś coś wie na ten temat? Podzieli się?
P.S. Szanuję sprzęt ale wiem, że najszybciej migawkę wykańcza użytkownik i inne betonowe sprawy, więc odpuśćmy bezsensowne docinki. Szkoda czasu na czytanie takich rzeczy. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tommeck
A mam pytanko odnoście trybów robienia zdjęć? Zakładając, że jesteśmy w miejscu, gdzie decybele nie mają znaczenia (koncerty, imprezy masowe, plenery itp.) używacie trybu "normalnego" czy "cichego" (Nie mylić z Cichym - pozdrowienia dla kolegi ;) )? Na czym polega jego działanie? Jak jest realizowana funkcja tłumienia? Ktoś coś wie na ten temat? Podzieli się?
P.S. Szanuję sprzęt ale wiem, że najszybciej migawkę wykańcza użytkownik i inne betonowe sprawy, więc odpuśćmy bezsensowne docinki. Szkoda czasu na czytanie takich rzeczy. ;)
Tryb cichy wyzwalania migawki i zwalniania lustra może się przydać w przypadku konieczności robienia dyskretnie zdjęć - na pogrzebie dostojnika państwowego. Ten tryb działa również w serii. Osobiście nie używam, bo ostatnio foce na stadionach i tam nikomu klapanie aparatu nie przeszkadza. Czasami kibice są tolerancyjni, bo sami śpiewają "jazda z k...mi" :).